reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dooda w takim razie z mamą już lepiej?
Strasznie się cieszę :)

Mój ślubny dopiero do domu ściągnął a i jeszcze jutro jedzie coś długo jak na złożenie łóżka, szafy, dwóch komód i stolików nocnych plus jakieś graty do gabinetu.

Panowie "szaleją" ale na dziś chociaż do domu wrócił :dry:

Ledwo żyje... Siły mnie opuściły zupełnie...

Ostatnia edycja:
reklama
Widze pracowita sobota u większości, za to jutro niedziela i troszke odpoczynku mam nadzieje :)
Mlody sie rozruszal dopiero jakies 3h temu wiec caly dzien chodziłam i tylko czekałam na jakies kopniaki...na szczęście właśnie wpycha mi sie pod żebra co jest bolesne...ale kurcze tak sie ciesze ze może mnie tak kopać dzisiaj cala noc hihi
Chrzciny jakos przetrwalam, urwalam sie wczesniej bo juz na krzesle wysiedziec nie moglam, a teraz lece do wyra sie wyspac:-)

Spokojnej nocki dziewczyny :)

Witam i ja w ten leniwy weekend.
Fruciaczek i jak tam maluszek? rozruszał się? Ps. Właśnie doczytałam. Super. Idź teraz spokojnie spać.

Anusiaszymka jak po badaniu? maleństwo się ujawniło, czy nadal niespodzianka?

A Katka jak u Ciebie? Ile synuś już waży? Bo Twój to najstarszy z "naszych" i pewnie największy.

Ann_ ślicznie wyglądasz w tej sukience, pięknie podkreśla brzuszek. To już tylko tydzień został, tak?

Joani kuruj się. Jakby co, to leki hipoalergiczne są bezpieczne. W aptece na pewno coś Ci panie doradzą. Ja np na kaszel ostatnio miałam przepisane przez lekarza STODAL, a do płukania gardła OCTENIDOL.To akurat nie hipoalergiczne, ale skuteczne.

Hania zdrówka dla Nelci i Dominika bo pewnie też załapie. Oby rana szybko przestała boleć. A swoją drogą, dlatego właśnie boje się cesarki, że potem długo boli. Jak tam panienki? Dzwoniłaś jeszcze dzisiaj? A powiedz,kiedy będzie dla nich już tak bezpiecznie, w sensie, ze już nic nie będzie zagrażać ich zdrowiu i życiu? W terminie planowego porodu, czy wcześniej, czy zależy to od czegoś innego?

Dooda kciuki za badania, oby wykazały, ze jednak się nie zaraziłaś. No właśnie, z mamą już dobrze? A ciuszki taj jak JOani mówi, po domu możesz zakładać niebieskie. Ja też wstępnie taki miałam plan, jak nie znałam jeszcze płci.
Nie pamiętam, co jeszcze komu.
Kręgosłup coraz bardziej mi dokucza. Mały już prawie pod żebrami kopie. Ostatnie dni ciężko już znaleźć miejsce wygodne do spania, usiąść czasem też nie wiem jak.
A na dodatek zrobił mi się krwiak na kolanie pod rzepką. Jakiś czas mnie już bolało.,jak klęczałam, a teraz już nie mogę uklęknąc na to kolano. Już kiedyś to miałam ok 5-6 lat temu. Chirurg mówił, że może się kiedyś znów zrobić i tak się stało. W poniedziałek idę do ginekologa, zapytam, czy nie ma przeciwwskazań do zabiegu. W sumie samo odciąganie krwiaka nie boli, tylko później trochę tak.
Miłej, leniwej niedzieli. Pogoda raczej nie będzie zachwycająca...

Ostatnia edycja:
Maddlenka ok 36tc będzie bezpiecznie o ile małe wyjdą obronną ręką bez wylewów, dużej dysplazji itd... A narazie to loteria jednym się udaje innym nie :( ale już być może do końca życia będą się za małymi ciągnąć choroby czy wady wcześniactwa.
Ake dla lekarzy chleb powszedni mają w dupie... I mnie to wykańcza.
Dziewczyny maja spora wagę, ale tydzień ciąży nie wróży dobrze. Za każdym razem każą nam się cieszyć chwilą i na ten moment nic innego nie można zagwarantować. Ja teraz to nawet nie pytam o rokowania, bo troszkę dobija mmie ta szczerość :(

Krwiak pod kolanem to boląca sprawa pewnie oby można było szybko się znim rozprawić :-*
Swoja drogą to są jakieś skłonności do tego? Czy kiedyś nadwrężyłaś, uszkodziłaś kolano?

Hej Dziewczyny,
odsypiam ciągle czwartkowe wesele, jutro wracam do Kościana do domu to nadrobię czytanie a na razie jestem wykończona. 3 majcie się i dużo zdrówka.
ps: na bolące gardło, szałwia parzona, rozcieńczona woda utleniona, okłady z gorących ugotowanych ziemniaków zawiniętych w ręcznik i mi lekarz pozwolił tantum verde psikać lub tymianek w sprayu też działa cuda :) dobranoc

Hania, nie wiem, za pierwszym razem jak miałam, to chirurg mówił, że musiałam się kiedyś uderzyć, albo coś. Ale ja nie pamiętam. No właśnie mówił, że jak już zrobił się raz, to może się nawracać... Jeszcze o tyle dobrze, że nie za często. No i że właściwie nie boli, tylko jak bym chciała uklęknąć. Pójdę prywatnie, bo na NFZ to nie wiem, ile będę czekać...

Kurcze, do tego 36 tyg to jeszcze dużo czasu. Domyślam się, jak bardzo się martwicie, nie wiecie właściwie, co przyniesie jutro...Właśnie zauważyłam, że one już mają dwa tygodnie... Czas leci.... A lekarze, tek jak mówisz, dla nich, to kolejny przypadek, rutyna... Nic nie poradzisz.... Ciężka sytuacja... W ciąży to się kobieta ciągle martwi, żeby dziecko tylko było zdrowe, bo to najważniejsze... A tu wcześniejszy poród i już nic nie wiadomo na pewno... Tak bardzo wszystkie byśmy chciały, żeby dziewczynki były zdrowe...

Maddlena na nfz to pewnie na 2026 termin byś dostała, co tam się będą śpieszyć;):D

Ostatnio szwagier chciał zapisać się do okulisty bo mu się taki bąbel z ropą na powiece zrobił, oko puchło (nie był to jęczmień) i pani mu powiedziała, że pierwszy wolny termin na październik 2014 dla mnie to śmiech na sali :dry:

Na co my te składki płacimy? Na wakacje urzędasów z NFZ? :rolleyes:

reklama
Dziekuję Haniu z mama już lepiej, jest już w domku, ale pod stałą kontrolą lekarzy i stałe leki nasercowe, których jej brakowało.

Uciekam na mecz, oczywiście za Ghaną jestem :)

Do góry