reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hej witam się i ja ;-) Obie dziewczyny poszły do przedszkola, młodsza nawet słyszeć nie chciała o zostaniu w domu :zawstydzona/y: to ją ubrała i M zawiózł obie.

Ja o dziwo mam noc względnie przespaną, wstawałam tylko 2 razy. W drugiej połowie nocy miałam dawno niewidzianego gościa, wstałam spokojniejsza i energia mnie rozpiera. Jak ta osoba mi się śni to wszystko powinno być dobrze, tymbardziej, że wziął ciąże jako swoją w tym śnie.

Hanka noż nóż się w kieszeni otwiera :wściekła/y: nagadałabym ażby w pięty poszło :angry::angry: a nr koleżanki wykasowała i stosunki mocno ukruciła.

Sawi ja dopiero dostałam skierowanie na cytologie i czystość pochwy, zrobie na dniach wynik 25.03. U nas nie robi doktor tylko specjalny lekarz jest od tego.

Miłego dzionka mykam na mandarynkę, kawkę i potem robić porządek w pudłach z zabawkami, mają trzy a rzadko się nimi bawią:baffled:

reklama
Ja tez nie wyspana ale tym razem nie przez dzieci tylko przez moj kaszel. Zatoki mnie nie bola i chyba schodza (tylko jedno ucho mi sie troche przez to przytkalo) ale za to jakis kaszel przyszedl i strasznie meczy, zwlaszcza w nocy. A przez kaszel i wymiotowac sie bardziej chce...
Takze jestem z Toba Joani ;)

Moj maly na przeciwbolowych i juz nie mowi ze go ucho boli.

Kasica a co to za gosc nocny? :)

Sawi jak tam bol i krwawienie?

A wlosy mi tez rosna dosyc szybko ale zdecydowanie wolniej niz w poprzednich ciazach.

Hej dziewczynki :)

u nas nocka w miarę.. choiaż mała zaczyna pokaszliwać więc zobaczymy i jak coś jutro do lekarza...

m w pracy już dzisiaj bo przedłóżył sobie weekend o 2 dni :) więc już znowu więcej czasu dla Was będę mieć :)

mówiłyście o ubraniach ciążowych :) ja mam pare dzinsów ciążowych z poprzedniej ciąży :) jednak zimą rodziłam więc trzeba było się ubezpieczyć w cieplejsze niż leginsy :) tylko muszę je dzisiaj teściowej zanieść żeby podszyła je bo troche są za duże :)
mówiłyście też o chodzieniu w zaawansowanej ciąży latem.. no i tego właśnie się boje... nogi spuchnięte, pot , ten upał... masakra.. ja się męczyłam z córką latem w ciąży a byłam wtedy w 4-5 miesiącu... zobaczymy :) mam nadzieje że w tym roku bedzie lato życzliwe :)

wg. pamiętacie że dziś jest dzień teściowej ?? :)
jak nie to przypominam :) kupimy jej ulubione czekoladki tzn wisienki w czekoladzie i wsio :) kwiatków już ma dużo za dużo :)hanka no przyjaciółka dobra jest... nie rozumiem takich ludzi...
choć u mnie sytuacja troszkę inna ale też m tylko nas utrzymuje fakt mieszkanie mamy własnościowe i drugie dziecko w drodze a od własnej matki usłyszałam że drugim dzieckiem sobie życie już zniszczyliśmy.. bo zamiast się bawić zwiedzać to się w dzieci pakujemy...
i remonty ciągle robimy na raty...
ale niestety nie da się nic przetłumaczyć... dzieci chcemy właśnie najlepiej dwojkę .. mieszkać jakoś trzeba powoli do przodu wszystko.. a raty chyba są po to żeby z nich kożystać prawda ?? ważne że są spłacane zawsze tak jak powinny.. ale to mówi kobieta ktora ma 43 lata która prawie wychowała 3 dorosłych ludzi i teraz siedzi w domu z dwójką 3 i 5 latkiem i narzeka że nie daje rady... no niestety trzeba było myśleć.. wyjechąła do UK ze swoim chłopem ktory nie ma do niej szcunku i klepią jeszcze większą biedę niż my...
pffffff... zagotowałam się ale tutaj wam moge przynajmniej się wyżlić bo ani mężowi ani nikomu z rodziny nawet nie chce tego mówić bo mi po prostu wstyd :(

kasica jednak obydwie dziewczynki poszły :) teraz spróbuj troszkę odpocząć... :)

sawi jak bol i plamienia ?? ja miałam robioną cytologię zaraz na pierwszej wizycie ciążowej :)

powodzenia na dzisiejszych wizytach :) &&&& zaciśnięte :)

Kusiak ś.p. narzeczony, 18.03 będzie 8 lat jak nie żyje Do tej pory śni mi się zawsze gdy coś się dzieje co mi bardzo włazi na psychikę i powoduje notoryczny strach, a zaczeło się od jego i dziadka "wizyty" po 1 operacji, wybudzeniu z narkozy.

Mi włosy teraz bardzo wolno rosną, ale za to paznokcie mam piękne, jak w każdej ciąży :D

No właśnie a co jest dziwne.. jeśli chodzi i włosy i paznokcie to w poprzedniej ciąży miałam piękne paznokcie teraz nie bardzo... i teraz szybciej włosy odrastają i takie właśnie grubsze sa... ciekawe :) :D

Kasica weź takich rzeczy paranormalnych mi nie opowiadaj, bo ja na tym punkcie jestem przewrażliwiona i później w nocy spać nie mogę. Miałam nadzieję, że w ciąży takie coś omija szerokim łukiem i tego się trzymam, więc proszę nie mów już nic więcej :-)

Dzień dobry :-)
dziewczyny, a ja w nocy sypiam dobrze, na siusiu wstaję raz góra dwa razy. Chociaż mój rekord to 7 :szok: ale po mięcie przed snem :-D.
Z ciuchów, mam już kupione dżinsy ciążowe i getry i w nich chodzę najczęściej. No i do tego tuniki, może jeszcze jakoś obchodzę ale moje ulubione sweterki uwidaczniają brzuszek ;-)
Boże jak mnie włosy rosną! :szok: wypadają mniej, odrosty na głowie już beznadziejne ale cóż... a najgorsze jest to, że rosną mi też na BRZUCHU! :angry:
cyto jeszcze nie miałam bo robił mi lekarz przed ciążą ale na dziś mi zapowiedział posiew...
ania oj dzięki wielkie za przypomnienie o dniu teściowej!!! no zapomniałam normalnie.... dzięki raz jeszcze :-)
Hania, nie martw się głupim gadaniem koleżanki ale szczerze Ci współczuję bo jak tu się cieszyć jak ta druga osoba tylko krytykuje :-(
A u nas pochmurno, choć słońce próbuje ;-) mąż w pracy a ja szykuję nas do wyjazdu. Jak tylko wróci to szybki obiad, wizyta u lekarza na 17 a potem wyjazd. Wracam w niedzielę, ale jak będę miała możliwość to odezwę się wcześniej :tak:
Powodzenia dziewczyny na dzisiejszych wizytach!!!
Pozdrawiam :-)

Joani ja się takich rzeczy nie boję, bo to oznacza dla mnie wewnętrzny spokój :D A takie doświadczenia zależą od każdego indywidualnie, ja w momencie stresu, strachu czy niepewności jestem poddatna na tego typu historie

Ostatnia edycja:
A dla mnie wręcz odwrotnie, więc unikam takich rozmów, nie chcę się niepotrzebnie denerwować.

reklama
Dziewczyny serio obchodzicie takie święta jak dzień teściowej?:szok: Ja pierwsze słyszę w ogóle o takim czymś:-D

Do góry