reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

joani swędzi cię ciało- najbardziej dłonie i stopy potem idzie na przedramiona itd. U mnie ten swąd nie jest na razie taki wielki (i nie był w poprzedniej ciąży) ale niektórzy są podrapani do krwi. No i w badaniach wychodzi, że wątroba źle pracuje (to ona odpowiada za to swędzenie). Dla kobiety nie jest to groźne, choć uciążliwe ale dla maluszka to poważne zagrozenie. Im późniejsza ciąza tym większe dlatego w poprzedniej miałam wywołanie w 38tc. Na razie i tak za wczesna ciąża żeby coś mi robili (poza lekami) bo nawet ktg chyba jeszcze nie wyjdzie. Jutro zaczynam 19tc

reklama
A ja dziewczyny uciekam wymościć się w swoimi własnym prywatnym łóżeczku :-)
Miłej i spokojnej nocki Wam życzę!

Madlena gratuluje synka :) dwoch chlopakow z mala roznica wieku to bardzo duzo roboty ale tez fajna sprawa :) sa potem super kumple :) moi dopiero zaczynaja sie razem bawic ale moj brat ma dwoch chlopakow, miedzy nimi sa 2 lata roznicy i sa super kumple, juz sa nastoletni i maja te same zainteresowania i razem to fajnie wszystko przezywaja :)
A jaka jest różniba między Twoimi chłopakami,. bo ni pamiętam, czy pisałaś, a nie masz suwaczka?
Szczerze, to może trochę poczułam się zawiedziona, jak mi powiedział, że chłopak, ale w sumie, to się cieszę. Mogą mieć długi czas z Antkiem wspólny pokój itd. Będzioe ok. A może za parę lat, na 40-te urodziny spróbujemy machnąć córę
Widziałam maluchy, i wiecie co lekarz co robił usg powiedział, że są dwie dziewczynki :szok::szok::szok:
Ale numer! To teraz kilka dni w niepewności i wątpliwościach. Oby pierwsza prognoza była słuszna bo już przecież się przyzwyczaiłaś, że jest chłopiec i dziewczynka.
No i po wizycie. Mamy lezec odpoczywac i malo wstawac, bo Dzidzius jest bardzo nisko. Na bol dostalam nospe. Miejmy nadzieje, ze pomoze. No i zero przytulanka, ale dla dobra malenstwa zrobie wszystko :)
No to leż, odpoczywaj, a wszysto będzie dobrze.

A nasz synek chyba będzie miał na imię Franek. Chyba, bo jeszcze nie wiem, czy mężowi się nie odmieni. Dzisiaj powiedział, że przecież on od początku mówił o Franku. Tyle, że M chciał dla pierwszego dziecka Franek, ale mi się nie podobało, jak zaproponowałam w drugiej ciąży, to powiedział absolutnie Nie, a dziś, jak mu oznajmiłam, że będzie chłopiec i zapytałam o imię i zaproponowałam Franka, to podobno od początku o tym imieniu mówił. Faceci...

a_nka nie ma to jak własne łóżeczko :-) Z tymi dziewuszkami to niezła historia :laugh2: może będzie Zuzia i Elenka ? Moja szwagierka miała sytuację odwrotną, miała być córcia od samego początku, a na połówkowym nagle dojrzeli siusiaka , no i faktycznie urodziła synka. Najpewniejsze wyniki dopiero przy porodzie :-D

madlena gratuluję synusia, chociaż jak widać po hani, niczego nie można byc pewnym :-)

kusiak ogarniaj szczęście i leć w na różowe zakupy :-D

felicity ja mam połówkowe 15 maja, także zaraz po Tobie dowiem się kto tam mieszka, bo do tej pory, usg pewnie nie będzie, a jeśli już, to takie szybkie sprawdzenie obwodu główki i bicia serduszka.

olandia, mam nadzieję,że leki się sprawdzą i pogonisz to cholestazę w cholerę!

Ja dzis w pracy miałam więcej luzu, więc zaglądałam częściej, a teraz piszę już z domku , w końcu mamy internet :-)
Miłego wieczorku kochane! kusiole dla wszystkich :-*

Dzięki za wytłumaczenie :-) mnie nogi strasznie swędzą, ale to sucha skóra...
Widzę Maddlena, że nasi panowie lubują się we Frankach (chyba tych szwajcarskich ;-)).

MinnieMe trzymam kciuki! Może od razu podgladniesz kto tam siedzi ;)

Hania dobra akcja, ciekawa jestem kto ma rację... Zawsze myślałam że pomyłki się zdarzają raczej w drugą stronę więc jeżeli będą dwie dziewczynki to będzie niezła niespodzianka... ;)

Kolorowych snów dziewczyny!

reklama
Witam.
Dzisiaj ja pierwsza. Wstałam o 7, ogarnęłam się, uszykowałam Antosiowi śniadanko do przedszkola, a on nie chce wstać. Wczoraj poszedł późno spać, bo byliśmy u moich rodziców, mówiłam do męża, że jedziemy, bo młody się nie wyśpi, a on sobie piwko wyciągneli...
No ale jak nie chce, to nie nie będę go zmuszać. Mam nadzieję, że jutro wstanie chętnie i pójdzie. Będę Go cały dzień nakręcać, to może nie będzie jutro kłopotu.

Powiem Wam, że to takie fajne uczucie, kiedy już wiesz, że to np jest chłopiec, imię ustalone i można tak bardziej "personalnie" zwracać się do brzucha... Przynajmniej ja tak to dzisiaj czuję. Od rana mały się wierci. czułam. że gdzieś mi się tam wypycha, przyłożyłam rękę i dostałam kopniaka. Ja ego nie poczułam, ale "ręka"tak. To tak jak nexiss pisała, że ona nie czuła, a mąż tak.

Chyba się zaraz wezmę za okna....
A i kolejny tydzień się zaczyna. 19. Do półmetka coraz bliżej...
Miłego dnia

Do góry