reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

🍂Wrzesień to ten piękny czas, Gdy dwie kreski ⏸️ zobaczy każda z nas. 🍂

reklama
Ech. Ostatnie dni sa dla mnie jakies dziwne.
Nie wiem czy ktos tak ma, ale przyszedł jakis czas ze ciągle myślę o dziecku. Chce tak bardzo ze uwazam ze moje życie bez rodzicielstwa bedzie niekompletne, nieszczęśliwie.
Nie odczuwalam tego tak intensywnie wczesniej.
No i aż wstyd mi nawet to pisac, bo to jest 8 cykli starań przy dziewczynach co walczą latami.
Sorki za smecenie.
Chyba każda z nas przechodziła ten etap 🙈 i przyznam Ci, że wolałam ten etap...niż późniejszy "w sumie to nie wiem, czy nadal chce dziecko". W pierwszym roku starań byłam tak nakręcona, robiłam badania, cudowalam... Później mieliśmy chwilę przerwy od badań, bo nic nie wychodziło 🤷 ...jak zaszłam w ciążę to cieszyłam się ale.... Nie tak jak się spodziewałam 🙈
W ogóle mam wrażenie, że dla mnie trudniejszy był początek rozczarowań, jak wierzyłam co miesiąc, że musiało się udać 🤷 niż później...jak przestałam już nawet robić testy w dniu spodziewanej miesiączki 🙈
Każda z nas chyba radzi sobie z tym zupełnie inaczej, macierzyństwo ma zupełnie inny wymiar w naszych głowach 🙈 I dla mnie nie można generalizować 🙂 jedna super się trzyma po 3 latach starań i działa, inna po pół roku ma dość 🤷 Trzymaj się i działaj 😘

Zobacz załącznik 1565164
W ręce oczywiście wygląda on o wiele mocniej itp.( na prawdę nie umiem tego uchwycić lepiej aparatem, mam wrażenie że nie jest szara ( mąż potwierdza )) Ale już moja głowa ochłonęła, pisałam do was od razu jak pokazały się dwie kreski 🤣 i już kubek zimnej wody na głowę - spokój...daj temu czas... jeszcze się może okazać , że jest zwyczajnie jakiś felerny.
Zobacz załącznik 1565168
Trzymam kciuki, żeby nie była felerna 🙈

DPO - Dni Po Owulacji
DC - dzień cyklu.
Sprawdzałaś jakoś kiedy masz owulację? Testy, temperatura, szyjka lub (najlepiej) monitoring u lekarza?Bo tylko czysto hipotetycznie można zakładać, że owulacja jest w połowie cyklu, i to twierdzenie w zasadzie nie zawsze prawdziwe dlatego to tak ważne. :)
Nie masz za co przepraszać, nikt nie jest alfą i omegą :)
U mnie dni owulacyjne są bardzo powiedziała bym "mokre" i szyjka jest wyraźnie miękka. Kiedyś monitorowałam paskami owulację żeby spróbować określić swoj cykl dokładniej co kiedy bo za antykoncepcją nie przepadam i chyba weszło w krew jakoś bo przważnie w takie dni unikaliśmy zbliżeń i od ostatniej ciąży w ciąży nie byłam a mój syn ma już 8 lat,a niewiele razy korzystaliśmy z antykoncepcji (serio w kryzysach w dni "płodne" gdy na prawdę nie mieliśmy opcji na drugie maleństwo). Ale od jakiegoś czasu stwierdziliśmy że będzie co ma być (ustabilizowaliśmy finanse, mieszkanie itp) a zbliżeń było sporo tym bardziej że jesteśmy dość młodzi bo jeszcze daleko mi do trzydziestki i to przeczucie że ktoś chyba we mnie jest :p

Dziś do południa męczył mnie ból lewego jajnika. Dodam że to 3 cykl w którym mam ból owulacyjny, wcześniej takich nie miałam i zastanawiam się czy to ,a sprawą sumpli czy coś w mojej głowie się przestawiło.

reklama
U mnie dni owulacyjne są bardzo powiedziała bym "mokre" i szyjka jest wyraźnie miękka. Kiedyś monitorowałam paskami owulację żeby spróbować określić swoj cykl dokładniej co kiedy bo za antykoncepcją nie przepadam i chyba weszło w krew jakoś bo przważnie w takie dni unikaliśmy zbliżeń i od ostatniej ciąży w ciąży nie byłam a mój syn ma już 8 lat,a niewiele razy korzystaliśmy z antykoncepcji (serio w kryzysach w dni "płodne" gdy na prawdę nie mieliśmy opcji na drugie maleństwo). Ale od jakiegoś czasu stwierdziliśmy że będzie co ma być (ustabilizowaliśmy finanse, mieszkanie itp) a zbliżeń było sporo tym bardziej że jesteśmy dość młodzi bo jeszcze daleko mi do trzydziestki i to przeczucie że ktoś chyba we mnie jest :p
Jeden rabin powie tak, a drugi rabin powie nie. Hipotetycznie zakładając owulacje w 14 DC to jeżeli jesteś w 22 DC tzn 8 DPO teoretycznie możesz testować, ale test może być fałszywie negatywny. Osobiście polecałabym testować w 26-28 DC :) Zawsze przy nie znajomości daty owulacji zalecane jest testowanie najwcześniej w dzień spodziewanej miesiączki.
Zerknij również proszę na pierwszą stronę tego wątku i jeżeli chcesz z nami zostać daj znać na kiedy wpisać Cię na testowanie.
Trzymam kciuki za powodzenie w tym cyklu. 🍀🤞

Do góry