reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hania torbielami nie ma sie co martwić torbiele usuwają i po sprawie to jest najcześciej występująca dolegliwość u kobiet w rożnym wieku... Pamietam w podstawówce koleżanka miała torbiele na jajnikach mówiła zw nie bedzie miała nigdy dzieci a teraz z tego co wiem to ma cała gromadkę ;))) a skoro mama nie ma takich planów to tym bardziej nie ma sie co martwić ;) tym bardziej lepiej ze poszła sie sprawdzic teraz a nie w sierpniu dopiero, a laporo to raz raz i po temacie- bedzie dobrze !

Ania Ty to masz fajnie 42 jak dzieci beda dorosłe , mój synuś nawet wpelni nastolatkiem nie bedzie ;) a zawsze chciałam byc młoda mama ;) ale za to teraz bede bardziej świadoma - choć tez nie wiem czy to tak dobrze ;P

Nexis fajnie ze juz wiesz z czego to wynika ;)

Sawi dobrze ze wszystko ok bo trochę sie martwilysmy i wywolywalysmy Cie;)

reklama
Hey mam takie pytanie... czy którąś z was bolą plecy po schylaniu się? nie wiem czym to jest spowodowane a w necie różne rzeczy piszą... i nie wiem co myśleć może któraś z was też tak ma??

Sloneczko mnie bola.
Ogolnie jestem dosc aktywna, regularnie cwicze pilates i chodze na basen i nie mam doleglieosci zwiazanych z plecami ale .... ostatnio zauwazylam ze bola mnie plecy po odkurzaniu i dluzszym prasowaniu. Unikam wiec zajec ktore wymagaja pozycji pochylonej.

Moje plecy jeszcze się nie odezwały :p ale za to czasami czuję hmmm jak to napisać że "coś" mam tam w środku, tak raczej pod pępkiem...nic mnie nie boli, tylko czuję jakby piłeczkę? Czy Wy też coś czujecie w swoich brzuszkach?

Ze mną koniec normalnie, coś mi się zrobiło w lewym pośladku i rwie, że chodzić niie mogę... kłuje jak cholera, trochę puszcza i znowu. Siedzieć jeszcze mogę ale jak leżę, to przekręcić się nie jestem w stanie. Wiem, że niektóre tak mają w 3. trym. i leżą prawie cały czas, a ja już??? :szok:
Ja też mam czasem takie uczucie jakby mi piłka rosła i brzuch twardnieje wtedy. Najczęściej jak dużo chodzę, ale potem puszcza.
Hania, nie stresuj się i jak dziewczyny mówią, nie czytaj. Ważne tylko żeby mama traktowała siebie jakby była w ciąży i nic nie dźwigała i się nie przeciążała. Ja miałam kiedyś torbiel 4cm i tak mi lekarz zalecił jeszcze przed zabiegiem, żeby torbiel się nie skręciła i nie pękła, bo będzie kiepsko.
Poszłam dzisiaj na obchody Wielkiego Piątku i muszę stwierdzić, że Franz będzie chyba antychrystem, bo cały czas czułam, że się przemieszcza i wierci aż mi się chciało śmiać, że daje znaki do wyjścia :-D dobrze, że jeszcze porządnie kopnąć nie umie, bo bym chyba podskakiwała co chwilę ;-)

Joani, ja miałam dokładnie to samo pod koniec ciąży, nie chce Cię straszyć ale wygląda to na rwę kulszową. Mnie to łapało najczęściej jak leżałam, siedziałam ...ból był nie do zniesienia:no:, pomogł pomoc rehabilitanta i jego ćwiczenia. Mam nadzieje, że to ustrojstwo Ciebie nie spotkało, w sumie trochę wcześniej...Spróbuj w necie poszukać ćwiczeń, mnie one wtedy troche ulżyły.

My dzisiaj świętujemy 5 rocznicę ślubu, w sumie razem już 14 lat :-)

Dooda, to taka jak moi rodzice, tyle, że oni 35. Wszystkiego najlepszego zatem :-)
Mama też mnie nastraszyła rwą... ale wszyscy mówią, że za wcześnie.. ćwiczę codziennie ale chyba muszę przejść na jakieś inne ćwiczenia... jak mi nie puści, po świętach muszę się gdzieś wybrać. A ciebie gdzie wysłali po poradę?

joani wcale niestety nie musi być za wcześnie :-(
Ludzie przecież i bez ciąży mają rwe kulszową :cool2:

Ale oczywiście życze Ci by to nie było to bo ponoć ustrojstwo daje nieźle popalić.

Poszłam dzisiaj na obchody Wielkiego Piątku i muszę stwierdzić, że Franz będzie chyba antychrystem, bo cały czas czułam, że się przemieszcza i wierci aż mi się chciało śmiać, że daje znaki do wyjścia :-D dobrze, że jeszcze porządnie kopnąć nie umie, bo bym chyba podskakiwała co chwilę ;-)
O, to chyba Franki miały jakiś dzień sportu, bo mój dzisiaj tez się cały czas wierci.j
A_nka nic sie za wczasu nie denerwuj. Najpierw zabieg, a potem spokojnie czekać. I tak jak dziewczyny mówią, nie czytaj za wiele, internet i opinie innych ludzi to zły doradca.

reklama
Joani dziekuję, rodzicom też wszystkiego najlepszego!

Jeżeli chodzi o rwę, to pewnego dnia za żadne skarby nie mogłam się podnieść z łóżka, wyłam jak bóbr i mąż zadzwonił po rehabilitanta. On wtedy mi pomógł, jakos mnie porozciągał i zostawił zestaw ćwiczeń, które były moim wybawieniem.
Mnie też tak rwała od pośladka i później drętwiała cała strona.
Poszukaj może ćwiczeń, napewno nie zaszkodzą, widocznie coś cię uciska już na nerw.

Do góry