reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dzień Dobry:)

Dołączam do grona mamusiek z 3 z przodu, w końcu:-D Jakoś tak lżej na sercu, że to już ten etap:)

A_nka i jak nocka w szpitalu? Dobrze, że się tak złożyło, że Mąż w domu:) Mam nadzieję, że cukry się ładnie unormują i szybko wyjdziesz, a tym czasem masz chociaż chwilę na odpoczynek:)

Kara drzemki o 20 chyba nie są najlepszym pomysłem;-) Mam nadzieję, że jednak coś pospałaś tej nocy:)

Amaliee to chore, że tak długo trzeba czekać na wynik:baffled: Tym bardziej, że badania robiłaś prywatnie, no i w ciąży jesteś, więc powinnaś być traktowana priorytetowo..

Choco a ratujesz się czymś na alergię? Mi trochę pomagało wapno:)

Smoky oba ładne:tak: ale Zuzanna teraz bardzo popularne, Laura bardziej oryginalnie mi się wydaje:)

reklama
Franc nie dał mi zaasnąć, bo się kręcił, wypychał bok i miał czkawkę, także ok. 2 jeszcze nie spałam... ale za to do 8 póżniej bez przerwy... więc nie jest źle.

Ania, ja też lubię takie akcje, chociaż wolniej mi to teraz idzie, ale czas leci szybciej.

Choco, współczuję alergii, a piszesz, że to zawsze u teściów tak masz.. to co cie u nich uczula?
Zakupy udane, zostały nam już ttylko pierdoły i mąż stwierdził, że czas spakować torbę do szpitala, co mnie zdziwiło.. ale stwierdził, że lepiej jak ja to zrobię niż nie daj Boshe coś będzie się za szybko działo i on to będzie musiał ogarnąć, a ja będę warczeć, że nie te galoty wziął i nie ten kolor stanika :-D
Zabieram się za prasowanie pieluszek i potem polecę na miacho. Powodzenia na wizytach.
Jeśli chodzi o imię, to Laura bardziej oryginalne, ale dla małego brzdąca trudno zdrobnić i będziecie rzadko nazywać po imieniu, jak moja znajoma... bo jak chieli zdrobnić to wychodziło im Laurka... i mówili żabcia itp. Więc rozważ i ten aspekt.

Ostatnia edycja:
Smoky - ja zdecydowanie wolałabym Zuza
Hania - współczuję pobytu w szpitalu :/ Ale może takie przystopowanie dobrze Ci zrobi

Wczoraj wyszła ze mnie jędza jakich mało :/ Oberwało się każdemu kto był w pobliżu mnie :crazy:
Na dodatek zwymiotowałam moją pyszną kiełbasę i mam wrażenie, że nudności się u mnie nigdy nie skończą.

Na szkole rodzenia fajnie - było o porodzie. Pokazywali film z porodu, mój Mąż dzielnie oglądał niektórzy nie dawali rady ... Ciekawą rzecz się dowiedziałam - jeśli wody chlustną to powinno się na jakieś 5 minut położyć, bo istnieje ryzyko wypadnięcia pępowiny.

Życzę wszystkim dobrego dnia, uciekam na zakupy.

Hejka :)
Ja od 6 z hakiem na nogach, poszłam dziś zrobić badania na przeciwciała aby mieć już z głowy.
Przez całą noc wstawałam chyba co 1,5-2h na siku, masakra...
A potem z budzikiem M się obudziłam i Wiki też i sobie znalazła wspaniały moment aby się wiercić, co chwila wypychała chyba pupkę i machała rączkami, dobrze że nie przyszło jej jeszcze wierzgać nóżkami :-D
Teraz śniadanko zjedzone i doszło do niej więc spokój mam :) głodna była :)

Planów brak, obiad mam, tylko ziemniaki dogotuje. Aaa i dziś ma przyjść łóżeczko także czekam :)

Smokyeyes Laura bardzo łądne imię, moja siostra tak nazwała swoją córę i wszyscy do niej Lala lub Lalusia :) Zuzanna też ładnie, Zuzia :)

Choco współczuję alergii :(

Marciątko współczuje mdłości :( gorszy dzień chyba każdej nam teraz się zdarza :)

Za wizyty && :)
Miłego :)

Witam z rana...

Odkad maz wrocil - to sie wysypiam...a ze on do pracy wyjezdza 6:30-6:45, to wstaje kolo 5:30, a ja razem z nim - i o, dziwo, jestem wyspana ;-) (ale tak to jest jak do lozka chodze o 21)...

smokyeyes ja mam odwrotnie - jakos wczesniej ustalilismy,ze bedzie Hanna - i nawet dzieci udalo sie przekonac do tego imienia - to mi teraz z kolei wrocila ochota na imie Zuzia (jak sie Ola rodzila, to byla 1 z naszych opcji).... tylko teraz reszta rodziny chce Hanie ;-)

Ja dzis w planach mam koszenie trawy - jutro zabieraja smieci z zielonego kosza, wiec musze dzis....
Poza tym pogoda szykuje sie ladna 24 st. i slonko, a jutro nawet 28!! - szok jak na Anglie ;-)

Marciątko ja też miałam wczoraj jakiś taki dzień, że wszyscy mnie denerwowali, nawet obcy ludzie w sklepie czy na ulicy:p Współczuję mdłości.

U nas na Szkole rodzenia wczoraj była przedstawicielka z banku komórek macierzystych, my się z Mężem cały czas nad tym zastanawiamy i wcale nam nie rozjaśniła umysłów tą wizytą.. A dziewczyny czy którąś z was planuje pobrać krew pępowinową?

Bubbles u nas była babka 2 tygodnie temu na szkole gadała o tym, niby fajnie i w ogóle ale jak dla nas to trochę drogi interes i jeszcze "abonament" co rok płacić, a też nie ma 100% pewności że pobrane próbki będą się nadawały do podania dziecku. Jak kto woli ale my sobie odpuścimy to..

No cześć kochane wpadam się tylko przywitać... bo wizytuję się na 12 a o 11 muszę wyjechać bo jeszcze up zaliczyc ię podpisać;/;/

JUż prawie 10 a ja nie mam obiadu dla męża... idę na szybko zrobie pare naleśników bo nic nie dam rady więcej... napiszę jak wróce relacje z wizyty:)

cały czas Was czytam,
ale jakaś zamulona jestem i nie moge się wbić w temat

Hania pare dni i wyjdziesz ze szpitala
ale wiecie co....ja w szpitalu śpie jakbym była na prochach

reklama
Felicity Haneczki są fajne, choć moja to niezła aparatka ;-) Wstrzymam się z decyzją, jeszcze trochę czasu zostało, rodzina do Zuzi przekonana, choć synek trzyma ze mną sztamę i jest za Laurą. Zamówiłam właśnie posciel dla dzieciaków, wydatek po 75 zł za sztukę bo durna pozwoliłam im wybierać, jedna będzie z kucykami pony a druga z angry birds, muszę jeszcze wypełnienia kupić bo nie mam kołder takiego rozmiaru :-/ łózko piętrowe chyba dzisiaj przyjedzie, ciekawe czy kurier mi to wniesie?? Mąż w pracy więc mam nadzieję ze przyjadą po południu. Gemini też dziś ma przyjechać więc dzien pod znakiem kuriera

Do góry