reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

animka ja poprzednio okres dostalam po 7 miesiacach lol :) nie wyobrazam sobie tyle czekac do wizyty... zreszta moj gin mowil ze po 6 tyg i na wypisie ze szpitala tez mam takie info :) poza tym czekam z aktywnosciami i przytulankami do tej wizyty, bo wole miec pewnosc ze sie wsio zagoilo ;)

ann 30 ml chyba malo, powinien ok 70 ml zjadac

u nas noc przespana a w dzien dwa placze 15 minutowe!!!!! szok... chyba czarodziejskie kropelki dzialaja :)

dziewczyny zamawiala ktoras z was ciuchy na aliexpress? bo mnie kusi ale nie wiem jak rozmiarowka bo azjaci sa mniejsi ;)

reklama
maddlena a ten katar to u takich dzieci wygląda jak u dorosłego? współczuję tego biegania do lekarzy a na pewno się martwisz

wesolutka własnie tak też mi się wydaje, ale nie jestem pewna ile z tej piersi zjada, hm bo ciągnie zazwyczaj ok 20 -30 min nocą w dzień krócej ale częściej. Nie wiem jak przybiera bo położna go nie ważyła na wizycie a tak na to czekałam. Jakoś go dzisiaj w domu zważę, a niedługo mamy wizytę u pediatry więc się okaże.

no martwię się martwię.Cieknąć mu nie cieknie, tylko słyszę, że mu w nosku gra. Chyba że mocno i dłuższą chwilę płacze, to mu leci, mokro ma pod noskiem. No i jakoś długo mi się wydaje ten katar...

30 ml to faktycznie malutko. Franek pił już 90 jak miał 2 tyg.

maddlenka, a moze to nie katar? Zu tez furczy w nosie, bo czasem jak jej sie uleje to mleczko az do nosa wchodzi i przez to furczy... a jak placze to tez ma mokro pod noskiem (jak dorosly). a jak je to oddycha noskiem czy buzia?

Czesc kochane ;)

Czytam na biezaco ale dzis czasu brak na cokolwiek ;)
Wstalismy rano zaczelam robic obiad i sprAtac ;) o 12 juz obiad jedlismy ;) potem jak wyszlisny z domu o 13 tak do 18 na dworze ;) plac zabaw spacer ;)

Strasznie mnie glowa boli od samego rana.. Mam nadzieje ze przejdzie...
Maly powoli budI sie na karmienie i nyny ;)

Maddlenka domis tez furczy czasami.. Zwykle wtedy psikam i zmieniam mu pozycje albo ulozenie glowki i sie uspokaja ;)
Bialy przezroczysty katarek to nie na chorobe raczej.. Wiadomo obserwowac trzeba .. Ale wystarczy psikanie i odciaganie tak mi sie wydaje ;)
Jak moze oddychac spokojnie noskiem to bym sie az tak nie martwila puki co ;)

Ann mysle ze jak ladnie maly spi miedzy karmieniami bez placzu i wg to ze sie najada ;) mleko mm to tez inaczej troche.. Mniej takiego mleka potrzeba noz z piersi ;)

Co do okresu to ja po natusi dostalam chyba 7-8 miesiecy po porodzie a 6,5 miesiaca karmilam ;)

Spokojnej nocki zycze buziaki i Dobranoc :D

Hej,
Nie udało się mi wszystkich Was przeczytać, ale mniej więcej próbuję być na bieżąco.
Zosia od 5 nie daje mi spać, teraz zasnęła i ... już płacze :( A miałam nadzieję się położyć :/

Felicity - karmię piersią i nie daję smoczka.

Witajcie po weekendzie
U nas ostatnie dwie noce nieprzespane, wczoraj spałam może ze 3 godz. dzisiaj to samo. Weekend pod znakiem gości u nas był.
Teraz młody odsypia i zbiera siły na później:-p a ja biorę się za ogarnianie mieszkania i obiad.

reklama
Witam się i ja :) na bieżąco czytam wszystko, mimo że odzywam się doraźnie :-)

Mam pytanko:) Anastazja ma już 6 tygodni i 4 dni i zaczął się 3 dzień jak nie ma w pieluszce kupy.. Hm czytałam że jak je cyca to jest normalne ale chciałabym wiedzieć co Wy myślicie na ten temat?

Do góry