reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Kochana super wiadomość:) jak się czujesZ?

:-D:-D:-D
Trzecia ciaza ale póki co bezobjawowa :tak: Tylko chce mi sie skakać, spiewać i tanczyc ze szczęścia że mam tę kolejną okazję na bobasa :tak: Jedne co mnie już złapalo na "dzień dobry" to infekcja pęcherza zaraz po świętach, ktore miewam w ciazy non stop :dry: Poza tym totalny lajcik i spokój ducha....

reklama
ookatkaoo1993 no dobrze ale jak pójdzie na wizytę to o wiele więcej wyda ( o ile prywatna to wizyta) i niczego się nie dowie tak wcześnie więc z dwojga chyba lepsza ta beta. Pęcherzyk może i będzie ale ważne jest serduszko w tym wszystkim bo to że coś tam w macicy się dzieje jest już potwierdzone testem. Bardzo mały odsetek jest kobiet u których beta jest tak niska i przez kilka dni tak mało przyrasta, a później okazuje się że jest wszystko ok.
Też weź pod uwagę, że ty pojechałaś na betę przed pozytywnym testem sikanym ;) tekila85 zrobiła już sikacza i są dwie kreski, teraz kwestia sprawdzenia czy odpowiednio rośnie. Są różne kobiety, ja wolałabym wiedzieć wcześniej jakby było coś nie tak niż żyć w nieświadomości.

widzisz dla ciebie BETA to **** a dla mnie to jedyny wiarygodny test do momentu wizyty :tak:widocznie laboratorium u ciebie zawiniło bo jak ciąża jest to beta nie mogła wyjść niższa niż za pierwszym razem. U mnie beta też 45 zł :szok:

Sama robilam pierwsza bete po to aby ciaze potwierdzić :tak: teraz mnie cieszy ze rośnie. U mnie to tanioszka w takim razie 29zl płace i jeszcze mam 5% rabatu jako stały pacjent.

tekila85 rób jak ci serce podpowiada :tak: ja tylko napisałam ze swojej perspektywy. Pomóc pewnie,że nie pomoże czy będzie wszystko ok, czy nie. Tu bardziej chodzi o świadomość. życzę ci spokojnych 8 miesięcy ciążowania i żebyś usłyszała serduszko jak najszybciej :-)

Eleni-No widzisz, każda ma inne podejście, widać mnie odrzucił ten błąd w laboratorium który kosztował mnie 45 zł i kupę nerwów. Ale teraz już mam potwierdzoną przes lekarza ja bardziej poradziła bym Tekili poczekać i iść na wizytę końcem stycznia, chyba że teraz masz na NFZ to bym się nie zastanawiała:)

Nimfii z córką jak chodziłam w ciąży to ledwo jedną infekcje wyleczyłam jak już przypałętała się druga:)

Dziewczyny co powiecie na jakiś wątek o opisywaniu relacji z wizyt, zdjęcia usg, może Galerie Brzuszków?tak pusto tu... a żebyśmy nie pisały wszystkiego na kupę... tylko wszystko tak żeby było wiadomo o co chodzi:D co wy na to ? Propozycje?

Tak niech bedzie watek o wizytach u lekarza, będzie przejrzyscie :tak:

u mnie infekcja pecherza plus miejsc intymnych to norma w ciąży :nerd:

ookatkaoo1993 z tymi oddzielnymi tematami to bardzo dobry pomysł ;) zauważyłam że każdy miesiąc ma swoje tematy typu :galerie brzuszków, relacje z wizyt i zdjęcia usg, zdrowie, zakupy dla maluszka i mamy ;) tylko jak zakładamy jakiś to fajnie by było żeby w tytule znajdował się rok np brzuszkowa galeria wrześniówek 2014 bo później jak w całą listę postów od ostatniej wizyty się wejdzie to będzie trzeba szukać ;) a tak cyferki zawsze przyciągają wzrok i łatwiej znaleźć:tak:

ja w pierwszej ciąży też non stop z infekcjami :wściekła/y:

Ja też myślę że wątek o wizytach musimy założyć jak najbardziej bo na galerie brzuszków to jeszcze troszke za wszcześnie. ;-)Mogłybyśmy stworzyć również liste wrześniówek z terminami porodu taką listę mają majówki i myślę że to całkiem fajna sprawa bo wiadomo wtedy ile nas jest.

Ostatnia edycja:
:) Wiem,że dobrze radzicie-sama też bym to poradziła-ale ja ciąże mam potwierdzoną testem-to beta mi aż tak dużo nie pomoże bo dla mnie liczy się usg..w pierwszej ciąży beta rosła ładnie a na usg nic nie było widać..była prawie 2tys. i nic-nigdzie....dlatego mnie beta nie uspokoi:)
A do lekarza muszę iść teraz, nawet jak mi nie zrobi usg-po L4 i ewentualnie jakieś inne zalecenia:) starając się tyle lat-prawie 8, mając tyle problemów itp. muszę być pod stałą i szybką opieką lekarza:)
Z jednej strony się boje, ale z drugiej coś mi mówi,że będzie dobrze:)

reklama
No i wlasnie dostalam informacje, a zarazem potwierdzenie :) beta 113, a wiec bardzo wczesna ciaza :) z radosci skacze do gory :D

Do góry