reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Kara ja z Weroniką w czwartek przed porodem miałam tak, że cały dzień cisza. Dopiero jak się wybraliśmy po 21 do szpitala to się ożywiła. Podobno dziecko zbiera siły i mniej się rusza, u mnie to się sprawdziło bo w sobotę już tuliłam małą.
Natalina no faktycznie podejście lekarzy niefajne, dobrze, że masz tam swojego i to on będzie robił cc.
A ja się pytam dziś mojego, czy po cc muszę próbować sn i niby nie, w sumie jestem ciekawa jakby to było gdybym zajechała na ip z bólami liub po odejściu wód i zażądała cc. Mam nadzieję, że nie będę musiała tego sprawdzić i małą spokojnie poczeka.

reklama
no szalejecie dziewczynki a ja naprawdę czasu nie mam nadrabiać

jestem po wizycie
lekarz daje mi tydzień i że urodzę :-D
rozwarcie dalej na jeden palec,szyjka miękka,przylega do główki

ale zapisała mnie jeszcze na wizyte 16 września
bo jak twierdzi wolałaby żeby dopiero po 16 zaczęła (nie jest za wcześniejszymi porodami)

ale sama czuła sprawdzając tętno małej jak skurcz mnie złapał i kręciła głową....że mnie wymęczą
obym tylko siłe później miała na poród

Maltanka ojj ja wiem, że porodowych to nie ma co porównywać z tymi @:-D Ale chodziło mi o to, że teraz te bóle jak na @ dokuczają, ale jestem przyzwyczajona do takiego bólu, więc jest do zniesienia:) No super, by było jakby bolesne @ po porodzie odpuściły:tak:

Kara mi i położna i moja gin kazała zwracać uwagę na ruchliwość dziecka, jeżeli tylko będzie mnie coś niepokoić obie kazały jechac na IP, bo nie ma co ryzykować, lepiej wszystko sprawdzić dla spokoju:tak:

Sawi no to się malutkiej śpieszy na świat:) Ciekawe kiedy rzeczywiście się u Ciebie zacznie?

Ja w koncu po pracy....
Doszla dzis moja herbatka z lisci malin - i mam nadzieje,ze nie bedzie taka straszna w smaku - jak piszecie ;-)
Wlasnie parze, zobaczymy....

Maltanka, Kara - No to moja mała chyba Waszym dzieciaczkom zabrała energię, bo do tej pory cały czas się rusza, a teraz jeszcze dodatkowo czkawkę ma :) jak ona mi się tak rusza to ja ciągle głodna jestem! Ja mogę leżeć, a ona za mnie kalorie spala :)

Nie nadrobię Was dzisiaj, przepraszam.

Napisze tu relację z wizyty bo nie za wiele tego ;)
Nic nie zwiastuje porodu. Szyjka w prawdzie trochę skrócona ale wysoko i zupełnie zamknięta. Spokojnie czekamy do 5.09 :-)
Lekarz dał zielone światło na podróż więc już jestem u rodziców.

Pozdrawiam

Sory dziewczyny ze sie nie odzywam dzis za duzo ale bol glowy nie odpuszcza a co gorsze przeniosl sie dodatkowo na zatoki i ucho i jakos ledwo zyje...

Kurczę ale mnie ta aplikacja na tel stresuje :/

Ritta dobrze że wszystko ok i dotarłas spokojnie do rodziców. Teraz byle do 5 :)

Sawi trzymam kciuki żeby udało się wyrwać jak najdłużej i najmniej boleśnie...

Kusiak zdrówka!

Ja chyba na razie nie będę jednak panikować- dostałam 2 kopniaki.

reklama
Mamy już ubrane lozeczko, później pokażę bo teraz pisze z tel :)

Maz się przyznal, że "siada mu na glowe ze stresu" :D
Podczas wcielenia łożeczka wymyślil że kupujemy nowe bo to się nie nadaje bo coś tam mu z ochraniaczem nie pasowalo, a za chwile już było wszystko dobrze :)
Dodatkowo jak moja mama zapytała czy ma z nami być we czwartek to miał taka minę jakby za chwile miał zemdlec, ze może odpowiedziec ze np jej nie będzie :)
Mam z nim teraz dobry ubaw :)

A w ogóle zadzwoniłam do swojego ginekologa i powiedział ze żadnego skierowania nie potrzebuje :) i mam jutro pojawic się na IP ok 14:30..
Także czas mi się skurcza :)

A katce swieci się zielone koleczko przy nicku czyli jest na forum i może niedługo się odezwie :)

Ostatnia edycja:
Do góry