reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Znowu produkujecie. że nie można doczytać
Czy Wy też jesteście ciągle takie głodne ? U mnie szczególnie rano jest jakaś masakra. I tak do pracy biorę troszkę więcej jedzenia ale ciągle burczy mi w brzuchu. Gdybym siedziała w domu zawiasy od lodówki byłyby gorące :D
Ja tez bym wiecznie jadła., właśnie przed chwilą wciągnęłam rybę w galarecie, a teraz jemy z Antonim lizaki Nimm2, pyszne, takie owocowe...
Ja juz nie plamie :D co mialo wyleciec to wylecialo :D juz jestem spokojniejsza, dzieki dziewczyny za wsparcie :)

:)
No to super. Oby nic więcej się nie działo.

A mi obie dziewczyny już gorączkują :zawstydzona/y: i to nie mało bo jak tylko minie czas działania leku to nachodzi 39 :-( Więc niespałam do 12 a przed 7 już na nogach M pojechał po numerki do doktor jak się nie dostaniemy to będzie trzeba prywatnie iść bo to temperatura je strasznie męczy

,
OJ, a myślałam, że bez lekarza się obejdzie. Zdrówka dla nich...
Wcxoraj od południa myślałam, że się wykończę. Mam migreny i wczoraj mnie dopadła, ledwo żyłam, całą noc się kręciłam a jak wstałam do toalety, to jeszcze zaliczyłam bliskie spotkanie z drzwiami. Ja zawsze otwieram, a mąż przymknął do sypialni... no i był huk, że się zerwał też na równe nogi.:-D Miałam na tyle szczęscia, że miałam plaster na głowie chłodzący i w nuego strzeliłam, także nie ma śladu na szczęście.
Lekarz mówił, że w ciązy migreny ustępują, ale nie u mnie... fakt, że ne trwają 3 dni tylko 1 ale ból jest okropny. Jak ktoś nigdy nie miał, nie zrozumie..
Najważniejsze, że teraz już jest ok.
Współczuję, nigdy nie miałam migreny, ale z tego co inni mówią, to straszne. Oby za często Ci się nie zdarzały...

Mały człowiek ma już ponad 1,5 cm i serce jak dzwon :tak:
[/B]
Na usg widziałam już główkę rączkę i małą nóżkę :) Wszystko jeszcze takie mocno rozmazane, no ale widać, że jest i się rozwija jak trzeba.
Krwiak się wchłania więc mogę powoli się zacząć ruszać. Na razie mam sprawdzić jak bedzie po małym spacerze a potem może bedę mogła ruszać się bardziej :)
Gratuluję udanej wizyty, oby tak dale. A widok rzeczywiście coś wspaniałego, podglądać maluszka jak sobie fika. Ja mam płytę z wczorajszego badania i mogłabym oglądać i oglądać...

Kusiak, Joani ale ja nie mam go sama piec:-D Chcę zamówić tort w stylu angielskim, tylko nie wiem na jakie dekoracje na nim się zdecydować, dlatego liczyłam na wasze podpowiedzi, może któraś z was już coś zamawiała na podobną okazję?:tak:
Ja też zawsze zamawiam takie fantazyjne torty. Mam takie dwie znajome, które robią piękne torty i u nich zamawiam. Np na urodziny Antosia miałam taki: DSCF5690.jpgDSCF5688.jpg.
Zimno dzisiaj znowu...

jejku, jak mi lżej po tych badaniach.... Zupełnie inaczej sie czuję :-):-):-)

Załączniki

• DSCF5690.jpg
    DSCF5690.jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 72
  • DSCF5688.jpg
    DSCF5688.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 38
reklama
Ja będę zamawiała tort u kobietki, która robiła nasz ślubny, na 50-tkę teścia, 18-stkę szwagra i parę innych imprez w rodzinie, więc sprawdzona:tak: Tylko właśnie co do dekoracji nie mogę się zdecydować:p

Ja to się śmiałam do mojego, że za mną od paru dni właśnie chodzi smak tortu i się cieszę, bo w najbliższym czasie będzie parę okazji z tortami to się poobjadam:-D

Maddlena, Wesolutka śliczne torty:tak:

Kasica zdrówka!:tak:

To musi być trudne, współczuję. Jak sobie radzisz na co dzień z dziećmi i w ogóle ? (Mam nadzieję że to jest zbyt osobiste pytanie).I zdrówka dla córeczek

Trudne było przez pierwsze 6 miesięcy, teraz już jest ok. Wiesz ja tylko nie słyszę, wiec jest wielkie zdziwienie w sklepach, urzędach jak normalnie mówię o co mi chodzi, a potem wyskakuje że oni muszą pisać bo nie słyszę :-p mam niezły ubaw z tych ludzi :-D Albo dziś byliśmy po TV i tutaj normalnie rozmawiam z M, a jak Pan z obsługi się coś mnie spytał to ja na to "Chwilkę mąż mi napisze" a on oczy :-p

Mąż do mnie pisze, dzieci czasem słyszę, na innym poziomie decybeli jest ich mowa, ale wiedzą że mi lepiej pokazać co chcą bo nie zawsze zrozumiem dobrze. Powoli uczę się czytać z ruchu warg. To jeden z aspektów mojej choroby, i tak ją wykiwałam i ugrałam 4 lata w czasie których słyszałam.

ale smaka robicie :) mnie wg od paru dni chce się czegoś właśnie ze śmietaną..:) a taki tort śmietankowy z owocami to chyba bym cały pochłoneła :)

kasica podziwiam tak pozytywnego nastawienia :)

Kasica podziwiam:tak: ale dobrze, że sobie tak świetnie z tym radzisz na co dzień i się tym nie załamałaś:))

Kasica ja tez podziwiam i tak mysle ze nie wiem czy bym dala rade... A moge sie zapytac dlaczego? Jakas choroba Cie dopadla? Czy moze cos w genach i rodzinie?

reklama
Kasica, ale dzielna z Ciebie babka. Super podejście, szanuję to :) Jak poznaliśmy się z mężem to jeszcze dzieciakami byliśmy, ja zaczynałam liceum, a już wtedy on zawsze powtarzał, że w życiu liczą się małe radości :)
ale te torty piękne! ciekawe czy bym taki zjadła, jak mnie słodkie nie ciągnie.. ;)

Do góry