reklama
nimfii ja nic nie czuję jedynie takie ciągłe napięcie podbrzusza :-) ale w pierwszej ciąży ruchy poczułam ok.20tyg (byłam przy kości to pewnie dlatego), a z Dominikiem już dużo szczuplejsza w 14tygodniu wiec teraz też liczę, że będzie szybciutko.
joani macica pewnie się rozrasta
joani macica pewnie się rozrasta
Bigbi
Fanka BB :)
jak Wasze brzuszki??? Czujecie jakies laskotanie? U mnie uczucie laskotania albo przelewania coraz bardziej intensywmie odczuwalne ;-) fajnie strasznie, mysle ze lada dzien poczuje porzadniejsze kopniaki. Kuba mi je fundowal od 12tc a teraz juz mi nadchodzi 11tc wiec widac macica bardziej wyczulona.
Ale szybko czułaś ruchy dziecka! Mi 2 dni temu coś tam dopiero zaczęło się zaokrąglać, ale to chyba raczej przez wzdęcia;-) Poza tym nic jeszcze nie czuję w środku. Czy chudsze osoby czują wcześniej kopniaki, czy to bardziej kwestia ułożenia łożyska? Jak myślicie?
Bigbi juz gdzies byla rozmowa na ten temat od polozenia lozyska. Ja jestem przy kosci a mojego pierwszego syna poczulam w 14tyg a drugiego w 10 czasami mam wrazenie ze juz cos tam czuje ale nie jestem do konca pewna bo jest bardzo wczesnie.
felicity001
Witam!
Ja dzis tez spelnilam swoja zachcianke - odwiedzilam Mc i zjadlam frytki ;-)
Pogoda u nas zabojcza - od rana deszcze z wiatrami...pozniej wialo (akurat jak musialam isc odebrac dzieci ze szkoly)...
No i doczekalam sie w koncu listu z wizyta na pierwsze usg - 17.03. (to bedzie to genetyczne)...
No i tu klops...bo wypada mi to w poniedzialek...czyli moj dzien pracy - wychodzi,ze bede musiala w koncu w pracy powiedziec,ze jestem w ciazy
Ja dzis tez spelnilam swoja zachcianke - odwiedzilam Mc i zjadlam frytki ;-)
Pogoda u nas zabojcza - od rana deszcze z wiatrami...pozniej wialo (akurat jak musialam isc odebrac dzieci ze szkoly)...
No i doczekalam sie w koncu listu z wizyta na pierwsze usg - 17.03. (to bedzie to genetyczne)...
No i tu klops...bo wypada mi to w poniedzialek...czyli moj dzien pracy - wychodzi,ze bede musiala w koncu w pracy powiedziec,ze jestem w ciazy
elleni
ależ mi narobiłyście smaka na spagetti to już wiem co jutro na obiad będzie a dzisiaj u nas naleśniki z twarogiem, śmietaną i brzoskwiniami ;-)mam małego smakosza takich rzeczy w domu który potrafi od rana krzyczeć, że chce naleśniki z owockami
dziewczyny, mam pytanie. wy też macie takie zawroty głowy ?? to jakiś horror.... tylko wstanę z fotela/łóżka czy kanapy i ciemno przed oczami, w głowie się kręci tak,że muszę stanąć na chwilę i przytrzymać ściany. kiedyś chyba upadnę ...
dziewczyny, mam pytanie. wy też macie takie zawroty głowy ?? to jakiś horror.... tylko wstanę z fotela/łóżka czy kanapy i ciemno przed oczami, w głowie się kręci tak,że muszę stanąć na chwilę i przytrzymać ściany. kiedyś chyba upadnę ...
felicity001
elleni tez mialam zawroty w poprzedniej ciazy... musisz powoli zmieniac pozycje...zwlaszcza jesli siedzialas lub lezalas przez dluzszy czas...
Tak jak pisze kusiak - to po prostu nizsze cisnienie ;-)
Tak jak pisze kusiak - to po prostu nizsze cisnienie ;-)
reklama
N
nexiss
Gość
Właśnie wróciłam z drugiego spacerku z matula. Przelamalam się i powiedziałam o ciąży. Stanęła, widać że w szoku ale nie spodziewałam się takiej reakcji, bo mówiła że nie jest zła o kolejnosc a o to że dopiero teraz jej powiedziałam bo mogła jednak mi pracę załatwić wcześniej, no cóż ale ja tchórz i bałam się jej powiedzieć.
Co do pracy to mówiła że narazie kończą się w tym tygodniu szkolenia i już nie zdarze na nie i muszę poczekać na następne, także mówiła że muszę się uzbroić w cierpliwość, ciekawe jak długo to zejdzie, mam nadzieję że może w nastepnym tygodniu będzie rekrutacja bo muszą ludzi nazbierac bo tylko dla mnie szkolenia nie będą robić. Ajjj niecierpliwa jestem.
Co do pracy to mówiła że narazie kończą się w tym tygodniu szkolenia i już nie zdarze na nie i muszę poczekać na następne, także mówiła że muszę się uzbroić w cierpliwość, ciekawe jak długo to zejdzie, mam nadzieję że może w nastepnym tygodniu będzie rekrutacja bo muszą ludzi nazbierac bo tylko dla mnie szkolenia nie będą robić. Ajjj niecierpliwa jestem.