reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Ja tylko na chwile się przywitać, bo wybieramy się na spacerek z zakupami:-):-)

Emka fajnie, że sie odezwałaś, pochwal się nam czy rodziłas w końcu w wodzie???

Co do bioderek to my juz też po wizycie, z terminami nie było problemu, no i nic nie płaciłam, jeżeli któraś z okolicy poszukuję to proponuję Sigmę Bi w Bytomiu!

Uciekam się szykowac, miłego popołudnia!

reklama
Doda niestety nie bo miałam konserwe taka stara przy porodzie ktora jest przeciwniczką rodzenia w wodzie wiec sam finał był na ladzie ale to opisze w odpowiednim wątku, bo porod jeden z trudniejszych... 2 położne 2 lekarzy , wacum i sala do cc gotowa do użycia ... Ale mimo to warto było ;)
Btw dziewczyny schodzi dzis małemu skóra na całym ciele któraś tez tak miała ?

Emka z tego co dziewczyny pisały i widzę po swoim to wnioskuję że wszystkim maluchom tak schodzi skóra. Dziewczyny mówiły że smarowały oliwą z oliwek. Ja próbowałam mleczkiem i kremem ale to nic nie dawało, samo przechodzi i tak systematycznie, najpierw był brzuszek, rączki, nóżki teraz widzę że z buzi zaczyna coś schodzić. Szkoda że nie udało ci się w wodzie.

Ktoś pytał o smoczek przy kp mój Wiktor od narodzin nie chciał smoczka,spróbowałam kilka razy i dałam spokój. Aż wczoraj moja mama go pilnowała kiedy brałam prysznic i mówi że dała mu smoka i ssie. Jakoś czasami mu daję i działa na niego chyba pomału się nauczył, z dwojga złego chyba wolę smoczek niż noszenie na rękach. I puki co ładnie je z piersi mimo te smoczka, a i z butli mu dałam dwa razy i puki co jadł.

w zyciu was nie nadrobie :-( co juz chce pidac to mala w ryk albo net mi ucieka albo wiesza sie bb :-(

Ann strasznie wspilczuje i mam tak samo. wyje prawie do ksiezyca jak karmie a palce od stop to tak wyginam z bolu ze niedlugo je sobie polamie. nie pomogly nakladki dwoch firm nie pomogl purelan. Maltan troche faktycznie przynosi ulge ale jaki to sens skoro mala co chwile chce ssac i ta masc nie ma szans zadzialac.

z usg bioderek zero problemu mialam. w szpitalu z wypisem bylo juz skierowanie i nr do poradni.

szwy po porodzie sciagali po 7 dniah. w sumie nie sciagali bo okazalo sie ze ten moj jeden szew sam wypadl. pewnie rozlazlo sie jak kaszlalam jak opetana po porodzie..

ja rowniez nieprzytomna i niewyspana
paluszek smqrujemy mascia z naomecyna na polecenie poloznej i jest lepiej. Espumisan tez dajemy i widze poprawe. juz nie ma az takich wrzaskow przy robieniu kupy.

malej tez skorka schodzila. jesZe stopki sa takie luszczace sie.

Agatka kocha cycka i najchetniej ciumkalaby caly dzien i noc. tylko ja odloze i jest ryk. u ojca na rekach nawet nie chce byc i placze normalnie skandal.

sciagam mame moja na 3 dni bo sie wykoncze. juz siku prawie na raty robie :-\

a starsza coreczka zaniedbana i ciagle nerwy mnie ponosza i na nia krzycze :-(

u mnie 6 w 1 za 200zl jest. dodatkowo wybieram jeszcze rotawirusy. zastanawiam sie czy starsza tez na rota mozna zaszczepic....

aaa i ccialam powiedziec ze laktatorem nie udaje mi sie nic sciagnac. prawie ze ani kropli. no nie leci i koniec:-( co do tego kiedy sciagac to polozna mi kazala jakbym potrzebowala pomiedzy karmieniami.

Jakoś dałam radę, mama mi przyniosła z apteki na poczekaniu na właściwy laktaor najzwyklejszy za 10zł i mi trochę sutka wyciągnął więc zagryzłam zęby nałożyłam nakładkę i jakoś młody ściągnął trochę mleka, powiedziałabym nawet że się zalał tym mlekiem bo aż się dławił tyle go leciało, cały buziak w mleku ;) jakoś mi trochę lżej

my mamy do wyboru ortopedę nfz nie ma z tym problemu bo są miejsca jak danego dnia przyjdziemy i czekać, ale ja wybrałam prywatną wizytę i wizyta z usg 80zł więc znośnie w porównaniu do waszych cenników.

my też szczepimy 6w1 za 180zł +rota za 145 zł i pneumokoki za 250 zł i to gdzieś w połowie listopada więc jeszcze mam czas na oswojenie się :)

Alicja łączę się w bólu w sprawie sutków.

Witajcie. Widac ze weekend i mezowie w domu bo produkcja postow pelna para. Ledwo was doczytalam bo o dzieo mloda spi na spacerze a nie wzielam ksiazki przekonana ze bedzie wyla. :)

Animka mozesz podawac dicoflor, biogaie, a ja podaje mm uciekla mi nazwa a jestem ma spacerze ;) raz dziennie 5-6 kropelek.

Ania ja nie dopajam ale w dzien czesciej cycolimy pewnie pic się chce. Udanej imprezki

Felicity ja podaje smoczka od 2 doby i karmie wyłącznie piersia. Zu jest na tyle madra ze jak nie chce smoka to zaciska huzie albo wypluwa. Nie zaburzylo mi to laktacji i potrafi ladnie chwycić piers.

Emka na suchą skore kap w emolientach i smaruj emolientami - samo przejdzie.

Kupilam cepan ale nie zachecacie do uzycia piszac ze smierdzi ;)

Ktoras pisala o termometrze ja mam microlife nc100 i roznice mam 0, 2 w pomiarach jeden po drugim wiec daje to obraz czy jest gorączka czy nie

Dziewczyny wspolczuje problemow z cycoleniem mam nadzieje ze szybko mina

Amaliee a co to za asymetria komor mozgowych skad podejrzrnie se dziecko ja ma?

A jeszcze usg bioderek w krakowie terminy masskryczne bo chyva 3 miesięczne w tamtym roku placilam 80 zl teraz msm w luxmedzie.
Shiran moja pediatra ktora jest bardzo szanowana i orofesjonalna mowila ze od przysxlego roku nie bedzie juz zslecen fo wykonywania usg bioderek tylko lekarz bedzie oceniał czy wymagają kontroli.

A kropelki od urodzenia to delicol. Espumissn po miesiacu sab po 3 tyg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Moja beksa znowu daje czadu. Kurczę, najedzony, przebrany, brzuszek miękki, a piszczy. Mąż zabrał Antosia do lasu, a my walczymy. Podłogi nie umyte, łazienka nie sprzątniętą, ciuszki małego nie wyprasowane, nasze i Antka z resztą też..
Nie ogarniam...

Antkowi tez skóra schodziła, podobno to normalne. Zejdzie i będzie ok.

Współczuję bólu sutków. Też mnie bolały parę dni. Teraz juz z głowy. ;-)
Co do szczepień to tez będę szczepić jak Amalie 5w1, żadnych dodatkowych.
Młody już piszczy...

Wesolutka właśnie kąpie w emolium i tez słyszałam ze nawet nie trzeba wtedy smarować ale i tak smarowalisny a mały tak sie Luszczy ze ho ho

A co do szczepień ktos mi opowiadał ze trafił z dzieckiem do toku z rotawirusem do szpitala i jak inni rodzice dowiedzieli sie ze ich dziecko ma Rota to oburzeni krzyknęłi do leksrza ze przeciez szcxepili na to , po czym lekarz mowi No tak ale tych wirusów sa setki a szczepienie tylko na kilka dziesiąt ... No i to trochę mnie zastanawia ...

Madlena nie przejmuj sie w ogóle ja tez dzisiaj dopiero dzisiaj na szybko prasowalam ciuszki dla małego bo wszystko mi Zasiural ... Przez te kilka dni ... Pytanie dla mam chłopaków, czy Wam tez maluchy zasikuja ciuszki ? Tzn myślałam ze mam moze za małe pampki, zmieniłam na wieksze ale to samo ... Moze dlatego ze wywijam go na pępek ? Ale pytałam położnej powiedziała ze to normalne wiec chce sie upewnić ?
Teść chyba zostanie na noc ... A mnie głowa boli od wczoraj ...

reklama
E MKa z tymi rotawirusami tak to właśnie jest. Corka mojej siostry była szczepiona, jako wcześniak miała bezpłatnie. No k zaraziła się. Na dodatek w szpitalu.

Alicja ja też mam wyrzuty sumienia że złoszczę się na Antka, a to przecież nie jego wina... Często doprowadza mnie to do łez...

Do góry