reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Wlasnie z tego powodu co napisala EM Ka oraz po rozmowie z siostra farmaceutka ja odpuszczam szczepienie na rotawirusy. Ich jest bardzo duzo i do tego szybko mutuja a szczepienie jest tylko na niektore. Zdecydowalam ze nie bede obciazac mlodego skoro to i tak nie daje gwarancji.
Ale to oczywiscie indywidualny wybor kazdej z nas ;)

reklama
Dziewczyny czy wasze dzieci tez po spacerach sa mega aktywne w domu? Liwia jak sie kisi w domu to grzecznie spi budzi sie co 3 godz, a jak jest takis spacer to potem ona w domu szaleje duzo je i kupka hehe, w ogole nie chce spac,

Dzieki dziewczyny za odp odnosnie skierowania , bede wiedzieć zeby poprosić na ta główkę , a bioderka mialyscie tez w szpitalu czy nie ?

Amaliee musisz przystawiac dzidzie, ja sobie zrobiłam kuku w szpitalu jak spadł mi te 10% zaczęłam go przystawiac non stop na przemian jedna i druga pierś , z wybudzaniem, i nadtepnego dnia juz miałam problem ... A myślałam ze uda mi sie uniknąć żółtaczki dzieki temu ;) ale dupa i tak miał ...

Mam pytanko-puchną komuś nogi?ja pocałym dniu na ngach i praktyczne bez siedzenia tak mam..w ciąży jednak leżałam dużo i się oszczędzałąm a teraz ciągle w biegu... nie wiem czy do lekarza nie iść.

W szpitalu bioderek i żadnych innych usg nie miałam, raczej jak wszystk było ok to nie robią takich rzeczy.

Mój Franek też ma "uszczypnięcie bociana", na szczęśie z tyłu na karku i prawie wszystko włoski zakrywają. Mm nadzieję, że z czasem zejdzie, czego wam też życzę.

Ostatnia edycja:
Emka- ja skierowanie na usg bioderek dostałam w szpitalu. A jeszcze co do schodzącej skóry u dziecka to mojej też bardzo się łuszczyła i mi powiedzieli w szpitalu, że u dzieci urodzonych po terminie tak może być. Smarujemy ją całą, mała dziś skończyła dwa tygodnie i już jest prawie dobrze choć trochę jeszcze jej ta skóra schodzi
A mam pytanie do Was bo powiedzieli mi że robi się to usg między 6 a 8 tyg życia dziecka, a termin pierwszy wolny dostałam w jej 11tyg... I powiedzieli że wcześniej to mogę jedynie prywatnie bo nie mają miejsc. Czy wszystkie macie dobre terminy czy też tak jak ja trochę później? Bo nie wiem czy tak zostawić czy nie?
Shiran- u nas z brzuszkiem tak samo, mała się prezy, nie może zrobić kupki, czasem to jest tragedia i wrzask przez kilka godzin nieustanny... Raz to tak już mi było jej szkoda że aż sama zaczęłam płakać choć wiem że nic w ten sposób jej nie pomogę a tylko zaszkodze bo przecież każde nasze nerwy dziecko spija z nas wraz z mlekiem. Położna jak u nas była to powiedziała że jeżeli dziecko nie może się załatwić a później jest wielki pryt z kupą to tak właśnie się objawia nietolerancja mleka w jakimś stopniu.
I właśnie kazała kupić krople delicol, które pomagają w trawieniu laktozy.
Przetestowałam te krople i powiem Wam, że może i coś tam pomagają choć już sama nie wiem. Stosuję je i w większości jest dobrze, choć nie mogę powiedzieć że jest idealnie bo jednak Pola raczej ma problem ze zrobieniem kupy bez bólu brzuszka, no ale takie masakryczne bóle brzucha pojawiają się jej wtedy, gdy się przeje moja myszka. Tak mi się wydaje, bo w sumie jeszcze biorę pod uwagę to że jednak mógł jakiś mój posiłek zaszkodzić. Dziś np piłam rozcieńczony sok jabłkowy oraz jadłam gołąbki z kapusty pekińskiej. Niby pekińska jest dozwolona (mam tak napisane na kartce ze szpitala) ale chyba jednak stwierdzam że jest za ciężka i tak bo dziś Pola mi się darła i właśnie może po tym..

Ostatnia edycja:
Joani a u nas usg bioderek robia profilaktycznie w szpitalu kazdemu dzieccku ;) nie wiem jak usg glowki ;)

Z tymi nogami poczekaj jeszcze chwile ;) moze przejdzie ;)

Mnie dalej biodra przeskakuja.. I tez sie zastanawiam nad lekarzem ale czekam jeszcze chwile ;)

Dominis tez ma naczyniaka z tylu glowki .. Natusia yez miala w tym samym miejscu ale juz nic nie ma ;) mysle ze maly tez tak samo to przejdzie ;)

Nam tez skura schodzila a porod w terminie ;) kazdemu dziecku moze schodzic ;) nawilzac nawilzax i jeszcze raz nawilzac ;)

My jeszcze gosci mamy... Ale kurde juz jestem tak padnieta ze szok.. Na szczescie dzieci spia ;)

Buziaki

Rajo, to badanie ma sens miedzy 4 a 6 tygodniem... pozniej bym sobie darowala chyba ze Cie cos niepokoi...

Kurcze martwie sie co u Kusiak i Malutkiej :( ma ktos do niej kontakt?

Joani kochana mnie i sąsiadce ze szpitalnej sali popuchly nogi nieziemsko po porodzie (nawet w ciazy takiej tragedii nie było) lekarze mówili ze to normalne , ale położne zdradziły nam ze to brak białka i mamy wprowadzić do diety , u mnie serki i jogurty sprawiły ze znowu wiem co to kostki i tl bardzo szybko dzis mamy 10 dobę a juz od 3 dni moge sie zachwycać kostkami ;)

U mnie w szpitalu wlasnie tez robili to usg bioderek ale główki nie .

Amalie a nakładki i maści nie pomogły ? To moze laktator przystawiaj częściej ?

Co do smoczka to moj nie chce, od razu wypluwa.

A skora mu lekko schodzila z buzki na poczatku, ale to doslownie dwa platki wielkosci jego paznokcia i od tamtej pory nic nie schodzi, ale samo takie luszczenie jest normalne, bo skora dziecka jest jeszcze niedojrzala:)

U mnie szwy sciagneli w 8 dniu, normalnie tez u nas po 7 sciagaja, ale jak porod w weekend to pozniej trzeba czekac do poniedzialku:)

U nas 6 w 1 kosztuje 190 zl, my jeszcze zdecydowalismy sie na rota i pneumokoki, wiec troche nas te szczepienia szarpna po portfelu.

Ja nie mam wiekszego problemu z odciaganiem pokarmu(niedawno sie udalo 140 ml).

Kurcze nie nadrobie was, zostaly jeszcze 3 strony, a maly wstaje:p

Dobrej i spokojnej nocy:) no i przede wszystkim jak najwiecej przespanych godzin:tak:

reklama
Wesolutka Dzięki :D jutro będzie położna to będę się pytać :)

Dziewczyny, któe rodziły naturalnie sciągali Wam szwy? Nie miałyście rozpuszalnych? Bo mi powiedzieli, że wszystko samo odpanie i teraz tak się zastanawiam, czy nie powinnam do gina zadzwonić i się dopytać? :p

My szczepimy starym system - mam nadzieję, że to dobry wybór...

Nam powiedzieli, że możemy zrobić usg bioderek jeżeli chcemy z tym, że ja sobie ubzdurałam, że w 8 tygodniu a nie w 6 i mała zaczeła już 7 tydzień i nie wiem czy jest sens...tym bardziej, że była u fizjoterapeuty, który powiedział, że wszystko jest dobrze, kurcze sama nie wiem, może ją jeszcze zapisać...czy któraś z Was nie robi tego usg?

Do góry