reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Mi dzisiaj mocno brzuch "wysadzilo", aż mąż zauważył. Leżę, bo jakoś boli mnie tak dziwnie w podbrzuszu, jakby ktoś od środka dusił... ehh...

reklama
nimfii ja nic nie czuję jedynie takie ciągłe napięcie podbrzusza :-) ale w pierwszej ciąży ruchy poczułam ok.20tyg (byłam przy kości to pewnie dlatego), a z Dominikiem już dużo szczuplejsza w 14tygodniu wiec teraz też liczę, że będzie szybciutko.

joani macica pewnie się rozrasta :tak:

jak Wasze brzuszki??? Czujecie jakies laskotanie? U mnie uczucie laskotania albo przelewania coraz bardziej intensywmie odczuwalne ;-) fajnie strasznie, mysle ze lada dzien poczuje porzadniejsze kopniaki. Kuba mi je fundowal od 12tc a teraz juz mi nadchodzi 11tc wiec widac macica bardziej wyczulona.

Ale szybko czułaś ruchy dziecka! Mi 2 dni temu coś tam dopiero zaczęło się zaokrąglać, ale to chyba raczej przez wzdęcia;-) Poza tym nic jeszcze nie czuję w środku. Czy chudsze osoby czują wcześniej kopniaki, czy to bardziej kwestia ułożenia łożyska? Jak myślicie?

Bigbi juz gdzies byla rozmowa na ten temat :) od polozenia lozyska. Ja jestem przy kosci a mojego pierwszego syna poczulam w 14tyg a drugiego w 10 :) czasami mam wrazenie ze juz cos tam czuje ale nie jestem do konca pewna bo jest bardzo wczesnie.

Witam!

Ja dzis tez spelnilam swoja zachcianke - odwiedzilam Mc i zjadlam frytki ;-)

Pogoda u nas zabojcza - od rana deszcze z wiatrami...pozniej wialo (akurat jak musialam isc odebrac dzieci ze szkoly)...
No i doczekalam sie w koncu listu z wizyta na pierwsze usg - 17.03. (to bedzie to genetyczne)...
No i tu klops...bo wypada mi to w poniedzialek...czyli moj dzien pracy - wychodzi,ze bede musiala w koncu w pracy powiedziec,ze jestem w ciazy :blink:

ależ mi narobiłyście smaka na spagetti :cool2:to już wiem co jutro na obiad będzie ;) a dzisiaj u nas naleśniki z twarogiem, śmietaną i brzoskwiniami ;-)mam małego smakosza takich rzeczy w domu który potrafi od rana krzyczeć, że chce naleśniki z owockami :-p

dziewczyny, mam pytanie. wy też macie takie zawroty głowy ?? to jakiś horror.... tylko wstanę z fotela/łóżka czy kanapy i ciemno przed oczami, w głowie się kręci tak,że muszę stanąć na chwilę i przytrzymać ściany. :szok: kiedyś chyba upadnę ...

Elleni ja teraz tak nie mam ale mialam w dwoch poprzednich ciazach. To moze chyba tez byc przez niskie cisnienie w ciazy. Przejdzie pewnie po pierwszym trymestrze :)

elleni tez mialam zawroty w poprzedniej ciazy... musisz powoli zmieniac pozycje...zwlaszcza jesli siedzialas lub lezalas przez dluzszy czas...
Tak jak pisze kusiak - to po prostu nizsze cisnienie ;-)

reklama
Właśnie wróciłam z drugiego spacerku z matula. Przelamalam się i powiedziałam o ciąży. Stanęła, widać że w szoku ale nie spodziewałam się takiej reakcji, bo mówiła że nie jest zła o kolejnosc a o to że dopiero teraz jej powiedziałam bo mogła jednak mi pracę załatwić wcześniej, no cóż ale ja tchórz i bałam się jej powiedzieć.
Co do pracy to mówiła że narazie kończą się w tym tygodniu szkolenia i już nie zdarze na nie i muszę poczekać na następne, także mówiła że muszę się uzbroić w cierpliwość, ciekawe jak długo to zejdzie, mam nadzieję że może w nastepnym tygodniu będzie rekrutacja bo muszą ludzi nazbierac bo tylko dla mnie szkolenia nie będą robić. Ajjj niecierpliwa jestem.

Do góry