reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrzesień 2014:)

Ja też już dwa razy miałam coombsa i jeśli jest ujemny, to nie trzeba w ciąży podawać immunogl.... dopiero po urodzeniu.
Golenie... ehhhh jaa mam z tym problem, lusterko mało mi pomaga a przed szafą nie usiądę bo muszę być pod prysznicem, żeby nie wyglądać jak świnka szlachtowana. Na razie mąż mówi mi tu jeszcze i tam... Nienawidzę być nieogolona i się tylko wkurzam ale później mąż na pewno maszynkę dostanie :-) musi być jak u niemowlaczka ;-)

reklama
Joani nie jesteś sama, ja sobie nie wyobrażam być tam zarośnięta:-D Mojemu już zapowiedziałam, że w razie czego on będzie musiał przejąć ten obowiązek i nie ma nic przeciwko, gorzej ze mną, bo się boję, że mi krzywdę zrobi:p Także póki będę w stanie to będę sama się tym zajmować:tak:

Ann, tak u matek RH- i zestawieniem konfliktowym z partnerem. A u nas wlasnie tak jest :p A Ola oczywiscie ma grupe krwi po tatusiu rh +.

Candy, ja daje jeszcze rade, chociaz bywa juz ciezko. Ale nie gole sie tak czesto jak kiedys, tylko przy okazji wizyty, albo ze tak powiem brania pod uwage ;)))))))) ale pamietam ze do porodu maz musial mi pomoc bo nie moglam sobie dac rady :p

maddlena, jak odczyn coombsa jest ujemny to mozna podac ta immunoglobuline w 28 tc, ale nie jest to konieczne. Swoja droga prawie w calej UE jest to obowiazkowe... Moj lekarz jest bardzo dokladny wiec rzucil temat do przemyslenia zebym wiedziala ze cos takiego jest. PRzeciwciala mialam dzis robione 3 raz, wiec gdyby bylo to konieczne to pewnie by mi nie mowil o mozliwosci tylko koniecznosci :p

A z tymi punktami to jest takie cos jak Ranking Photosly (:pl_monthly_photo_contest_2014_06 - photosly.com) i w zaleznosci od tego ktore miejsce jest w tym rankingu taki masz przelicznik za jdno klikniecie. Mniej wiecej jak zdjecie jest w pierwszej 50 to jest 1 pkt za klikniecie, a jak jest ostatnie to jest 0 :/
A zdjecie jest wysoko jesli wygra pojedynek, czyli zostanie wybrane z posrod dwoch losowo podstawionych zdjec. a pojedynki masz jak klikniesz "wybieraj zdjecia".
Mam nadzieje ze cos z tego kumasz... :p

joani, bubles rozumiem was bo ja też nie wyobrażam sobie że część wygolę, a reszta zostanie. Ale teraz jak nie ma w domu mojego Ł to tylko przed wizytą także nie jest źle.
Właśnie ja raczej dostanę skierowanie na Coombsa w poniedziałek na wizycie bo jak ostatnio byłam to wspominał, ale że jeszcze za wcześnie więc pewnie teraz.

reklama
Nie no właśnie nie miałam. Tzn miałam tylko oznaczoną krew na samym początku i przeciwciała jakieś. Na wyniku jest że krew 0 Rh- i że przeciwciał do krwinek czerwonych nie stwierdzono. To tyle jeśli to to i więcej nic nie miałam.

Do góry