reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Rajo u nas po Delicolu była masakra, mała już w ogóle płakała non stop - ale mam nadzieję, że u Ciebie to będzie strzał w dziesiątkę ;) Pola jest cuuudna :D:D

Maddlena dzięki za odpowiedź muszę poobserwować bardziej małą :) No i ta chusta mi się podoba :D

Wesolutka odpukać zaczynają działać :D:D:D ale dopiero kiedy zaczełam dawać małej po 15 kropli do każdego jedzenia, torchę sie bałam bo mała jadała co 2 godziny a w takim wypadku niby po 6 kropelek ale którejś nocy już nie dałam rady i całe szczęście bo cała dawka podziałała na tyle, że mała przespała 2h bez prężeania :D a dzisiaj muszę się pochwalić, że jadła o 23, 2:30 i 6:30, więc jestem mega wyspana :p a i co najważniejsze zasypiała od razu po jedzeniu - zero noszenia, zero wstawania :D cud miód i orzeszki :D
Ja bym się teśiową nie przejmowała (zresztą moją też sie mnie o to czepiała) - wiem jak są robione karmy dla psów i szczerze to bardziej bałabym się podać polski produkt ;)
Aaaa zapmniałam dodać, że Kornela pręży się cały czas ale nie wybudza się i co najważniejsze robi to tylko w tedy jak chce coś z siebie wygonić - jakiegoś pierdka czy kupkę :p a nie 24h jak wcześniej...

Ann bolą Cię plecy? Bo ja od porodu nie mam siły się wyprostować...nigdy nie chodziłam idelanie prosto ale teraz to masakra, muszę się za to zabrać :p

My zaraz śmigamy z małą do babci a właściwie do jej prababci na sniadanko i obiadek ahhh żyć nie umierać :D
Miłego dnia dziewczynki :D

reklama
Witam i ja.
Mały właśnie wciągnął"flaszkę" , a teraz odbijamy. Tylko widzę,ze zamiast tego,jest drzemka ;-)

Ja daje Frankowi ten Espumisan tak profilaktycznie bardziej. Ale chyba najlepszy z tych wszystkich specyfików jest SAAB z Niemiec. Noi to też jest chyba trochę tak, że na każdego działała coś innego.
Na słodkie to i ja mam ogromną ochotę. Tak fajnie wszystko mi zeszło,nawet mam 2 kilo mniej niż przed ciążą.a przez to podjadanie słodkiego boję się że mi przybędzie :'(
U mnie ostatnie kilka dni noc się kończy ok 5 -tej. Franek wtedy je,a potem juz się wierci,marudzi i nie chce spać. Zaprowadzenie Antka do przedszkola zaczyna być problemem :-(
Też miałam straszne bóle kręgosłupa. Nie mogła stać dłużej,siedzieć, masakra. Ale na szczęście minęło. Myślę ze po prostu kręgosłup musiał wrócić do swojego kształtu sprzed ciąży.

Musze iść na pocztę po moją chustę. Zobaczymy czy się sprawdzi.

Dobra,idę robić śniadanko i kawkę.

Miłego dnia :-)

Hejka :)
My dziś wstaliśmy ok 7 z krzykiem bo mała kupkę miała aż na pleckach i mama zła bo musiała biedactwo przebrać ;)
Teraz już po cycu sobie smacznie śpi :)
Nocka spokojna, ok 3 się obudziła, dostała mleczko, po położyłam do łóżeczka i zaraz zasnęła :) Ja chcę tak częściej :)

Ja jeszcze przed porodem zakupiłam espumisan ale można je podać dopiero po miesiącu życia więc jeszcze nie podawałam małej, a chciałam jak w szpitalu dawała takie koncerty.

Maltanka ja w ciąży używałam bio-oila ale mnie nic nie pomogło :( ja za to planuje smarować te blizny z rozstępów cepanem.

Cześć
Cepanem smarowałam różne blizny i działał, wiec pewnie na rozstępy też podziała:)
Moja laleczka pobiła dziś rekord z przedwczoraj, zasnęła po jedzonku o 24 i obudziła sie o 7, przewijanie, jeść i dalej spać , zaraz pewnie sie obudzi na jedzonko. :)

Cześć dziewczyny!

Bardzo Wam współczuje tych akcji kolkowych, wiem co to znaczy bo z synem też miałam przez 3 mce hardcore, tym razem zaopatrzyłam się we wszystkie specyfiki typu SAAB, Espumisan, Bobotic i co się okazało, że są nam niepotrzebne małej leci 6 tydzień i dalej jest spokojną i grzeczną dziewczynką, bije coraz większe rekordy w spaniu, zdarza jej się przespać noc, boje się trochę, żeby przybierała na wadze prawidłowo, ostatnio było ok, teraz zobaczymy, bo wizyta za kilka dni.Nawet jej katarek nie przeszkadza..widzę, że niektóre z was też się zmagają z tym ustrojstwem, nam dr kazała czyścić wodą morską i dwa razy dziennie zakropić Euphorbium, dodatkowo dać 2 x Sanosvit Calcium po 2 ml.Powiem że widzę poprawę i mam nadzieją, że na tym się skończy.

W przyszłym tyg wizyta i może szczepienia, ja zdecydowałam się na pneumokoki! A 19 go Chrzciny:-)

Martwię się o Em kę od porodu się nie odzywała:no:

Miłego dnia dziewczyny!

Hello!
My dzis w miare wyspani...Zuza budzila sie o 00:30, 4:30 i dopiero o 7:30 - czyli calkiem spoko....
My musielismy zaczac dawac malej Infacol (nie wiem czy to dostepne tylko w UK czy tez w Polsce) - na tzw. kolki - i nawet podzialal - bo mala teraz puszcza niezle baki (a ja juz mysle,ze to kupa)...i jest duzo spokojniejsza pomiedzy karmieniami...

Dla zainteresowanych:
szarlotka czekoladowa:
Szarlotka czekoladowa

a dzisiejszy tort na podstawie kostki rocher:
Moje Wypieki | Kostka Rocher
2014-10-08 22.14.44.jpg
Powiem wam,ze pyszny...ale 1 kawalek jest w zupelnosci wystarczajacy ;-)

Maltanka U nas na blizny, w tym tez rozstepy, Bio-Oil ma wlasnie bardzo dobra opinie....ale z drugiej strony pisza,ze najlepsze rezultaty sie ma jesli sie go stosowalo tez zapobiegawczo - czyli przez dluzszy czas...

Dooda ma racje....Ktos ma kontakt z EmKa?

Załączniki

• 2014-10-08 22.14.44.jpg
    2014-10-08 22.14.44.jpg
    19,8 KB · Wyświetleń: 56
Ostatnia edycja:
Hej,
Mój synio jadł dziś o 22, 2 i 6 więc bardzo ładnie, tylko ja się budziłam przez ten durny pokarm :/ dzisiaj zamawiam laktator, ale od 6 już nie chciał spać i marudził ciągle, chciał jeść w kółko i zasnął dopiero przed 10 i śpi do teraz.

Dziewczyny ile może stać pokarm w lodówce i zamrażalniku? i jak go przechowywać?

maddlena a dajesz mu ten espumisan od urodzenia?

shiran o widzę, że ten cepan nawet nie drogi

felicity no właśnie ja nie używałam tego Bio-Oila w ciąży. wybieram się dziś do apteki to coś popytam. Ps. i jak ta kostka rocher, miałam ochotę ją zrobić, widzę, że pieczesz z mojej ulubionej strony

pisałam do Emki ale na razie cisza

Ann, gdzie by nie sprawdzać to podają inny czas przechowywania pokarmu. W każdym razie u mnie w poradniku jaki dostałam wychodząc ze szpitala jest napisane że:

- w temp pokojowej 19-22st.C -do 8godzin
- w lodówce 0-4st.C - do 5 dób
- w zamrażarce w lodówce (około -15st.C) do 2 tygodni
- w zamrażarce z osobnymi drzwiami do 4-6 miesięcy
(wszystko zależy jaką masz ustawioną temperaturę w lodówce czy zamrażarce, im niższa temp. tym dłużej możliwe jest przechowywanie)

Ja używam woreczków do mrożenia Avent, bardzo są wygodne jeśli chodzi później o rozmrażanie.

Ostatnia edycja:
reklama
maltanka to tez moja ulubiona strona z przepisami...rzadko co z niej nie wychodzi...i mam kilka swoich ulubionych przepisow stamtad.
Kostka wyszla super choc w tortownicy wyszly mi 3 blaty mimo ze zmniejszylam odpowiednio skladniki i kazdy krem byl osobno....ale ogolem chyba bym wolala to w wersji kostki bo mozna kroic mniejsze kawalki a to ciasto jest bardzo bogate i sycace

Do góry