reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2014:)

witajcie :)

u nas brak słoneczka, ale nie pada, więc zaliczyłyśmy już spacer dwugodzinny, przy okazji kupiłyśmy truskawki :)

Hania, powodzenia na jazdach :) haha super z tymi 3 mózgami :D
u nas z chodzeniem jest identyko, a mamy 15 miesiecy. Ale u nas ewidentnie ma cykora i slicznie chodzi jak trzyma sie ja chociazby za kaptur, albo jak sie zapomni a inaczej nie :/

kciuki za wizytujace!

aa odebralam wynik glukozy i jest w normach :)

reklama
Bubles no oby to znaczyło że ze wszystkim zdążę bo się trochę martwię. Mam tylko ubranka i to na pewno nie wszystkie bo nie sprawdzałam dokładnie, a mój Ł. ciągle chce czekać aż będziemy mogli wszystko kupować razem, więc na razie czekam ale w sierpniu chciałabym już wszystko mieć :)
Wesolutka też bym chciała tyle spacerować, ale samej to nie mam z tego przyjemności.
nexiss fajnie jak dzieci mają kogoś blisko z kim mogą się zbliżać i wychowywać :)

Ja już wyfryzowana i gotowa do studniówki, poloneza czas zacząć :-D
Trochę się martwię, że moje dziecię będzie praktyczne samo się wychowywało, bo kuzynostwo już starsze.... najmłodszy ma 4 lata, to może jak podrośnie, to z nim... zobaczymy, może nam się jeszcze rodzeństwo przytrafi ;-)
Mój Franek jakoś spokojny dzisiaj aż chyba się położę i poczekam na stukanie, bo cały dzień na nogach i może nie czuję...
Dzisiaj pierożki, więc tylko z zamrażarki hop do wody i już gotowe :-)

Witam Dziewczyny :)

Co do snów, to mi się np. śniło, że przed bramą wjazdową do mojej babci wykopałam łopatką dla dzieci rękę kościotrupa :D w drugim znowu śnie goniły mnie po strychu karaluchy :D
Tak więc coś i ja wiem na temat słodkich snów ciężarnych :)

Co do mojej wizyty u chirurga twarzowo-szczękowego, to niewiele się dowiedziałam. Pan mi powiedział, że moja kulka to prawdopodobnie powiększony węzeł chłonny, który powiększył się z powodu przeziębienia/zawiania/martwego zęba lub ślinianka. Nie może zrobić prześwietlenia a usg mu się nie opłaca bo usg pokazałoby mu tylko, że coś jest w policzku ale nie pokaże co. Mam pójść do stomatologa żeby wykluczyć martwego zęba, a później mogę iść do laryngologa wykluczyć problemy ze śliniankami. Powiedział że konkretna diagnostyka możliwa jest po porodzie, bo teraz i tak nic z tym nie zrobi.

Byłam dziś też po wyniki badań od kardiologa. Podsumowując wyniki: arytmia komorowa z dusznościami, na zaświadczeniu napisane: "Wskazane rozwiązanie cięciem cesarskim jeśli pacjentka będzie posiadać duszności, arytmię, jeśli stan stabilny - poród fizjologiczny", w karcie ciąży wpis: "arytmia komorowa bez organicznej choroby serca. Z powodu duszności wskazanie cięcie cesarskie".
Ciekawe co na to mój ginekolog. Czy to wystarczy, żeby zdecydował się cc?

Ogólnie u nas dziś bardzo duuuuuszno i sennie. Położyłam się na chwilę i spało mi się cudnie, ale zaraz trzeba było lecieć po wyniki.

Pozdrawiam Dziewczyny i Dzieciątka :)

Ann, a ja z kolei chętnie bym przysiadła na ławeczce z książką, tudzież na jakieś kawce :) ale przy młodej to nie bardzo jest jak - chyba, że babcia by z nią została :D

choco, mnie sie wydaje ze wystarczy do cc takie zaswiadczenie. a twoj lekarz pracuje w szpitalu?

joani jak nie twoje kolejne to może jakiejś przyjaciółki wiesz aby było to i tak fajnie :) a jak planujecie rodzeństwo to nigdy Franek nie będzie sam :) zresztą ja też na to liczę :)

reklama
wesolutka masz rację książki już dawno też nie czytałam jakoś nie po drodze do księgarni, a w sumie jak nie byłam w ciąży, za to pracowałam i studiowałam to czytałam jedną za drugą hehe już mam jedną na oku więc niedługo odwiedzę Empik :-)
Na szczęście mój lekarz też ma dyżury na oddziale i jak nie jest na urlopie to zazwyczaj robi tak by być przy porodzie swoich pacjentek więc się nie obawiam puki co.
Tymczasem zmykam do poradni i wstąpię do Rossmana :)
Miłego popołudnia dziewczynki :-)

Do góry