reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
nimfii ja obecnie jestem na wychowawczym (2 lata, nie płatnym z zusu ale dostaję zasiłki z mopr-u tak jak i ty) do października 2014. Na 3 lata nie chciałam nawet składać bo ten trzeci, ostatni rok nie jest płatny w moprz-e więc nie było sensu :) Chodzi mi głównie o to czy mam po prostu zgłaszać w moprz-e jak urodzę we wrześniu i wtedy oni zabiorą ten zasiłek+dodatek do zasiłku czy wypłacany z zusu macierzyński nie ma nic do zasiłku z mopr-u i przez ten wrzesień i październik po prostu dostanę i z zusu i z mopru. o to mi chodzi głównie ;) bo nie chciałabym później zwracać kasy dla mopru jak okaże się, że musiałam to zgłosić i przerwać wychowawczy bo dostawałam z zusu macierzyński. Oni tam "trzepią", a jak sami dojdą to jeszcze karę wrąbią.

A wiec moja sytuacje byla wtedy prosta, bo zasilki konczyly sie z koncem pazdziernika a ja od listopada mialam juz macierzynski :tak: nie musialam nic wiecej zglaszac. Natomiast w twoim wypadku zglosilabym przerwanie wychowawczego. być moze nie zorientowaliby się, ale jednak w ustawie jest chyba ta wzmianka że jak kończysz wychowawczy wczesniej to nalezy im zgłosić.

Ritta, nimfii- trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja mam dopiero o 19 :(

Ja mam o 18.20 wiec tez siedze w domu i czekaaaaammmm.... :shocked2:

Cytrusów nie dam rady :/ od razu mi niedobrze. Zupke ogorkowa mega kwaśna zrobiłam wczoraj i zjadłam, ale cytrusy sa jednak za mocne dla mnie.

Napisalam posta i sie nie wyswietlil. A juz nie chce mi sie tyle drukowac :)

Wizyta wzorowa, serduszko bije, mam karte ciazy i wyniki wzorowe :) lekarz mnie uspokoil, ze z dzidzia wszystko ok i mam sie nie martwic. Kolejna wizyta za 3 tyg. Kciukasy sid przydaly a js trzymam za reszte! Dziekuje za wsparcie, jestem przeszczesliwa :) ta "infekcja" to mega podraznienie od luteiny, ktora poszla w odstawke. Za kilka dni powinno wszystko wrocic do normy :)

Jutro maja dzwonic jesli sie nadam do pracy. Gdyby sie udalo, to ze szczescia wyjde z siebie hehe :)

Mamusie, bedzie dobrze :)

Napisalam posta i sie nie wyswietlil. A juz nie chce mi sie tyle drukowac :)

Wizyta wzorowa, serduszko bije, mam karte ciazy i wyniki wzorowe :) lekarz mnie uspokoil, ze z dzidzia wszystko ok i mam sie nie martwic. Kolejna wizyta za 3 tyg. Kciukasy sid przydaly a js trzymam za reszte! Dziekuje za wsparcie, jestem przeszczesliwa :) ta "infekcja" to mega podraznienie od luteiny, ktora poszla w odstawke. Za kilka dni powinno wszystko wrocic do normy :)

Jutro maja dzwonic jesli sie nadam do pracy. Gdyby sie udalo, to ze szczescia wyjde z siebie hehe :)

Mamusie, bedzie dobrze :)

denka gratulację !!!! pięknie że serduszko jest i że wszystko jest wporządku z dzidzią :)
z pracą też się uda :)

buziaki dla wszystkich :)

denka gratuluję udanej wizyty, cudnego serduszka i wzorowych wyników ! niech jeszcze z pracą się uda i będzie komplet szczęścia!
W takim razie kciukasy nadal zaciśnięte :-) za Ciebie i resztę wizytujących dziewczyn!

reklama
A wiec moja sytuacje byla wtedy prosta, bo zasilki konczyly sie z koncem pazdziernika a ja od listopada mialam juz macierzynski :tak: nie musialam nic wiecej zglaszac. Natomiast w twoim wypadku zglosilabym przerwanie wychowawczego. być moze nie zorientowaliby się, ale jednak w ustawie jest chyba ta wzmianka że jak kończysz wychowawczy wczesniej to nalezy im zgłosić.
nimfii chyba przejdę się do nich ;) lepiej dmuchać na zimne niż później jakieś kary płacić

Do góry