reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

animka ja poprzednio okres dostalam po 7 miesiacach lol :) nie wyobrazam sobie tyle czekac do wizyty... zreszta moj gin mowil ze po 6 tyg i na wypisie ze szpitala tez mam takie info :) poza tym czekam z aktywnosciami i przytulankami do tej wizyty, bo wole miec pewnosc ze sie wsio zagoilo ;)

ann 30 ml chyba malo, powinien ok 70 ml zjadac

u nas noc przespana a w dzien dwa placze 15 minutowe!!!!! szok... chyba czarodziejskie kropelki dzialaja :)

dziewczyny zamawiala ktoras z was ciuchy na aliexpress? bo mnie kusi ale nie wiem jak rozmiarowka bo azjaci sa mniejsi ;)

reklama
maddlena a ten katar to u takich dzieci wygląda jak u dorosłego? współczuję tego biegania do lekarzy a na pewno się martwisz

wesolutka własnie tak też mi się wydaje, ale nie jestem pewna ile z tej piersi zjada, hm bo ciągnie zazwyczaj ok 20 -30 min nocą w dzień krócej ale częściej. Nie wiem jak przybiera bo położna go nie ważyła na wizycie a tak na to czekałam. Jakoś go dzisiaj w domu zważę, a niedługo mamy wizytę u pediatry więc się okaże.

no martwię się martwię.Cieknąć mu nie cieknie, tylko słyszę, że mu w nosku gra. Chyba że mocno i dłuższą chwilę płacze, to mu leci, mokro ma pod noskiem. No i jakoś długo mi się wydaje ten katar...

30 ml to faktycznie malutko. Franek pił już 90 jak miał 2 tyg.

maddlenka, a moze to nie katar? Zu tez furczy w nosie, bo czasem jak jej sie uleje to mleczko az do nosa wchodzi i przez to furczy... a jak placze to tez ma mokro pod noskiem (jak dorosly). a jak je to oddycha noskiem czy buzia?

Czesc kochane ;)

Czytam na biezaco ale dzis czasu brak na cokolwiek ;)
Wstalismy rano zaczelam robic obiad i sprAtac ;) o 12 juz obiad jedlismy ;) potem jak wyszlisny z domu o 13 tak do 18 na dworze ;) plac zabaw spacer ;)

Strasznie mnie glowa boli od samego rana.. Mam nadzieje ze przejdzie...
Maly powoli budI sie na karmienie i nyny ;)

Maddlenka domis tez furczy czasami.. Zwykle wtedy psikam i zmieniam mu pozycje albo ulozenie glowki i sie uspokaja ;)
Bialy przezroczysty katarek to nie na chorobe raczej.. Wiadomo obserwowac trzeba .. Ale wystarczy psikanie i odciaganie tak mi sie wydaje ;)
Jak moze oddychac spokojnie noskiem to bym sie az tak nie martwila puki co ;)

Ann mysle ze jak ladnie maly spi miedzy karmieniami bez placzu i wg to ze sie najada ;) mleko mm to tez inaczej troche.. Mniej takiego mleka potrzeba noz z piersi ;)

Co do okresu to ja po natusi dostalam chyba 7-8 miesiecy po porodzie a 6,5 miesiaca karmilam ;)

Spokojnej nocki zycze buziaki i Dobranoc :D

Hej,
Nie udało się mi wszystkich Was przeczytać, ale mniej więcej próbuję być na bieżąco.
Zosia od 5 nie daje mi spać, teraz zasnęła i ... już płacze :( A miałam nadzieję się położyć :/

Felicity - karmię piersią i nie daję smoczka.

Witajcie po weekendzie
U nas ostatnie dwie noce nieprzespane, wczoraj spałam może ze 3 godz. dzisiaj to samo. Weekend pod znakiem gości u nas był.
Teraz młody odsypia i zbiera siły na później:-p a ja biorę się za ogarnianie mieszkania i obiad.

reklama
Witam się i ja :) na bieżąco czytam wszystko, mimo że odzywam się doraźnie :-)

Mam pytanko:) Anastazja ma już 6 tygodni i 4 dni i zaczął się 3 dzień jak nie ma w pieluszce kupy.. Hm czytałam że jak je cyca to jest normalne ale chciałabym wiedzieć co Wy myślicie na ten temat?

Do góry