Kurcze sama nie wiem. Z tym czy urośnie jeszcze czy nie to nikt mi nie da przecież gwarancji bo różnie bywa. Chyba wstrzymam się narazie bo bez sensu kupie a potem okaże się rozmiar do niczego. Kupie najwyżej przed samym porodem na miejscu tu w Norwegi bo zamawiać teraz to chyba troszke za wcześnie.
reklama
maltanka
Fanka BB :)
kup jeden przed samym porodem w sklepie, podejrzewam że po porodzie aż tak się rozmiar nie zmieni, a później zawsze będziesz mogła dokupić
catedra
jakbym miała cokolwiek doradzić mamusiom po raz pierwszy to doradziłabym jedno. Nie kupujcie połowy rzeczy z listy wyprawkowej bo dzieci są tak różne że wszystkie dobre rady można o kant stołu rozbić i nasze dzieci bardzo szybko weryfikują nasze wyobrażenia a po miesiącu siedzenia z dzieckiem w domu zweryfikujecie co Wasze dziecko lubi i co Wam się przyda i z ogromną ochotą wyjdziecie do ludzi i do sklepu aby kupić co Wam zabraknie...
catedra
soniafka super, od razu milej usiąść prawda? ja czekam do przyszłego roku z kwiatkami, bo na razie mi kurzą pod balkonem budową
co do stanika, to ja kupiłam wcześniej, miałam rozmiar C i tak mi zostało, nie zwiększały mi się po porodzie, ja byłam zadowolona z tych staników do karmienia, no bo w sumie nie wyobrażam sobie normalnych, jak to zdejmować ramiączko, czy od spodu, a tak to odpinasz i masz łatwy dostęp.
a ja nosiłam takie miękkie bez fiszbinów bardziej wycięte (ala push up) i wcale go nie zdejmowałam tylko tak jakby wyciągałam pierś i ten biustonosz się odwijał tak jakby w drugą stronę. Także ja od góry wyciągałam od spodu też sobie nie wyobrażam.
joani
Soniafka, super wygląda twoja praca :-)
Miałam robioną glukozę 2. raz, gdyż cukier z morfologii miałam na granicy normy i stąd było pierwsze wcześniejsze podejście, które wówczas nie potwierdziło cukrzycy.
Ja kupiłam jeden stanik do karmienia odpinany, ale myślę, że te sportowe bez fishbin bedą lepsze, bo można je swobodnie wywijać, tak jak pisała catedra.
Miałam robioną glukozę 2. raz, gdyż cukier z morfologii miałam na granicy normy i stąd było pierwsze wcześniejsze podejście, które wówczas nie potwierdziło cukrzycy.
Ja kupiłam jeden stanik do karmienia odpinany, ale myślę, że te sportowe bez fishbin bedą lepsze, bo można je swobodnie wywijać, tak jak pisała catedra.
Soniafka super ze wakacje mialas udane codo rozmiaru biustu to nie koniecznie musi urosnac przez kolejne 3 miesiace ale po porodzie moze bo bedzie pelne mleka wiec moze sie zwiekszyc nawet o caly rozmiar. Ja tak mialam za kazdym razem.
Maltanka no nie chce Cie straszyc ale to nie musi byc prawda ze drugi porod latwiejszy. U mnie byl gorszy. Nie dosc ze bole byly bardziej bolesne to byl tez dluzszy.
Sawi ja tez mam bole brzucha i skurcze. Najczesciej wieczorem i to jak odpoczywam. I to sa dosyc bolace skurcze. Ale zawsze mi przechodza wiec nie panikuje. Jakby byly regularne i coraz mocniejsze to bym sie zaczela martwic. Wczoraj wieczorem troche spanikowalam przez chwile bo po seksie od razu zaczelam miec skurcz ale byl tak bolesny ze nie moglam oddychac i sie ruszac, trwal tez dosyc dlugo a jak przeszlo to bolal mnie dol brzucha niezle. Ale w koncu przeszlo tylko stwierdzilam ze koniec z seksem
Ale jak mozesz to sprawdz te bole oczywiscie.
Maltanka no nie chce Cie straszyc ale to nie musi byc prawda ze drugi porod latwiejszy. U mnie byl gorszy. Nie dosc ze bole byly bardziej bolesne to byl tez dluzszy.
Sawi ja tez mam bole brzucha i skurcze. Najczesciej wieczorem i to jak odpoczywam. I to sa dosyc bolace skurcze. Ale zawsze mi przechodza wiec nie panikuje. Jakby byly regularne i coraz mocniejsze to bym sie zaczela martwic. Wczoraj wieczorem troche spanikowalam przez chwile bo po seksie od razu zaczelam miec skurcz ale byl tak bolesny ze nie moglam oddychac i sie ruszac, trwal tez dosyc dlugo a jak przeszlo to bolal mnie dol brzucha niezle. Ale w koncu przeszlo tylko stwierdzilam ze koniec z seksem
Ale jak mozesz to sprawdz te bole oczywiscie.
smokyeyes
Soniafka ja bym się jeszcze wstrzymała z biustonoszem do karmienia, ja tak wcześnie kupiłam w poprzedniej ciąży, zapłaciłam ok. 100 zł i niestety okazał się przyciasny. Piersi na początku karmienia są bardzo wrażliwe i ja czułam duży dyskomfort, oczywiście zrobisz jak uważasz :-)
sawi
szczęśliwa żona i mama
ja staniki miałam różne
chyba ze 2-3 szt tych typowo do karmienia i kilka sztuk kupionych w triumph
o takie https://www.bielizna-anna.pl/product/BIUSTONOSZ-CIAZOWY-TRIUMPH-MAMABEL-MICRO-STRETCH-N/?id=592
chyba ze 2-3 szt tych typowo do karmienia i kilka sztuk kupionych w triumph
o takie https://www.bielizna-anna.pl/product/BIUSTONOSZ-CIAZOWY-TRIUMPH-MAMABEL-MICRO-STRETCH-N/?id=592
reklama
catedra
ja Wam powiem że ja bardzo mocno czuję w drugiej ciąży przepowiadające. Unieruchamiają mnie i przypominają mój pierwszy poród. A jak sobie przypominam poród to się cała telepię i zaczynam płakać :/ nospę biorę, leżę i czekam aż mi przejdzie...