reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Cześć dziewczyny :)
Człowiek idzie spać o 22 i już wszystko go omija. A potem siedzę z rana i nie mogę nadrobić, a jeszcze w piżamie jestem :szok:
MinieMe, Maddlena, aiwpa trzymam mocno kciuki, będzie dobrze!!! :)
Catedra, przywitam Cię, ale powiem szczerze, że czytając twoje posty zastanawiałam się dlaczego ktoś ma w sobie tyle złości i żółć wylewa na naszym spokojnym forum, gdzie może i się adorujemy ale poważne tematy też były i byłyśmy w stanie poskromić nasze hormony. Każdy ma swoje zdanie ale... więc szanujmy się proszę, bo złość piękności szkodzi :) p.s jesteś w 14 tygodniu już?? to chyba jesteś sierpniówką?? ja jestem w 10 i termin mam na 17 września...:)
Dziewczynki, co do winka, piwka itd. Bavaria jest na 100% wolna od alkoholu, pozostałe mają śladowe ilości lub 0,5%. Ja przez całą ciążę nie sięgnę nawet po kroplę. Skończyłam studia związane ze zdrowiem i wiem, że to naprawdę szkodzi. Oczywiście są kobiety, które się napiją i nic się nie stanie ale po co ryzykować FAS?? pomyślcie o tym proszę...
Idę się ubrać wreszcie, bo dziś jadę do siostry i będziemy piec pizzę i spacerować w blasku słoneczka :)
życzę wam wszystkim miłego i spokojnego dnia :-)

mam termin na 14 września. Więc jestem w 10tym...

Ja też jestem przeciwna picia jakiegokolwiek alkoholu w ciąży. Myślę, że te kilka miesięcy można wytrzymać. A wiecie czego mi najbardziej brakuje .... serów pleśniowych. Czytała, że nwet fety nie powinno się jeść :(

mozna jeść wszystkie polskie i większość innych. Bo to chodzi tylko o to, że nie mogą być z niepasteryzowanego mleka. A te nasze turek itp są z pasteryzowanego. Przeczytasz na każdym opakowaniu.

amaliee tzn jego dziecko czyli w brzuchu po porodzie może ubezpieczyć , a moje dziecko już nie tzn Miłosza

kobieta w ciąży i dzieci są ubezpieczone przez Państwo. Nikt nie ma prawa odmówić opieki lekarskiej dziecku. Kobieta w ciąży z automatu jest objęta również ubezpieczeniem w pl

reklama
czesc dziewczynki, czytam Was regularnie ale jeszcze nie było okazji się odezwac. Postanowiłam jednak dołączyć aktywnie do Was, bo w kupie raźniej. Od wczoraj siedze w domu na L4 bo pobolewa mnie brzuch, dziś mam wizytę u lekarza (po l4) to skonsultuję to z nim. Póki co biorę nospę i przechodzi. Czy któraś z Was bierze w ciąży duphaston?
Pisałyście o piciu piwa w ciąży, ufff pocieszyłam się, że nie tylko ja tak lubię alkohol, że jego brak w ciąży jest dla mnie trudny.;) Dzisiaj śmigam poszukać Bavarii :) trzymam kciuki za wszystkie wizyty szczególnie te prenatalne.
Lena Witaj ! Tak ja biore i dupka i luteinę i nospe tez 3 razy dziennie mam przepisana ale staram sie brac wedle potrzeby :)

Nie moge sobie pojechac tak po prostu. Tutaj to dziala troche inaczej. W szpitalu jest oddzial od takich wczesnych ciaz i krwawien ale tam trzeba najpierw zadzwonic. Juz dzwonilam i powiedziala mi kobieta ze to moze byc ta krew ktora znalezli w macicy przy ostatnim usg jak tam robilam tydz temu bo tez mialam krwawienie. Powiedziala ze wlasnie bedzie to brazowe bo to stara krew i na razie mam sie nie martwic i nie przyjezdzac do nich i czekac do jutra czy przejdzie czy nie. Ale jak z czasem bedzie sie to zmieniac w zywo czerwona krew to mam zadzwonic jeszcze raz i wtedy prawdopodobnie mnie przyjma. Na razie czerwonej jest bardzo malo, jakby tylko raz byla taka czerwona plama a reszta nadal jest brazowawa... Takze jeszcze bede czekac i zobacze co sie bedzie dzialo... Ale stresuje mnie to bardzo mocno :( zaraz bede plakac...
nie placz to ten czas kiedy Smerfik juz czuje nastroje mamy - tylko zrelaksuj sie i duzo odpoczywaj :)

nie nie,mi nic nie płacili,ale te 6msc miałam ich z głowy,nie musiałam jeździć sie podpisywać,ani pracy nie szukali w tym czasie...

matko,ależ mnie skurcz złapał...musiałam sie połozyć na chwilę

o to serduszkowe takie zywkłe usg pytam,czy już wszystkie widziałyście serduszko bijące
tak ja tez mialam - splakalam siie jak dziecko :)

Sawi, Smokyeyes, Nie stresujcie się. Zobaczycie jutro i będziecie się tym bardziej cieszyć bo się naczekałyście dłużej niż inne ;-)
Dokladnie tak , bedzie wszystko dobrze :)

Sawi, Smokyeyes, Nie stresujcie się. Zobaczycie jutro i będziecie się tym bardziej cieszyć bo się naczekałyście dłużej niż inne ;-)

dokładnie :) i zobaczycie już ładne dzidziusie :)

mam termin na 14 września. Więc jestem w 10tym...

mozna jeść wszystkie polskie i większość innych. Bo to chodzi tylko o to, że nie mogą być z niepasteryzowanego mleka. A te nasze turek itp są z pasteryzowanego. Przeczytasz na każdym opakowaniu.

kobieta w ciąży i dzieci są ubezpieczone przez Państwo. Nikt nie ma prawa odmówić opieki lekarskiej dziecku. Kobieta w ciąży z automatu jest objęta również ubezpieczeniem w pl

o serach pisałam to samo :)

a jeśli o ubezpieczenie chodzi to jak corka miała 3 miesiące szłam z nią do lekarza to sie pytali czy ubezpieczona jest bo inaczej jej nie zbadają...
Myślałam że szlak mnie trafi... ale na szczęście ubezpieczenie było załatwione od razu :)

Leze w lozku i sie nie ruszam. Na szczescie moj tesc u nas jeszcze jest wiec sie zajmuje chlopakami i moge polezec :) no zobaczymy co sie dalej wydazy... Jakos ta moja 3 ciaza stresujaca jest bardzo... A myslalam ze bedzie gladko jak z pozostalymi.

Lena witaj :)

Kusiak odpoczywaj dużo, dobrze, że masz pomoc teścia:tak: Będzie dobrze:)
Ja mam dzisiaj też lenia, ale trzeba mieszkanko ogarnąć po weekendowych przeróbkach:)

o jezuu.. ja dzisiaj też mam takiego lenia że szok ...
wstawiłam teraz rosołek bo mi się chce już od jakiegoś czasu :) piękne zapachy :) a jutro myśle może pomidorowa będzie bo też bym zjadła :)

tylko nie wiem co na drugie danie hmmm.. jakieś pomysły ? co dziś pichcicie ?? :)

kusiak fajnie że teść wspiera i pomaga :) ty sobie poleż odpocznij a będzie dobrze :) plamienia się zwiekszają? czy zmniejszają powoli ?? tak sobie myśle może masz dzisiaj terin miesiączki ktory byś dostała ?

buble jakich przeróbkach ?? :) co robiliście ? :)

Cześć dziewczyny
Wpadłam się przywitać

Nie spałam pół nocy zatkało mi nos, teraz też nie jest lepiej czym się leczycie, jakimi domowymi sposobami?

I powodzenia wizytującym dzisiaj.

A i odebrałam wczoraj badania na grupę krwi przeciwciał nie stwierdzono, ale miałam stresa przed tym wynikiem, a jutro wizyta.

Ja się właśnie powoli zwlekam z łóżka bo o 14 trzeba będzie pojechać po córcię do przedszkola... Na szczęście obiad już wczoraj machnęłam, gulasz. Ale ktoś wczoraj wspomniał o plackach i wciąż mi chodzą po głowie, więc pewnie po powrocie będę smażyc placki :tak:

reklama
Ania// Mężul panele kładł(bo po wcześniejszych właścicielach, na podłodze były płytki) i przestawiliśmy trochę mebelki:) Ale do tych paneli trzeba było wynieść wszyściutko z pokoju i mój meble wstawił, a ja muszę do nich wszystko znowu poupychać, a trochę tego niestety jest:p

Do góry