reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

agabm trzymam kciuki za ciebie i żeby wszystko się jakoś poukładało w każdym razie się nie poddawaj

EM Ka i jak sobie z tym radzisz? ja wczoraj wcięłam zupę chińską na wieczór i trochę mi było lepiej no ale bez przesady nie będę tego jeść to tylko taki wyskok, a poza tym nic nie pomaga nawet jak coś zjem

reklama
Agabm ale moze jak bedziesz walczyc to jeszcze zmieni zdanie. Skoro ma juz dwojke dzieci to nie rozumiem jak moglo go to przerosnac. Jakby to bylo pierwsze to rozumiem ze facet moglby spanikowac ale jak juz ma dwojke?

Kto zrozumie faceta? Znam go bardzo dobrze i wiem, że jeśli podejmuje jakąś decyzję to na wieki wieków amen. Zresztą jak mam walczyć, skoro wróżka powiedziała mu, iż nasz związek i tak nie przetrwa, a on jej wierzy. Paranoja!

PS Mnie również mdłości męczą głównie wieczorami i nad ranem. Pomaga mi woda niegazowana, wyeliminowanie słodyczy, które potęgują mdłości oraz pite w hurtowych ilościach herbatki z kopru włoskiego oraz mięty.

Ostatnia edycja:
Maltanka sa rozne sposoby na mdlosci jak np migdaly czy imbir ale nie na wszystkich dziala oczywiscie. Moze poszukaj gdzies roznych sposobow i sprawdz co dziala na Ciebie. W ktoryms z naszych watkow (chyba o tym jak sobie radzic z chorobami w ciazy ale nie jestem pewna) dziewczyny napisaly o niektorych metodach :)
Na mnie niestety nic nie dziala i mdli mnie od rana do wieczora ale moze Tobie cos pomoze :)

Agabm wierzy wrozce????!!! No brak mi slow....

agabm wróżce ????? masakra:no:

kusiak, nimfii muszę wypróbować te migdały może pomoże, albo mieta

ale mam dzisiaj lenia, wyniosłam pościel na balkon, bo ładnie świeci słoneczko, nastawiłam zmywarkę i nie chce mi się nic robić:sorry2:

Kusiak,
Wiem, że to brzmi idiotycznie, ale tak jest - wierzy wróżce i już! Jak to czytam, to aż się śmieję :-D. Śmiechem napawa mnie absurd całej sytuacji.
Kurcze, teraz aż żałuję, że nie prosiłam go, by ta wróżka określiła płeć dziecka, wybrała właściwe imię oraz udzieliła szczegółowych rad na temat jego wychowania. Wiedza zaiste bezcenna!

maltanka migdaly mialam zawsze pod reka i podjadalam miedzy posilkami, albo landrynki mietowe, na poczatku pomagaly ;)

agabm z wrozkami to jest niestety tak, ze czlowiek zaczyna wierzyc w to co one mowia i zaczyna życ zgodnie z przepowiednia :/ Rozumiem ze macie juz dwojke dzieci tak? No nieraz jest tak ze obowiazek ojcowski ich przytlacza i probuja sie głupio tłumaczyc zeby byla "nie ich wina" jakby co.

maltanka migdaly mialam zawsze pod reka i podjadalam miedzy posilkami, albo landrynki mietowe, na poczatku pomagaly ;)

agabm z wrozkami to jest niestety tak, ze czlowiek zaczyna wierzyc w to co one mowia i zaczyna życ zgodnie z przepowiednia :/ Rozumiem ze macie juz dwojke dzieci tak? No nieraz jest tak ze obowiazek ojcowski ich przytlacza i probuja sie głupio tłumaczyc zeby byla "nie ich wina" jakby co.

Dla mnie to jest chore, ale masz rację, często tak bywa, iż człowiek się uzależnia, traci zdolność trzeźwego myślenia i samodzielnego podejmowania decyzji. Taka postawa ce****e ludzi słabych psychicznie, biernych i tchórzliwych.
Dwójkę dzieci, zresztą prawie dorosłych, posiada z poprzedniego związku. O kolejnym dziecku marzył przez wiele lat, była żona nie chciała się zgodzić, zaś od momentu, kiedy związał się ze mną o niczym innym nie mówił. Dlatego, choć była to wpadka (ciążę z różnych względów planowałam na przyszły rok) tym bardziej dziwi mnie jego postawa.

agabm no tak to przykre :-( niestety wielu takich niedojrzalych, nieodpowiedzialnych ojcow znam, co pozornie marzyli o dziecku ale ich to przeroslo. tak naprawde wtedy dzieciaczkow szkoda, potem patrza jak rodzice "walcza" miedzy soba, badz tez maja tata ktorego tak naprawde nie znaja. Musze przyznac ze faceci w dzisiejszych czasach w malym stopniu dojrzeli do obowiazku.

reklama
A ja sobie dzisiaj funduję fryzjera... a co... i potem też wybiorę się na spacer, bo słoneczko dziś piękny dzień zapowiada. Moja siostra twierdzi, że będę miała dziewczynkę, bo mi pryszcze na czole pojawiają się i giną. nawet jak dojrzewałam to nie miałam tylu hihi. Pozdrawiam słonecznie.
a ja mam dwie córki i z obiema nigdy mi ani jeden pryszcz nie wyskoczył a teraz mam sporo...

ja to bym chyba utłukł męża jakby mnie zostawił z trójką dzieci....:-D

moje ukojenie na mdłosci to owoce,kwasne
napoje gazowane też kwaśne musza być,kapusta kiszona,ogórek, kanapeczki z masełkiem i pomidorkiem

najgrosze co moze byc to herbata:angry:

Do góry