reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Dzień dobry mamusie :)

Ja byłam na 3 wizytach u gina i do tej pory nie zrobił mi cytologii..

A teraz coś przyjemniejszego :) Byłam wczoraj na tych warsztatach Bezpieczny Maluch. Trwały ponad 3 godziny, na szczęście były trzy krótkie przerwy więc można się było wyprostować, choć i tak dość ciężko zniosłam to siedzenie bo wczoraj dokuczał mi kręgosłup.. Niestety fotelika ani żadnej nagrody nie wylosowałam, a z tego co dostał każdy to: szczoteczka taka zakładana na palec do czyszczenia dziąseł dzieciaczków, taki malusi śliniaczek, zniżki na akcesoria wózkowe, fotelikowe itp oraz tabliczka do samochodu "Baby on board". Oprócz tego dużo ulotek i gazetek. Ogólnie warto iść. Atmosfera super! U mnie warsztaty były fotelikowe więc głównie mówiono o fotelikach, o ich montażu, zakupie, ale także pierwsza pomoc u dzieci, o karmieniu piersią oraz prezentacja mleka modyfikowanego Enfamil. W maju są jeszcze w moim rodzinnym mieście więc jak mi się uda to też pójdę :) Ludzi było bardzo dużo, siedziały praktycznie tylko kobiety, a mężczyźni musieli zwolnić miejsca, więc proponuję jako os. tow. wziąć koleżankę lub mamę :) Rodzinki z dziećmi też były więc jeżeli któraś z Was będzie miała problem z zostawieniem z kimś pociechy to może iść z nią :) To chyba tyle :)
Miłego dnia ! :happy2:

Rajo super, ze jestes zadowolona z warsztatow:tak: w moim miescie niestety nie organizuna, a tez bym sie chetnie wybrala:( szkoda, ze nic nie wylosowalas;)

Mnie po wizycie w przychodni cos wczoraj na wieczor rozkladalo, ale wygrzalam sie w nocy i na razie jest ok, tylko katar mnie meczy:/ swoja droga bez sensu to jest, ze daja ludzi zdrowych z chorymi..

Milego dnia dziewczyny:)

No proszę ledwo po 7 a wy już tyle naprodukowałyście:)
Moje dziecko padło wczoraj o 8 a ja razem z nią, nie spała w dzień ale zawsze wytrzymywała do 9-10 i spać nie chciała. Ale wczoraj byliśmy odwiedzić babcie moją i mojego chrzestnego i tu pobawiła się z królikami tu z kurami tu z kotami aż ją w końcu kot drapnął i odpuściła:D Pojechałam o 14 a wróciłam o 18 i w międzyczasie mąż mi wysłał z 15 sms a ostatnie że nie mam zasięgu, gdzie jestem i wg... A ta wioska co w niej byłam nazywa się "Stolec":-D to jak weszłam do domu, to sms do męża...:-D:biggrin2:

-"W stolcu byłam to i zasięgu nie miałam:)"

Dziś cały dzień w domku bo mebelki mają mi przyjść:D

Dziewczyny ja to już zgłupiałam:D i podziwiam swoje cycki;D haha po ciąży z Nadusią nic mi nie zostały a teraz łooooo ( . )( . ) Ostatnio strasznie mnie wysyfiło :baffled::angry: małż do mnie mówi że na pewno będzie chłopak bo z Nadią tak nie miałam że moja twarz wygląda strasznie a ja tak :baffled: zzieleniałam. a on za chwilkę dodał : -Ale nie wiesz co, teraz twoje cycki odwracają uwagę:) Z Nadusią w ciąży jak byłam się nie dogadywaliśmy wiecznie się kłóciliśmy a teraz... kurde dawno się tak nie bawiliśmy w sensie że z wielu rzeczy ja znów potrafię się śmiać, wiem że małż o tej twarzy w żartach mówił:)

A teraz przyjdzie wypłata i pora zainwestować w biustonosze bo w tych moich jest tragedia.:)

Moje Nogi wyglądają jak krzaki!:angry::baffled::angry::baffled: Sorrry ale Kurdę czekam tydzień na paski do wosku z Allegro i coś nie dochodzą, baba napisała że zostały wysłane... Nogi to pestka ale mam pytanie do was kobietki. Jak Urodziłam Nadię miałam problemy z zastojem pod pachami normalnie takie gule wielkie i to trzeba było masować na zmianę teściowa z mężem bo ja sama nie dawałam rady. Ale jedyny warunek dla którego mnie wypuścili ze szpitala. A mianowicie przyjdą mi te paski...Nogi ogolę ale pod pachami mnie boli, w sensie takie powiększone jakby węzły chłonne....teraz ledwo się ogolę " bo nie miałam pasków" to w ruch szła maszynka. a na następny dzien są z powrotem tak mi szybko odrastają teraz włosy;/ i Czy mogę woskiem wyrwać włosy pod pachami? czy coś może się stać?

hehe czesc Dzoewczyny :)
fajnie Was poczytac z rana :)
wpadlam sie tylko przywitac i zyczyc powodzenia na dzisiejszych wizytach!
anusiaszymka, bigbi i dziewczynom ktore sie nie wpisaly ! - mocno zaciskm kciuki!!!
a wczorajszych wizyt gratuluje :)

Milego dnia!

Rajo dzieki za relacje z bezpiecznego Malucha :)

witajcie :)
Hania, nie przejmuj sie tym idiotycznym komentarzem. Teraz musicie sie cieszyc ze przydarzyly Wam sie dwa szczescia i musicie o siebie jak najbardziej dbac.
katkao, mi w poprzedniej i tej ciazy też wlosy rosna jak szalone. Grube, twarde, jak meskie - masakra.
A co do biustu to u mnie sie zaokraglily bardziej, ale przy oli tez nie bylo szalu :D Za to pojawia mi sie juz kreseczka na brzuszku <3

wiatm sie,

co za noc nic nie przespana praktycznie, ten chory, kaszel ,co chwila wstawałam katar mu wycierac no masakra:(( ja też coś rano pokasłuje
i dziś lekarz na banka ma zapalenie oskrzeli, i obym ja nie miała bo wtedy antybiotyk :angry:
padam po nocy :baffled:

co do włosów na nogach bardziej rosną , ale nie musze golić , i tak nie mam dla kogo :-D
gorzej będzie latem to już będę musiała,
no i wypryski dekold , ramiona , trochę na twarzy :cool2:

Witam się i ja porannie. Nocka nie przespana.. jakiś katar mnie dopadł, chyba załatwiłam się wczoraj okładami żelowymi, fajnie mi uśmierzały ból, ale zatoki za to nie są zadowolone. A tyle dziś miałam w planach i nici. Któraś pisała o przyklejanych plasterkach z mentolem. Można je stosować w ciąży?Chętnie bym sobie nakleiła.
Moje włoski może szybciej nie rosną ale są grubsze. Czytałam,żeby plastrami się nie depilować, trzeba unikać bólu, bo nie jest dobry dla dziecka, które już czuje nasze nastroje. Ale jak kogoś nie boli, to pewnie można.
Ja też liczyłam GŁOŚNO na to, że piersi mi się powiększa, a tu tylko sutki zrobiły się pełne i sterczące, koło których mąż obojętnie nie przechodzi... :-D
A pasek mam na razie tylko na łonie.

reklama
No jasne - podejście takie, że kopara opada...
No cóż - ludzie różne głupoty plotą, nie przejmuj się :*
Dzięki :-)
a_nka jak kolezanka za rok, dwa bedzie widziala Twoje cudne szkraby zapytaj czy nadal uwaza ze dobrym wyjsciem byloby usuniecie. Czasami ludzie nie zastanowia sie zanim cos powiedza.
Ona za dziećmi nie przepada więc pewnie byłoby to dla niej dobrym wyjściem. Z żadnej mojej ciąży się nie cieszyłą, ale też do teraz nie powiedziała, że lepiej bym zrobiła usuwając.

Anka kolezanka chyba nie powazna. Jak mozna cos takiego powiedziec, nie rozumiem. Nie przejmuj sie!
Dzięki i dużo zdrówka dla synka
Hania tylko dlatego ze napisalas ze przyjacilka nie napisze co o niej pomyslalam i co bym jej chyba powiedziala, a ze tak spytam sama ma dzieci? albo ma z kim je miec?
Nie przejmuj sie tym co powiedziala, moze z zazdrosci. a moze inne powody - ale jak dla mnie nic jej nieusprawiedliwia - nie mowi sie takich rzeczy kobiecie w ciazy. kropka.
Ona nie ma dzieci i nie chce ich mieć :tak:
Hana, przyłączam się do dziewczyn, pozbyłabym się takiej koleżanki...
Dzięki
dziewczynki miałyście robioną cytologie teraz w ciąży?
Tak ja miałam cytologię robioną na pierwszej wizycie ;-)
witajcie :)
Hania, nie przejmuj sie tym idiotycznym komentarzem. Teraz musicie sie cieszyc ze przydarzyly Wam sie dwa szczescia i musicie o siebie jak najbardziej dbac.
:tak::-)

Dziś weszłam na wagę a tam +3kg :szok: o losie...
Męczą mnie wymioty, a i tak tyję :-D
Wczoraj o 22 mąż musiał jechać po pizze z tuńczykiem bo na taką nabrałam ochoty mniam pycha było :-):-D

Lecę trochę ogarnę w mieszkanku, potem będę ;-)

Sawi mam nadzieję, że plamienie ustąpiło :-)

Miłego dnia!!

Do góry