reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Ech. Ostatnie dni sa dla mnie jakies dziwne.
Nie wiem czy ktos tak ma, ale przyszedł jakis czas ze ciągle myślę o dziecku. Chce tak bardzo ze uwazam ze moje życie bez rodzicielstwa bedzie niekompletne, nieszczęśliwie.
Nie odczuwalam tego tak intensywnie wczesniej.
No i aż wstyd mi nawet to pisac, bo to jest 8 cykli starań przy dziewczynach co walczą latami.
Sorki za smecenie.
Chyba każda z nas przechodziła ten etap 🙈 i przyznam Ci, że wolałam ten etap...niż późniejszy "w sumie to nie wiem, czy nadal chce dziecko". W pierwszym roku starań byłam tak nakręcona, robiłam badania, cudowalam... Później mieliśmy chwilę przerwy od badań, bo nic nie wychodziło 🤷 ...jak zaszłam w ciążę to cieszyłam się ale.... Nie tak jak się spodziewałam 🙈
W ogóle mam wrażenie, że dla mnie trudniejszy był początek rozczarowań, jak wierzyłam co miesiąc, że musiało się udać 🤷 niż później...jak przestałam już nawet robić testy w dniu spodziewanej miesiączki 🙈
Każda z nas chyba radzi sobie z tym zupełnie inaczej, macierzyństwo ma zupełnie inny wymiar w naszych głowach 🙈 I dla mnie nie można generalizować 🙂 jedna super się trzyma po 3 latach starań i działa, inna po pół roku ma dość 🤷 Trzymaj się i działaj 😘

Zobacz załącznik 1565164
W ręce oczywiście wygląda on o wiele mocniej itp.( na prawdę nie umiem tego uchwycić lepiej aparatem, mam wrażenie że nie jest szara ( mąż potwierdza )) Ale już moja głowa ochłonęła, pisałam do was od razu jak pokazały się dwie kreski 🤣 i już kubek zimnej wody na głowę - spokój...daj temu czas... jeszcze się może okazać , że jest zwyczajnie jakiś felerny.
Zobacz załącznik 1565168
Trzymam kciuki, żeby nie była felerna 🙈

DPO - Dni Po Owulacji
DC - dzień cyklu.
Sprawdzałaś jakoś kiedy masz owulację? Testy, temperatura, szyjka lub (najlepiej) monitoring u lekarza?Bo tylko czysto hipotetycznie można zakładać, że owulacja jest w połowie cyklu, i to twierdzenie w zasadzie nie zawsze prawdziwe dlatego to tak ważne. :)
Nie masz za co przepraszać, nikt nie jest alfą i omegą :)
U mnie dni owulacyjne są bardzo powiedziała bym "mokre" i szyjka jest wyraźnie miękka. Kiedyś monitorowałam paskami owulację żeby spróbować określić swoj cykl dokładniej co kiedy bo za antykoncepcją nie przepadam i chyba weszło w krew jakoś bo przważnie w takie dni unikaliśmy zbliżeń i od ostatniej ciąży w ciąży nie byłam a mój syn ma już 8 lat,a niewiele razy korzystaliśmy z antykoncepcji (serio w kryzysach w dni "płodne" gdy na prawdę nie mieliśmy opcji na drugie maleństwo). Ale od jakiegoś czasu stwierdziliśmy że będzie co ma być (ustabilizowaliśmy finanse, mieszkanie itp) a zbliżeń było sporo tym bardziej że jesteśmy dość młodzi bo jeszcze daleko mi do trzydziestki i to przeczucie że ktoś chyba we mnie jest :p

Dziś do południa męczył mnie ból lewego jajnika. Dodam że to 3 cykl w którym mam ból owulacyjny, wcześniej takich nie miałam i zastanawiam się czy to ,a sprawą sumpli czy coś w mojej głowie się przestawiło.

reklama
U mnie dni owulacyjne są bardzo powiedziała bym "mokre" i szyjka jest wyraźnie miękka. Kiedyś monitorowałam paskami owulację żeby spróbować określić swoj cykl dokładniej co kiedy bo za antykoncepcją nie przepadam i chyba weszło w krew jakoś bo przważnie w takie dni unikaliśmy zbliżeń i od ostatniej ciąży w ciąży nie byłam a mój syn ma już 8 lat,a niewiele razy korzystaliśmy z antykoncepcji (serio w kryzysach w dni "płodne" gdy na prawdę nie mieliśmy opcji na drugie maleństwo). Ale od jakiegoś czasu stwierdziliśmy że będzie co ma być (ustabilizowaliśmy finanse, mieszkanie itp) a zbliżeń było sporo tym bardziej że jesteśmy dość młodzi bo jeszcze daleko mi do trzydziestki i to przeczucie że ktoś chyba we mnie jest :p
Jeden rabin powie tak, a drugi rabin powie nie. Hipotetycznie zakładając owulacje w 14 DC to jeżeli jesteś w 22 DC tzn 8 DPO teoretycznie możesz testować, ale test może być fałszywie negatywny. Osobiście polecałabym testować w 26-28 DC :) Zawsze przy nie znajomości daty owulacji zalecane jest testowanie najwcześniej w dzień spodziewanej miesiączki.
Zerknij również proszę na pierwszą stronę tego wątku i jeżeli chcesz z nami zostać daj znać na kiedy wpisać Cię na testowanie.
Trzymam kciuki za powodzenie w tym cyklu. 🍀🤞

Do góry