reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Ritta, nie martw sie.. Zawsze sie coś przybłęda jak bardzo chcemy żeby było inaczej. Wszystko będzie dobrze, pozbędziesz sie szybko choróbska i będziesz miała z głowy :)
agabm, podziwiam cię normalnie, ja bym sie chyba posypała.. Ale tak jak mówią dziewczyny, może mu sie odmieni i wróci. Mężczyźni ponoć czasem jak nie są gotowi to tak idiotyczne reagują. A może jednak nie był jeszcze gotowy? W każdym razie jeśli to definitywnie to bardzo współczuje. Co do upadku, jak tylko stluklas pupę to wszystko będzie dobrze. Jakby sie pojawiły bole albo plamienia wtedy na pewno trzeba sie skontaktować z lekarzem..
a u mnie takie piękne słońce i +9 stopni, oby ta zima już nie wróciła :)

reklama
Dziewczyny ja mam dzisiaj masakre.. wszystkie kości bolą kręgosłup głowa.. nos zatkany gardło zaczyna boleć :( ciągle siędzę albo leże bo jak wstane to w głowie tak się kręci że masakra...

czytam was ale nie mam siły odpisać ...

u nas słońce też piękne.. a tak mnie denerwuję bo świeci po oczach... a rolet nie mamy :(

czesc dziewczyny, ja dzis sie wybralam z malym rowerem nad morze, troche wialo w nasza strone plus pod gore, myslalam ze nie dojedziemy, ale warto bylo, dziecko wybiegane miedzy zwierzetami w mini farmie , lapki zmarzly, poszedl spac jak marzenie po powrocie do domu.

Zaraz szykuje obiadek, nastawiam wode na herbatke i czekam na mezczyzne zycia mego.

Jak sie czujecie? Ja wrecz swietnie, procz faktu, ze ledwo sie dzis dopielam w swoje spodnie dzinsy... :baffled: na wadze na czczo 2,5 kg od poczatku ciazy... na plusie oczywiscie !!!!

Elleni to ja tez mam taki egzemplarz :D moge mowic spokojnie i nie dociera czasami dopiero klaps lub inna kara skutkuje. Moj maly jest strasznie zywy i tez mi cierpliwosci czasami brakuje. A ile Twoj ma lat?

Mój ma rok i 10mies. Nie mieści mi się już suwaczek w sygnaturce, muszę coś pokombinować ;)

jeśli chodzi właśnie o prawo w innym kraju to dla mnie to jest też chore... moja mama z rodzeństwem mieszka w uk.. i np moja 16 letnia siostra powiedziała w szkole że nie miała warunkow do nauki na sprawdzian bo rodzice się kłócili.. (oczywiście wymyśliła sobie to bo nie chciało jej sie po prostu...)
albo mama coś do niej mowi np jeśli nie posprzątasz łazienki to masz szlaban a klaudia jej na to : to zadzwonie na niebieską linie że mnie przetrzymujesz w domu i wykorzystujesz do pracy zabiorą ci mnie i mateusza (3l) i michała (6l) po czym otwiera drzwi i wychodzi i wraca wieczorem... ja bym ją zabiła normalnie... a jak sie kłócą to jest to samo.. tak uczą wszystkich praw jakie mają dzieci że rodzic nic nie może zrobić.... a już w szczegolności przy takiej pyskuli jak moja siostra...

Bo tak jest… moim zdaniem to bez sensu bo jak widać po tym co opisałaś… rodzic nic nie może zrobić, a dziecko o tym wie. I jak tu wychowywać dzieci w czasie buntu nastoletniego?? masakra !!! choć nasze, polskie prawo w przeciwną stronę jak widać …. Nigdy nie słyszałam o tak dużej liczbie dzieciobójstw co ostatnio. Czy to nasz system doprowadza do tego wszystkiego ??

Odnośnie badania ginekologicznego to mnie w ogóle gin (ani w pierwszej ciąży, ani teraz) nie badał palcami. Nigdy nie miałam nawet szyjki sprawdzanej czy się skraca na końcówce ciąży. Natomiast mam koleżankę która poszła na wizytę do pani ginekolog i ona przed usg zbadała ją palcami i zapytała czy w rodzinie były bliźniaki.Moja znajoma w szoku, mówi,że nie ale pomyślała, że może tak każdej pacjentki pyta … ta włożyła jej po chwili usg i mówi „oo dzień dobry, bliźniaki”. To jest dopiero fenomen J
Właśnie chciałam znaleźć gina na nfz żeby chodzić i prywatnie i państwowo ale są takie kolejki,że gdzie nie zadzwoniłam to nigdzie nie wyrobię się przed 11 tyg na wizytę… nieźle co?? Ale to właśnie mnie hamowało przed zmianą gina bo bałam się żeby tam paluchów nie wsadził, a wiem że mój nie wsadza czyli nie jest to konieczne

maddlena też wczoraj oglądałam Rasę, nie taki straszny, fajny nawet, ciekawa końcówka ;)

szukałam tego filmu jak wczoraj maddlena napisała ale nie znalazłam na którym programie, a szkoda bo chciałam obejrzeć.

Ayni to masz fajnie, że nie masz żadnych objawów. Ja już się cieszyłam, że rano wstałam bez mdłości i tego cholernego odbijania wszystkim,a tu proszę !! 15 godzina i masz babo placek ! przecież nie może być tak pięknie jakby się chciało

a u mnie takie piękne słońce i +9 stopni, oby ta zima już nie wróciła :)

u mnie też:-) aż mi się chce już wiosnę:tak:

Dziewczyny ja mam dzisiaj masakre.. wszystkie kości bolą kręgosłup głowa.. nos zatkany gardło zaczyna boleć :( ciągle siędzę albo leże bo jak wstane to w głowie tak się kręci że masakra...

na mnie przyszła godzina i zaczynam ledwo żyć, mdli....

Jak sie czujecie? Ja wrecz swietnie, procz faktu, ze ledwo sie dzis dopielam w swoje spodnie dzinsy... :baffled: na wadze na czczo 2,5 kg od poczatku ciazy... na plusie oczywiscie !!!!

ja na wagę to nawet nie patrzę:sorry2: ale tylko patrzeć jak nie dopnę się w spodnie

Witajcie Dziewczyny, Nie widzę tu wątku powitalnego więc korzystam z miejsca tutaj :) Jestem na samym końcu 7 tygodnia ciąży :)

witaj:-)

dziewczynka86 witaj.

Piszecie, że nie mieścicie sią w spodnie. Ja jak na razie nie przytyłam nic, ale mam wzdęty brzuch i nie dopinam się w spodnie. chyba zacznę chodzić w sukienkach, jest mi wygodniej.
Ritta czasem większe szkody zrobi sama infekcja, niż antybiotyk.
elleni był na PULSie, ale jak pisałam, to już się skończył.

Ale się dzisiaj najadłam...Gołąbki miałam na obiad... Co prawda kupne, ale w takim sklepie, co właściciel ma też restaurację i tam robią i to sprzedają. Koleżanka pracuje w tym sklepie i zapewniała, że dobre i świeże. I miała rację...były baaardzo dobre.

Dziewczyny wiecie co przed chwila wyczytalam na jakims angielskim forum? Ze kobietom na mdlosci pomagaja solone czipsy! No chyba bede musiala wyprobowac :p bo skoro ma dzialac.... :p

reklama
Cja RITTA mozesz napisac co to za antybiotyk? Ja bralam w ciazach Duomox kilka razy oraz raz Monural gdy infekcja byla juz naprawde powazna. U mnie infekcje pecherza w ciazy sa na porzadku dziennym.

MADDLENA ja wlasnie pichce golabki :-) jakos nie moge kupnych rzeczy jesc o.0 nie wiem musze sobie sama doprawic po swojemu, lekko glownie sola bo inaczej nie dobrze mi na sam zapach jakichs kupnych krokietow czy pierogow. Ale mnie to dziecko zmusza do gotowania :p

Do góry