reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Smoky to ja współczuję temu panu, siłownie będzie miał z głowy:-D

Alicjaaa teraz w podstawówkach chyba się nie kupuje książek tylko się "wypożycza" od szkoły:tak: Ale, że w zerówkach trzeba książeczki kupować to nie wiedziałam.

reklama
Alicja ja za zestaw zerówkowy w zeszłym roku płaciłam ok 140 zł, dodatkowo kasa na art. biurowe itd, komitety, ubezpieczenie, klasowe itd. Teraz zaczynamy 1 klasę, książki mają być darmowe ale te wszystkie opłaty wrześniowe wykończą człowieka :-/

Smoky - mój Wojtek jest kurierem GLS, ostatnio mu się "trochę" przybrało i twierdzi, że więcej jest kobiet w ciąży i on z dobrego serca więcej paczek targa dobrowolnie, bo nie potrafi odmówić i od tego mu mięśnie rosną :pPPP

Bubbles ja tez nie wiedziałam, że do przedszkola taka wyprawka książkowa ;/ z opłatami biurowymi, składkami na herbate, papier i inne duperele to już się pogodziłam, ale cena tych "kart pracy" mnie powaliła.

Bubbles, ja byłam strasznie napalona na to pobranie krwi pępowinowej ale kiedy mój mąż wdrożył się w temat i poczytał więcej o jej zastosowaniu to jednak zrezygnowaliśmy. Nikt niestety nie zagwarantuje ci, że te komórki będą się nadawały a statystyki użyteczności wyglądają marnie no i wydaje mi się, że to nie warte tej kasy. Tym bardziej, że są już prowadzone badania nad innymi sposobami pozyskiwania komórek macierzystych niż krew pępowinowa. Tak więc my jednak się nie zdecydujemy. :sorry2:

Hej kochane :-)
Zacznę od was :)

Amaliee, współczuję stresu związanego z oczekiwaniami na wyniki, to chyba najgorsze :-( ale bądź dobrej myśli :*
Choco, wiem co czujesz, ja z alergią zmagam się wiele lat. Ale to pierwszy rok w moim życiu bez leków. Więc lichutko jest...
Hania, ty to kobieto zbierasz razy po grzbiecie :-( co chwilę coś... trzymam kciuki żeby glukoza jednak odpuściła i cukrzyca dała Ci spokój...
Smokey, ja też myślałabym nad imieniem Laura, gdyby dzidzia była dziewczynką :) ale Zuzia też bardzo piękne imię :)
Smokey, Katka, powodzenia na wizytach!!! i za pozostałe nieujawnione też kciuki!!!
Bubbles, my się zdecydowaliśmy na pobranie krwi pępowinowej. Jesteśmy zdania, że to dobra polisa na przyszłość. Dowiedzieliśmy się o tym całkiem sporo i jesteśmy przekonani, że warto. Przynajmniej tak jest według nas :-)

U nas upałów ciąg dalszy. Część gości już wyjechała, ale jest jeszcze Ciocia moja ukochana więc przy każdej wolnej okazji podjeżdżam do rodziców by z nią pobyć trochę czasu :-) wczoraj mieliśmy szkołę rodzenia i uczyliśmy się pielęgnować malucha :-) a potem zwiedzlaiśmy porodówkę i sale. Ta pierwsza, nie taka straszna, natomiast sale wiadomo, nic przyjemnego...
Mieliśmy także wizytę u lekarza, ale o tym w odpowiednim wątku zaraz naskrobię :)
Plany na dziś: siedzimy w domku, trochę pracy, na obiad szaszłyczki z piersi, a wieczorem jak się woda zagrzeje w baseniki to wskakuję dla ochłody :)
Miłego dnia dziewczyny!

Amaliee z tego co wiem to z tymi podręcznikami weszło chyba od tego roku, więc się nie dziwię, że lata do tyłu tego u Twojej mamy w szkole nie było:) Wiem, że w moim mieście weszło coś takiego, że do klas 1 podręczników się nie kupuje tylko szkoła je zapewnia, tylko, że na koniec roku trzeba je oddać, więc napisałam, że wypożyczenie:) Może to też zależy od miejscowości;-)
Rodzice nie zapłacą już za książki - lubin - portal miasta

Koko Ty masz pierwsza termin, więc mam nadzieję, że po tym pobraniu podzielisz się informacjami jak to wszystko wyglądało w praktyce:))

Ostatnia edycja:
racja, od tego roku podręczniki będą przechodnie, współczuję dzieciom które jako 3 będą uczyły się z tych ksiązek bo pewnie będą juz nieźle zniszczone

Smoky myślę, że w takim wypadku nauczyciele będą pilnować, żeby dzieci tak tych książek nie niszczyły:) Zresztą są ludzie, którzy i tak kupowali używane podręczniki, więc dla nich to akurat bez różnicy:)

Dużo wyprodukowałyście od rana ;-)
Jakoś poszło, dowód załatwiłam szybko i za 14 dni już może będzie a prawko to dopiero jak odbiorę dowód. Tak więc dowód odbiorę po powrocie z wakacji i do września powinnam mieć.
Kara jeszcze nie miałam dużo okazji do używania nowego nazwiska, ale pierwszy raz użyłam przy rezerwacji hotelu, i jakbym podała stare nazwisko to dopiero mąż by był zaskoczony przy meldunku hihi

A wiecie jak to wygląda w pracy, muszę to zgłosić i mam na to jakiś określony czas?

Bubbles my się zastanawialiśmy nad pobraniem tych komórek, ale chyba jednak zrezygnujmy.

Co do imienia mi się podoba Laura, Zuzanna jakoś bardzo popularne ostatnimi laty.

reklama
no ale się zmachałam :D wszystkie zabawki poprane wymyte i na swoim miejscu :) małej się podoba :) teraz czekamy na tatę żeby półeczki powiesił i wsio :) będzie można za wyprawkę się wziąć :) już Synowi oddałam moją półkę :) bo ciuszków tyle że gdzie układać by nie było :) więc remanent w szafie zrobiony :) i rzeczy do wywiezienia na wieś rownież :) i kuchnia ogarnięta :)

Dzisiaj na obiad kopytka z boczkiem i surówką :) jakieś smaki mam :) i właśnie loda wszamałam :)
NAtusia ma drzemke więc trochę czasu dla siebie :)

Mysmy się przy poprzedniej ciąązy zastanawiali nad tym pobraiem krwi pępowinowej ale w końcu nie zdecydowalismy sie..

Amelie Ja to aż się boję jak dzieci do szkoły pojda.. te koszta...
była mama zorientować się jak z tą ospą?? mogły by wyniki już byc... powinno to być na cito..

Smoky dobry kurier :) dobrze trafiłaś :)
no i fajne te łóżko :) my tak za 1,5 roku chcemy kupić piętrowkę ale nisko bo u nas w bloku 2,40m wysokości więc szału nie ma :)

Koko dobrze że jesteście zadowoleni ze szkoły rodzenia :)

Sonia a jak Wy się czujecie wogolę??:)

Joani mój M też zaczyna panikować że mam sobie torbę spakować albo przynajmniej na osobnej półce wszystko poukładać co by nie musiał się stresować czy napewno wszystko co chce się w tej torbie znajdzie :)

Mały dalej szkudnikuję w brzuchu :) i dziwne kształty ma mój brzuchol :)

Do góry