reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Dzień Dobry:)

Dołączam do grona mamusiek z 3 z przodu, w końcu:-D Jakoś tak lżej na sercu, że to już ten etap:)

A_nka i jak nocka w szpitalu? Dobrze, że się tak złożyło, że Mąż w domu:) Mam nadzieję, że cukry się ładnie unormują i szybko wyjdziesz, a tym czasem masz chociaż chwilę na odpoczynek:)

Kara drzemki o 20 chyba nie są najlepszym pomysłem;-) Mam nadzieję, że jednak coś pospałaś tej nocy:)

Amaliee to chore, że tak długo trzeba czekać na wynik:baffled: Tym bardziej, że badania robiłaś prywatnie, no i w ciąży jesteś, więc powinnaś być traktowana priorytetowo..

Choco a ratujesz się czymś na alergię? Mi trochę pomagało wapno:)

Smoky oba ładne:tak: ale Zuzanna teraz bardzo popularne, Laura bardziej oryginalnie mi się wydaje:)

reklama
Franc nie dał mi zaasnąć, bo się kręcił, wypychał bok i miał czkawkę, także ok. 2 jeszcze nie spałam... ale za to do 8 póżniej bez przerwy... więc nie jest źle.

Ania, ja też lubię takie akcje, chociaż wolniej mi to teraz idzie, ale czas leci szybciej.

Choco, współczuję alergii, a piszesz, że to zawsze u teściów tak masz.. to co cie u nich uczula?
Zakupy udane, zostały nam już ttylko pierdoły i mąż stwierdził, że czas spakować torbę do szpitala, co mnie zdziwiło.. ale stwierdził, że lepiej jak ja to zrobię niż nie daj Boshe coś będzie się za szybko działo i on to będzie musiał ogarnąć, a ja będę warczeć, że nie te galoty wziął i nie ten kolor stanika :-D
Zabieram się za prasowanie pieluszek i potem polecę na miacho. Powodzenia na wizytach.
Jeśli chodzi o imię, to Laura bardziej oryginalne, ale dla małego brzdąca trudno zdrobnić i będziecie rzadko nazywać po imieniu, jak moja znajoma... bo jak chieli zdrobnić to wychodziło im Laurka... i mówili żabcia itp. Więc rozważ i ten aspekt.

Ostatnia edycja:
Smoky - ja zdecydowanie wolałabym Zuza
Hania - współczuję pobytu w szpitalu :/ Ale może takie przystopowanie dobrze Ci zrobi

Wczoraj wyszła ze mnie jędza jakich mało :/ Oberwało się każdemu kto był w pobliżu mnie :crazy:
Na dodatek zwymiotowałam moją pyszną kiełbasę i mam wrażenie, że nudności się u mnie nigdy nie skończą.

Na szkole rodzenia fajnie - było o porodzie. Pokazywali film z porodu, mój Mąż dzielnie oglądał niektórzy nie dawali rady ... Ciekawą rzecz się dowiedziałam - jeśli wody chlustną to powinno się na jakieś 5 minut położyć, bo istnieje ryzyko wypadnięcia pępowiny.

Życzę wszystkim dobrego dnia, uciekam na zakupy.

Hejka :)
Ja od 6 z hakiem na nogach, poszłam dziś zrobić badania na przeciwciała aby mieć już z głowy.
Przez całą noc wstawałam chyba co 1,5-2h na siku, masakra...
A potem z budzikiem M się obudziłam i Wiki też i sobie znalazła wspaniały moment aby się wiercić, co chwila wypychała chyba pupkę i machała rączkami, dobrze że nie przyszło jej jeszcze wierzgać nóżkami :-D
Teraz śniadanko zjedzone i doszło do niej więc spokój mam :) głodna była :)

Planów brak, obiad mam, tylko ziemniaki dogotuje. Aaa i dziś ma przyjść łóżeczko także czekam :)

Smokyeyes Laura bardzo łądne imię, moja siostra tak nazwała swoją córę i wszyscy do niej Lala lub Lalusia :) Zuzanna też ładnie, Zuzia :)

Choco współczuję alergii :(

Marciątko współczuje mdłości :( gorszy dzień chyba każdej nam teraz się zdarza :)

Za wizyty && :)
Miłego :)

Witam z rana...

Odkad maz wrocil - to sie wysypiam...a ze on do pracy wyjezdza 6:30-6:45, to wstaje kolo 5:30, a ja razem z nim - i o, dziwo, jestem wyspana ;-) (ale tak to jest jak do lozka chodze o 21)...

smokyeyes ja mam odwrotnie - jakos wczesniej ustalilismy,ze bedzie Hanna - i nawet dzieci udalo sie przekonac do tego imienia - to mi teraz z kolei wrocila ochota na imie Zuzia (jak sie Ola rodzila, to byla 1 z naszych opcji).... tylko teraz reszta rodziny chce Hanie ;-)

Ja dzis w planach mam koszenie trawy - jutro zabieraja smieci z zielonego kosza, wiec musze dzis....
Poza tym pogoda szykuje sie ladna 24 st. i slonko, a jutro nawet 28!! - szok jak na Anglie ;-)

Marciątko ja też miałam wczoraj jakiś taki dzień, że wszyscy mnie denerwowali, nawet obcy ludzie w sklepie czy na ulicy:p Współczuję mdłości.

U nas na Szkole rodzenia wczoraj była przedstawicielka z banku komórek macierzystych, my się z Mężem cały czas nad tym zastanawiamy i wcale nam nie rozjaśniła umysłów tą wizytą.. A dziewczyny czy którąś z was planuje pobrać krew pępowinową?

Bubbles u nas była babka 2 tygodnie temu na szkole gadała o tym, niby fajnie i w ogóle ale jak dla nas to trochę drogi interes i jeszcze "abonament" co rok płacić, a też nie ma 100% pewności że pobrane próbki będą się nadawały do podania dziecku. Jak kto woli ale my sobie odpuścimy to..

No cześć kochane wpadam się tylko przywitać... bo wizytuję się na 12 a o 11 muszę wyjechać bo jeszcze up zaliczyc ię podpisać;/;/

JUż prawie 10 a ja nie mam obiadu dla męża... idę na szybko zrobie pare naleśników bo nic nie dam rady więcej... napiszę jak wróce relacje z wizyty:)

cały czas Was czytam,
ale jakaś zamulona jestem i nie moge się wbić w temat

Hania pare dni i wyjdziesz ze szpitala
ale wiecie co....ja w szpitalu śpie jakbym była na prochach

reklama
Felicity Haneczki są fajne, choć moja to niezła aparatka ;-) Wstrzymam się z decyzją, jeszcze trochę czasu zostało, rodzina do Zuzi przekonana, choć synek trzyma ze mną sztamę i jest za Laurą. Zamówiłam właśnie posciel dla dzieciaków, wydatek po 75 zł za sztukę bo durna pozwoliłam im wybierać, jedna będzie z kucykami pony a druga z angry birds, muszę jeszcze wypełnienia kupić bo nie mam kołder takiego rozmiaru :-/ łózko piętrowe chyba dzisiaj przyjedzie, ciekawe czy kurier mi to wniesie?? Mąż w pracy więc mam nadzieję ze przyjadą po południu. Gemini też dziś ma przyjechać więc dzien pod znakiem kuriera

Do góry