reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Hej piatkowo:)

Dzien faktycznie zapowiada sie piekny, az sie chce wstawac:D

Rajo powodzenia na jutrzejszej wizycie:tak: na pewno z maluszkiem wszystko dobrze i tak podziwiam, ze tyle wytrzymalas:)

My jutro dzien wyjazdowy,bo Mezus biegnie w polmaratonie, mam nadzieje, ze bedzie ladna pogoda to sobie tam pospaceruje:)

Milego dnia:*

reklama
Czesc dziewczyny,
U nas na zewnatrz slonce a w srodku w sercu gradobicie.. wczoraj wieczorem ogladalismy z mezem film w lozeczku a tu telefon z mojej kliniki i recepcjonistka po drugiej stronie laczy mnie z lekarzem ktory robil mi prenatalne. Lekarz powiedzial ze pappa zle wyszedl i ryzyko choroby u dzidzi wzroslo i zaleca amniopunkcje i konsultacje z prowadzacym. Wizyte mamy w srode a do tej pory osiwiejemy. Jade zaraz odebrac ten wynik. Pytam sie dlaczego test z krwi zle wyszedl skoro usg ksiazkowe! :-(

Koko, test pappa jest często fałszywym alarmem.
Mój gin poprzedni zalecał go dopiero w sytuacji gdy USG prenatalne źle wychodziło.
A tak twierdził, że to szkoda zdrowia i nerw bo bardzo często ryzyko choroby wychodzi podwyższone, a potem okazuję się, że jednak dzidzia zdrowa. Więc nie warto takich atrakcji matce i ojcu fundować.

Mam nadzieję, że u Was to tylko pomyłka.
Ja na pappa się nie zdecydowałam w żadnej z ciąż.

Koko głowa do gory..:* znam to uczucie.. przeczytaj sobie moj wpis na wizytowym.. byłaś wtedy przeziębiona albo cokolwiek?? test PAPA tak jak dziewczyny piszą są często fałszywe.. jak odbierzesz wyniki daj znać jake są i jakie ryzyko się zrobiło.. u Was też aminopunkcję robia dopiero po 15 tygodniu??
głowa do góry będzie wszystko dobrze :*

dziewczyny, właśnie od początku ciąży faszeruję się duphastonem aż do teraz.... chora raczej nie byłam, chociaż mój mąż był chory a ja w jego otoczeniu mogłam coś złapać.
Ania, wiem teraz co czułaś... od razu pomyślałam o Tobie i twojej sytuacji, którą śledziłam..
U mnie też mówił, że amnio po 15 tygodniu ale ja raczej nie chciałabym się zgadzać...
Hania, Tobie też dziękuję za słowy otuchy.. po prostu czujemy się jakby nam ktoś walnął w głowę kilofem.

Koko strasznie Wam współczuję tego stresu :-(
Postaram Ci się znaleźć ten wątek gdzie dziewczyny pisały o błędnym wyniku przy braniu progesteronu.

Trzymajcie się!!! Na pewno wszystko będzie ok

Witam się i ja :)
Dziś pięknie jak wczoraj, z tym, że dziś doszedł mocniejszy wiatr. Wczoraj przed spaniem ok 23 patrzę na termometr a na nim 12,5 st. :eek: tyle co teraz :) fajnie :)

Wczoraj byłam u znajomych i było super szybkie mini ognisko :happy2: mmmmm ta kiełbacha z bułą i ketchupem :-D teraz jak pogoda dopisze to uważam sezon ogniskowo-grillowy otwarty u nas :)

Dodatkowo wczoraj wracam do domu a mój M zrobił tosty (miałam już kilka dni temu zrobić ale nie miałam weny), pycha - dogadzam sobie ostatnio aż się boję na wagę wchodzić, a we wtorek wizyta a tamta waga nie kłamie :szok:

Wczoraj wysłałam pit w końcu, wyszła mi nadpłata całkiem ładna więc teraz na czerwiec zacieram ręce na nią.
Teraz jeszcze musze matki, siostry i szwagra pit rozliczyć.

Planów na dziś żadnych, jakiś obiad, ale hola hola wczoraj jeszcze coś zostało więc M będzie miał co szamać a ja coś sobie zrobię.

Rajo trzymam kciuki za jutrzejszą Twoją wizyte :)

Koko może jak dziewczyny piszą jest jeszcze jakaś nadzieja i test może być sfałszowany, głowa do góry :)

A także za wszystkie dzisiejsze wizytujące &&& zaciśnięte :)

Miłego dzionka :)

reklama
go_ta ja napiszę raz jeszcze to, co pisałam już wielokrotnie tu. Test PAPPa to STATYSTYKA. Oznacza, że ileś tam kobiet na sto z takimi wynikami jak Twoje urodziło dzieci z wadą genetyczną. Pewność może Ci dać tylko amniopunkcja. Brałaś jakiś progesteron na początku ciąży? Wyczytałam (czekając na wyniki amnio - bo u nas ryzyko wyszło podwyższone po PAPPa, zrobiłam amnio bo chciałam sie przygotować na wszelką ewentualność), że progesteron suplementowany na początku ciąży często fałszuje wyniki PAPPa. U nas się sprawdziło, moja Zuzka urodziła się zdrowa.

Koko to wypowiedz użytkowniczki Kasik33 z forum nasz-bocian
Wyświetl temat - BADANIA PRENATALNE / test PAPPA |
Proszę tu w tym temacie dziewczyny poruszają temat suplementacji leków a wyniki testu Pappa

Ostatnia edycja:
Do góry