reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Lilah super :D

To co już koniec? A dopiero robiłyśmy testy...jak ten czas leci :p

Mi dzisiaj pierwszy raz od porodu udało się zrobić obiad wow :D

Wesolutka mam nadzieję, że ospa Was ominie ;)

Felicity hahah to samo co u nas ;P definitywnie mieliśmy małej nie brać do łóżka ale z racji tego, że tylko u nas budzi się w nocy co 3-4 godziny to nie marudzimy, tylko cieszymy się snem :p

Podłośc Twoja nie zna granic ;P takie pyszności oglądam a u mnie pustka :(

Maltanka u nas też dzisiaj ciężko ze spaniem, może jakieś fazy księżyca czy co? :p

Ania zdecydowanie też mam takie parcie ;P dzień bez biszkotpów to dzień stracony :p ale ostanio gadałam z gościem co zajmuje się dietamii i powiedział, że jest to normalne - jesteś zmęczona więc potrzebujesz cukru żeby mieć energię :p czemu tylko nie moge mieć takiego parcia na marchewkę ;P

Shiran zazdroszczę takiego małego grzecznego smyka :p

Kusiak biedne maleństwo :( zdrówka :*

Maddlena skąd wiesz, że to alergiia? Bo Kornela też ma katar...
Dasz linka do chusty? Bo ja jakoś nie mogę nic sensownego zleść ale nie umiem ;P

Alicjaaa u nas to samo, jest trochę lepiej po sab simplex ale jeszcze nie jest dobrze...

Felicity ja chce przepis na ta szarlotke ;) na cito ! :D super wyglada :)

Jaki tort pieczesz ???
Ja tez mysle nad tortem M w niedziele ma uridziny ;)

Alicja wspolczuje kolek i wg zlego samopoczucia...
easysleep.info - dźwięki uspokajające i usypiające dzieci znalazlam cos takiego na szybko moze pomoze ;* a jak nie to chyba na stronce z bobovity sa takie dzwieki ;)
Jesli chodzi o paluszek to sprobuj oblozyc rumiankiem zeby opuchlizna zeszla i zobqczy czy paznokietek nie wrasta w skore i czy jak cos to da sie wyciac obcinaczkami a jak nie to do lekarza niech sprawdza ;*

Animka no wlasnie czemu na marchewke tego parcia nie ma ... :D

Franek śpi już godzinę i normalnie uwierzyc nie mogę.. kolka oczywiście już złapała ale dałam mu dzisiaj do popicia koperek.. ciumkał, wypluwal cwaniak ale 20 ml wypił.. mam nadzieję, że to pomogło i jest chwila na oddech i zbieranie sił na potem...

Kusiak zdrówka życzę.
Ala tobie też i lepiej skkonsultuj to z lekarzem.

Położna u nas dzisiaj była i mały ma już 62 cm i waży 5kg.. sama już to wiem, bo jest co dźwigać a ciuszki już zaczynają się robić na styk. Franek ma długaśne nogi i pajace czy śpiochy nie każde nam pasują, muszę mieć na długonogie dziecko a to nam znacznie ogranicza "szafę" małego, którą mam... no ale ważne, że rośnie.

My we wtorek idziemy na szczepienie i z portfela trochę ubędzie niestety, no ale czego nie robi się dla brzdąca...

Kusiak współczuję :-(niema nic gorszego jak choroba dziecka :-( Zdrówka wam zyczę ! :*

Maddlena
moja Ada 120-150ml potrafi wciągnąć, ja nie wiem gdzie te dzieci to mieszczą, szok:szok:

Witajcie, długo mnie nie było ale same wiecie jak to jest :-) Pola absorbuje cały mój czas. Czasem nawet nie mam czasu normalnie zjeść :-)
Temat kolek na tapecie? U nas też jest ciężko z brzuszkiem. Najgorsze jest to że największe problemy zaczynają się na wieczór i w nocy.. Nie wiem, może jakiś bardziej ciężki pokarm mam po całym dniu?
Dziś też u nas była wizytacja położnych ale nie ważyły ani nie mierzyły małej. Więc nie wiem jak rośnie ale je sporo więc nie mam problemów do zmartwień. Usłyszałam od nich że jeżeli dziecko boli brzuszek i nie może się załatwić a potem jest wielki pruuut i kupa idzie to może to być nietolerancja laktozy w jakimś stopniu. Jeżeli macie tak samo z Waszymi maleństwami to może warto kupić takie kropelki, które dziś poleciły nam położne. Nazywają się Delicol i pomagają w przyswajaniu laktozy. Daje się dziecku 5 kropelek przed każdym karmieniem. Kosztują niecałe 30zł ale jeżeli mają być zbawienne to myślę że warto. Stosuje się je codziennie do ukończenia 3-4 miesiąca przez dziecko. Powiem Wam czy działają jak przetestujemy tak ze dwa dni.
Pozdrawiam Was serdecznie kobietki i maleństwa :-) życzę jak najmniej płaczów i jak najwięcej radości i przede wszystkim przespanych nocek :-)

Pochwalę się jeszcze moją kochaną córeczką bo jeszcze nie pokazywałam jej e-ciociom :-)

Załączniki

• 1412791409687.jpg
    1412791409687.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 89
reklama
Maltanka to u nas podobnie. Niby Antek nie jest zazdrosny o małego, ale domaga się większej uwagi, a to nakarmić, a to ubrać, położyć się z nim spać. A jak za długo noszę małego, to jest bardzo złośliwy...

Alicja ja bym skonsultowała z lekarzem ten paluszek.

Animka u nas zaczęło się od kataru, taka woda, białawy katarek. Potem zaczął się płacz, dostał wysypki i zaczęła mu się robić sucha skóra między brwiami i za uszami i to są objawy alergii, tak nam powiedziała pani doktor. No i zrobiliśmy badania z krwi, no i wyszły wskaźniki podwyższone, teraz jesteśmy na Bebilonie Pepti i małemu się poprawia.
A chustę taką zwykłą kupiłam za 50 zł na allegro. Ja będę ją tylko w domu używać, więc nie chciałam jakiejś drogiej. Taka mi chyba eystarczy. Z resztą nie wiem, czy się małemu "spodoba". CHUSTA TKANA PL.5 m.NAJTANIEJ!!! + kompend, instr (4656149035) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

Franio dał dzisiaj popis. Od 16-tej na rękach, wciąż piszczał i marudził, momentami wrzeszczał dośc mocno. Teraz od pół godziny śpi.
Teraz czas dla mnie...

Do góry