reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

sonifka to w sumie dobrze (i nie dobrze :/) że się załapałaś na wcześniejsze usg. W sumie to już kilka razy widziałaś malucha.
Koleżanka z wątku staraczek ze Szwecji miała wyznaczone pierwsze usg właśnie w 18 tc ale jak była w Polsce na święta zrobiła prywatnie usg ok. 12 tc. Nam trochę trudno pojąć takie podejście do prowadzenia ciąży ale myślę że oni bardziej polegają na naturze i selekcji naturalnej :baffled:

katka Ty już właściwie weszłaś w 17 tc. Czujesz już jakieś ruchy ?

reklama
sonifka to w sumie dobrze (i nie dobrze :/) że się załapałaś na wcześniejsze usg. W sumie to już kilka razy widziałaś malucha.
Koleżanka z wątku staraczek ze Szwecji miała wyznaczone pierwsze usg właśnie w 18 tc ale jak była w Polsce na święta zrobiła prywatnie usg ok. 12 tc. Nam trochę trudno pojąć takie podejście do prowadzenia ciąży ale myślę że oni bardziej polegają na naturze i selekcji naturalnej :baffled:

Dokłądnie takie mają w Skandynawii podejście, że jeśli ciąża ma się nie utrzymać to się nie utrzyma. Gdyby nie to, że dostałam oferte tych kompleksowych badań prenatalnych to też wiadomo, że pojechałabym do Polski zrobić usg. Nie wytrzymałabym przecież do 19 tygodnia bo to chore. :sorry:

No właśnie Katka, ty już w 17 tygodniu plus fakt, że to druga ciąża. Czujesz już ruchy???

Obiad gotowy :-) zrobiłam nóżki kurczaka w warzywach, wszystko ładnie doprawiłam, podsmażyłam i tylko wrzuce do piekarnika przed przyjściem męża.
Odnosnie ruchów, to ostatnio coś nie czuję tego delikatnego smyrania, a było to takie fajne :-) Może dlatego, że brzuch mi się rozrósł i jest tam więcej miejsca.. ;-)

Joani, widziałam włąśnie w wątku brzuszkowym, że twój faktycznie wystrzelił. ;-) Ja też przez ostatnie kilka dni widzę dużą różnicę. Robią sobie te nasze maluchy miejsce.:-p Ja w każdym razie nie czuję jeszcze absolutnie nic ale przy pierwszej ciąży na ruchy jeszcze za wcześnie.

Lekarz mówi, że zależy też czy jest umiejscowione na przedniej czy tylnej ścianie macicy. Jak na przedniej, to ruchy czuć później i ja właśnie na przedniej mam. Dzwonił dzisiaj teściu kontrolnie co słychać i pytał czy już się rusza i czy mąż mówi coś do małego hehe śmieszni ci moi teściowie :-D

Wiecie cooo... kurdę niby 2 ciążą... coś tam czuję.... ale nadzwyczajniej w świecie nie wiem czy to to:zawstydzona/y: już zapomniałąm jak to jest:(

Najbardziej cos tam czuje jak leże w łóżku z wyciągniętymi nogami...

dzien dobry dziewczyny :)
ja juz po badaniach - wszystko w watku :)
katka niezly aparat z tego Twojego :) moj czasem tez ma takie odpaly - ostatnio troche czesciej sie z tego smiejemy bo biedni prawie zapomnielismy co to sex od 6 stycznia nic... ostatnio zapomnialam zapytac lekarza cos na poczatku mowil ze moze lepiej do konca 14 tyg nie, wiec nie ryzykujemy... troche mi go szkoda ale zawsze mu powtarzam ze ja mam jeszcze gorzej bo nawet orgazmow nie moge miec ...

maltanka... niestety nie do konca lepiej - dzisiaj musielismy sie dwa razy zatrzymac po drodze jadac na badania.... masakra... dobrze ze nie na autostradzie bo tam by nie bylo gdzie... wiec zalatwilam komus podworko, na szczescie nikt mnie nie opieprzyl :) i skonczylo sie dobrze:)

a z obiadkiem dzisiaj wracajac kupilam pstraga wiec bede chyba dzisiaj robic z ziemniakami frytkami:)

Ojj dziewczyny, smaka takiego robicie na te obiadki :) Uwielbiam krokiety!! Uwielbiam barszcz, buraczki.....!!!! mmmm.... Chyba już wiem co sobie zażyczę od babci jak wrócę do Płocka :D

Fajnymi tekstami rzuca Twój małż Katka :D zboczuch taki z niego jak i z mojego, ale tacy jak dla mnie są najfajniejsi :) pod warunkiem, że mają szacunek do kobiety ;-)

A u mnie dziś na obiadek rosół, taki bardzo aromatyczny z mnóstwem włoszczyzny, bo na taki intensywny naszła nas ochota. Gotuje się bardzo powoli i dłuugo :)

A dla dzieciątka jeszcze nic nie kupuję, po pierwsze chcę się upewnić w sobotę, że wszystko jest okej i może po tej wizycie coś zacznę. Jak na razie to mam wrażenie, że jestem zielona w temacie zakupów, ale na pewno się wszystkiego nauczę :)

Do dziewczyn, które już znają płeć- w którym tygodniu już cokolwiek Wam lekarz powiedział? Bo ja w sobotę będę w 13t3d i się zastanawiam czy cokolwiek mogę się dowiedzieć, wiem oczywiście, że nie na 100% ale zawsze ma się tę ochotę wiedzieć coś jak najszybciej :D

Ostatnia edycja:
reklama
W ogóle u nas na początku miała być niespodzianka, że nie chcemy znać płci do porodu:)

Ale mój małż mnie wyśmiał ze On by wytrzymał ale w cuda nie wierzy ze ja bym wytrzymała. I w sumie ma racje. Nie wytrzymała bym:)

Do góry