reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Witam sie i ja :-)
U mnie od rana pochmurno i duszno.. czale szczescie jeszcze burzy nie bylo ale tylko patrzec jak sie zacznie :crazy:
Troche poszalalam na zakupach i malej pare rzeczy kupilam :-)

Maltanka ja po slubie jestem 2 lata, a razem jestesmy juz 8 lat :-)

Co do twardnienia brzucha to tez tak mam szczegolnie jak za duzo pochodze lub za dlugo np sprzatam...
Tez zapisalam sie do szkoly rodzenia ale czekam na tel bo jest dopiero po 20tyg i jak im sie wieksza grupa utworzy w podobnym terminie porodu to beda dzwonic... W sumie to ide tam bo mam nadzieje ze czegos sie dowiem o pielegnacji maluszka bo jestem zielona w te tematy a maz tym bardziej...

reklama
Też bym się zapisała na szkołę rodzenia, tak patrzę u mnie w szpitalu są zapisy między 26 a 28 tc. Tylko tak się zastanawiam, czy jak będę już mieć ten 26 tc to będzie coś w okolicach 12.06. a kurs następny zaczyna się 17.06. ciekawe czy zapisy są do ostatniego dnia, a uczestniczek może być max 10. Są tam dwa kursy, zamknięty i otwarty. Może w tym otwartym będzie więcej miejsc. Muszę się kopsnąć we wtorek i dopytam jak to jest.
Z tym, że godziny są takie że niestety mój M jest w tej chwili jeszcze w pracy, więc pozostanie mi samej chodzić...:-(

Nexis popytaj moze akurat :-) moj M. tez pracuje na zmiany tydzien nocki i tydzien dniowki ale pani mi powiedziala jak sie zapisywalam ze to nie problem bo kiedy bedzie mogl to przyjdzie a kiedy nie to sama moge chodzic... Wiadomo lepiej jakby byl tez na tych zajeciach hehe moze by sie czegos nauczyl :-p

Hello!

A ja tu jak zwykle z doskoku ;-)
Dzis bylam w pracy...i ciesze sie,ze juz po....
Poza tym dzieci caly ten tydzien mialy wolne od szkoly - wiec tez non stop jakies rozrywki musialam im zapewniac ;-)
Dobrze,ze w poniedzialek wszystko wraca do normy....

Widze,ze na temacie sluby, zareczyny, wesela :-)
Mi z mezem w lipcu stuknie 8 lat :szok: od slubu cywilnego....bylam wtedy w 28 tyg. ciazy z moja Ola (swoja droga mialam taka sukienke,ze nie bylo duzo widac brzuszka ;-)) - i w zasadzie zdecydowalismy sie wtedy tylko dlatego,ze wyjezdzalismy na stale do Anglii - a nie chcialam miec zadnych problemow z roznymi nazwiskami itp.
Koscielny mielismy rok pozniej we wrzesniu - i Ola miala wtedy 11 miesiecy...
Za to na Sylwestra stuknie nam 10 lat odkad jestesmy razem - i dla nas to jest ta najwazniejsza data :-)

Co do napinania brzucha - to tez tak mam jak sporo chodze...ale to normalka - trzeba wtedy wiecej odpoczywac, zeby organizm mogl spokojnie przygotowywac sie do tego, co nas czeka ;-)

Szkole rodzenia tez polecam - oczywiscie przy 1.dziecku... bo przy 3. to juz raczej zbedne ;-) no chyba,zeby poznac inne ciezarne ;-)

Witam wieczornie!
Ksiezniczka spi, mezulek wraca z pracy, kolacje przygotowalam i teraz troche poleniu****e :-D Jakas zmeczona jestem dzisiaj, ale to pewnie przez to,ze barzo duzo czasu spedzilysmy na dworze. Pogoda byla tak piekna, ze szkoda bylo siedziec w domu. Teraz niestety wiatr sie zerwal i idzie jakas wichura do nas, wie weekend pewnie deszczowy :-(

emalia nikt nie zapomnial na pewno o Tobie :-) z dwojeczka dzieci w domu na pewno masz nie malo zajec. A pracujesz , bo nie pamietam?

Dziewczyny nacisnelam chba cos na klawiaturze i teraz nie moge robic polskich znakow :baffled: moze jest tu ktoras bardziej ode mnie zaznajomiona z tym diabelskim sprzetem i powie mi jak to odczarowac?

Witam się wieczornie ;-)

Byliśmy u mamy. Całkiem nieźle się czuje. Za tydzień ma wizytę u gina i już planuje wyjazd do DE.

My do szkoły rodzenia nie chodziliśmy w ogóle i w tej ciąży raczej też nie będziemy. W końcu mamy wprawę :-D:-D:-D

U nas mąż przy CC nie może niestety być ale za to nie wiem jak w Bydgoszczy jak będę u swojej lekarki to się dopytam.

Ja z moim Arturem razem też jesteśmy już 10lat - minęło w styczniu. A w grudniu stuknie nam 5lat po ślubie :-p

Też bym chciała mieć takie długie staże... Teraz coraz częściej niestety słyszy się o rozwódach. Ciekawa jestem jakie pogody u Was? Niestety mój ślub chyba odbędzie się podczas piorunów bo tak zapowiadają niestety. Jeszcze na ślubie w burzę nie byłam.

Ciekawa jestem jakie pogody będą od rana u Was? Ja mieszkam kolo Łodzi w centralnej Polsce to możecie mi powiedzieć jak to będzie wyglądało u Was, rano sobie sprawdzę co może mnie czekać bo chyba z południa będą szły szalone chmury, ale numer.

Hejka z ranca.
M jednak dzis do pracy pojechał wiec dziś sama :-(
Planow bylo dzis na sprzątanie male a M mial sie wziasc za balkon, ale wyszło jak wyszło.
Moze potem do matki skocze bo samej mi sie w domu nie chce siedzieć.

Natalinaa u mnie z rana chmurzyska narazie nie pada, ale chłodno, a tez zapowiedaja u mnie burze - okolice wrocka. Wczoraj w pogodzie gadali ze prawie w całej polsce tak ma być dopiero kolo srody ma sie rozpogodzic.
Moze u Ciebie na ta piekna chwile nie bedzie walilo gromami z nieba :-) takze najlepszego Ci życzę :-)

reklama
U mnie pada - Katowice. W ogóle taka pogoda, że nic się nie chce.
Natalia - nie przejmuj się, na moim ślubie było zimno i był deszcz, a i tak był to najpiękniejszy dzień mojego życia :)

Wczoraj oglądałam łóżeczka dziecięce i meble do salonu - dostaję powoli oczopląsu.

Do góry