reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Wpadam życzyć dobrej i spokojnej nocy!

catedra trochę od d.. strony postanowiłaś wkroczyć. Można było się najpierw przywitać, a potem wypowiedzieć swoje zdanie, ale może w mniej agresywny sposób. Poza tym, chyba nie czytałaś wszystkich postów dokładnie, bo ja właśnie wczoraj pisałam, że nie uważam, że jak ktoś zarabia więcej, to powinien być pominięty w wypłacie od państwa. A może przeczytałaś tylko to, co chciałaś i tylko po to,żeby wzburzyć forum...
My tu miałyśmy parę burzliwych tematów i dopiero uczymy się prowadzenia dyskusji. A tu taki najazd. Moim zdaniem zupełnie niepotrzebny.

Miłej nocki wrześnióweczki!

reklama
Musze kupic cisniniomierz. Bo chyba mi pikawa zaraz siadzie. A przy moim zazwyczaj niskim cisnieniu, czuje zmiane natychmiast :/

Lece spac. Mam rano logopede z mlodym. Nie trawie logopedki :/ pracuje z nim 45 minut w miesiacu, raz pokaze mi cwiczenie i liczy, ze je natychmiast z Mlodym opanuje :/ kpina!
Ale innego logo w miescie nie ma w poradni :/

szanuj ciśnienie.. nie może tak skakać nagle :) cierpliwości jutro :)

catedra może zrób my tak że koniec tematu bo naprawdę nie potrzebne nerwy :) jeśli chcesz udzielaj się jak często możesz tylko bez wybucho :) na kiedy masz termin ??

no i właśnie kiedy odsypiasz?? :)

14 wg usg.

edit. Właśnie się uśmiałam bo dopiero zauważyłam. Bo córkę rodziłam 10.10. Jedynie dziesiątki w roku mi brakowało. Może teraz będzie 14.09.14 w ramach tradycji :p

No wpadlam tylko przed snem rzucic okiem a tu prawdziwa bomba!
Nie ważne jest to, kim kto jest... w naszym przypadku ważna jest OBECNOSC i oddanie naszym pociechom za parę miesięcy .. a czy będzie bawiło się tylko łyżką i pokrywką z mamą, czy drogimi zabawkami w żłobku lub obcą osobą, to już zależy od nas i naszego podejścia. I nie pomogą tu żadne fakultety, tylko mądrość życiowa.
BARDZO MADRE SLOWA!

Amaliee to nie tak. Zostało mi z czasów córki na forum sporo dobrych znajomych. Nie miało być fajerwerków. Nie o to chodzi. Nie pracuję na dwóch etatach po to aby dać jakoś radę. Robię to po to żeby na spokojnie żyć od września. Żeby mniej się martwić. I naprawdę nie mam miliona fakultetów.
Każdy ma inne wymagania. Ja wolę teraz się pomęczyć i później więcej odpoczywać. Chcę po prostu żyć spokojniej bo w tym kraju ciężko żyć nawet przy dwóch pracujących osobach. Pewnie większości z Was lwią część pensji zżera mieszkanie.

Mi chodziło tylko o to, że poczułam się dotknięta takim sposobem myślenia, że zarabia ktoś więcej więc mu się nie należy. Bo ja wolę nie wziąć tego tysiąca a później przez rok macierzyńskiego mieć więcej.... I pracując utrzymujemy wszystkie niepracujące mamy. Tamte posty były tak roszczeniowe, że nóż mi się w kieszeni otworzył....
juz nie ciagnijmy tego tematu - kazdy ma swoje zdanie i trzeba je miec to wazne , ale trzeba je wyrazac tak zeby nie obrazac czy narzucac innym. A co do Twoich 2 etatow i dobrych zarobkow - przeiez L4 ciazowe daje 100% pensji - wiec po co sie zarzynac? Ja w pierwszej ciazy jeszcze chcialam byc lojalna wobec firmy a teraz mam to w nosie to ja i moje Malenstwo jestesmy najwazniejsi a nie cala ta otoczka - praca czy kasa raz jest raz jej nie ma i nie ma co sie przyzwyczajac do ktorejs z sytuacji tylko robic tak zeby bylo dobrze - a umowmy sie ze poza kasa wazniejsze jest szczescie, zdrowie i milosc ... ale do tego tez trzeba dojrzec.

Wiec Dziewczynki szczescia zdrowia i milosci :))) i samych milyh snow :)

ps. ania teraz jeszcze chwilowo zaglebie ale wracam do tg :) stad moje pytanie
elleni dzieki za info wczoraj o detektorach :*

Dziewczyny powodzenia jutro na wizytach -no stress :)

akurat nie czepiam się go bo też bierze wszystko co tylko może. Teraz np. w kolejnej nadprogramowej delegacji. I pomaga przy wszystkim z całych sił.

Candy. Ja pracuję w swojej ukochanej branży. Owszem jestem zmęczona ale tak kocham swoją pracę, że sprawia mi autentyczną przyjemność. Fizycznie po prostu czasem odpadam. Ale nie forsuję się. I coraz częściej marzę sobie aby to rzucić w cholerę bo klienci w tej branży są popierniczeni.... i mnie zbyt często denerwują. A już jedno dziecko mam nerwowe :p

gnamy tak też bo marzymy aby wykończyć mieszkanie na finito przed urodzeniem... wiesz wicie gniazda takie tam

catedra to podziwiam bo ja mogła bym spać prawie ciągle ale cora nie heh :)

EM Ka aha hehe :)

Ameliee to musisz być szczęśliwa że mąż tyle w domku będzie ;) a o plackach nie musiałaś pisać :p ale teściówka może będzie tak dobra dla Was :)

ja też zmykam spać już bo ledwo paczałki działają :)
Dobranoc :**

Ostatnia edycja:
reklama
catedra spokój najważniejszy na ile sie da i jak najwięcej wiec praca pracą wiesz

no ja swojej chaty nie mam ciągle na wynajętym ale cuż życie

Do góry