N
nexiss
Gość
Również trzymam &&&& dajcie znać po
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
nimfii ja obecnie jestem na wychowawczym (2 lata, nie płatnym z zusu ale dostaję zasiłki z mopr-u tak jak i ty) do października 2014. Na 3 lata nie chciałam nawet składać bo ten trzeci, ostatni rok nie jest płatny w moprz-e więc nie było sensu Chodzi mi głównie o to czy mam po prostu zgłaszać w moprz-e jak urodzę we wrześniu i wtedy oni zabiorą ten zasiłek+dodatek do zasiłku czy wypłacany z zusu macierzyński nie ma nic do zasiłku z mopr-u i przez ten wrzesień i październik po prostu dostanę i z zusu i z mopru. o to mi chodzi głównie bo nie chciałabym później zwracać kasy dla mopru jak okaże się, że musiałam to zgłosić i przerwać wychowawczy bo dostawałam z zusu macierzyński. Oni tam "trzepią", a jak sami dojdą to jeszcze karę wrąbią.
Ritta, nimfii- trzymam kciuki za wasze wizyty. Ja mam dopiero o 19
Napisalam posta i sie nie wyswietlil. A juz nie chce mi sie tyle drukowac
Wizyta wzorowa, serduszko bije, mam karte ciazy i wyniki wzorowe lekarz mnie uspokoil, ze z dzidzia wszystko ok i mam sie nie martwic. Kolejna wizyta za 3 tyg. Kciukasy sid przydaly a js trzymam za reszte! Dziekuje za wsparcie, jestem przeszczesliwa ta "infekcja" to mega podraznienie od luteiny, ktora poszla w odstawke. Za kilka dni powinno wszystko wrocic do normy
Jutro maja dzwonic jesli sie nadam do pracy. Gdyby sie udalo, to ze szczescia wyjde z siebie hehe
Mamusie, bedzie dobrze
nimfii chyba przejdę się do nich lepiej dmuchać na zimne niż później jakieś kary płacićA wiec moja sytuacje byla wtedy prosta, bo zasilki konczyly sie z koncem pazdziernika a ja od listopada mialam juz macierzynski nie musialam nic wiecej zglaszac. Natomiast w twoim wypadku zglosilabym przerwanie wychowawczego. być moze nie zorientowaliby się, ale jednak w ustawie jest chyba ta wzmianka że jak kończysz wychowawczy wczesniej to nalezy im zgłosić.