reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Alicjaa mi w zielarskim baba proponowala jakis fix herbatki malinowej w zaszetkach, jak powiedzialam, ze ja chce z lisci a nie owocow to tez wielkie oczy:szok:

Ja tez mam wiesiolka:) ale ja tak jak nam kazala polozna na szkole rodzenia - dowcipnie:p

My bylismy u moich rodzicow i sie zalapalismy na obiad, wiec mam z glowy:D Mezus po 17 jedzie do pracy, a ja sie bede obijac:)

Ann_ ja tez mam te bole jak na @, ale ja mialam strasznie bolesne miesiaczki, wiec dla mnie to pikus:) a brzucho ostatnio co raz czesciej twardnieje, nawet moj Ma juz sie zaczal niepokoic, bo on ma w piatek bieg na 100 km i wroci dopiero w sobote nad ranem i si boi, ze go bede z trasy sciagac, bo sie zacznie:p

Natalinaa ta lekarka jakas nienormalna, nie miala prawa Cie obrazac, zero profesjonalizmu i jak tu ufac lekarzom?

Koko no to ide czytac Twoja relacje:tak: a wiadomo cos kiedy wychodzicie?

reklama
ja znalazlam herbatke w zielarskim, a w aptekach nie, jak zapytalam o herbatke z lisci malin to zaraz pani pytała czy termin tuż tuż :)
a wiesiolek łykamod paru dni :)
Bubbles od kiedy wiesiolek dowcipnie? od 37/38 tc czy wczesniej?

Alpine polozna mowila, ze od 37(skonczonego 36), ja koncze 36 tydz. w czwartek, ale przyznam sie, ze juz stosuje od niedzieli.

EM ka dokladnie ten sam, taki w kapsulkach:tak:

Powie mi któraś na co dokładnie są te herbatki z liści malin i ten wiesiołek? Bo jak zapytam o to gina 3 września na wizycie to chciałabym wiedzieć o co pytam :)

Ann_
Olej z wiesiołka
zawiera cenny kwas gamma - linolenowy, który w organizmie jest przetwarzany na prostaglandyny. Natomiast Prostaglandyny to hormony, które przyspieszają dojrzewanie szyjki macicy, powodują jej zgładzanie i rozwieranie :)

Oj może faktycznie u Katki się zaczęło skoro się nie odzywała :) Oby :)

Koko- gratuluję mamusiu :D super, że maleństwo zdrowe i nie musi leżeć w inkubatorze :)
Natalina- brak słów czasem na tę naszą służbę zdrowia..

A moja Pola tak się roztańczyła w brzuchu jak nigdy! już ze 2 albo 3 godziny bez przerwy się rusza.. ciekawe co to oznacza :D może też się szykuje do wyjścia hehe, choć to u nas raczej za wcześnie :)

A ja mam rozkminę. Jakoś mało czuje dziś małego- od rana może ze 2 razy czułam wypychanie, jeden kopniak i tyle. Za to praktycznie bez przerwy stawia mi się brzuch. Próbowałam zjeść cos i leżeć na lewym boku ale sytuacja bez zmian- brzuch ciągle się napina i tyle. Powinnam panikować?

Kara pamiętaj o tych 10 ruchach od 9 do 21. Bo mimo różnych opinii w Polsce nadal to obowiązuje. Jak nie czujesz ruchów przez cały dzień to wieczorem może warto to sprawdzić na IP. Nie chcę cie straszyć

reklama
Ann, animka no pozostaje nam nadzieja że bardzo tych bóli nie odczujemy

Bubbles ja też miałam bolesne miesiączki, miesiąc w miesiąc na ketonalu jechałam, ale te porodowe to dopiero hardcore:p Ale pocieszę cię po porodzie przeszło w sumie przez 5 lat ani jednej tabletki przeciwbólowej nie wzięłam podczas @

Rajo pewnie jeszcze nie pora, bo ruchy się zmniejszają im bliżej porodu

Kara ja mam to samo dzisiaj, wczoraj się wściekał, a dzisiaj bardzo mało, ja na razie nie panikuje, czekam, spróbuj wypić gorącą herbatę

Do góry