reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

nimfii pod koniec 7 tygodnia widać było serduszko u mojego pierwszego synka, bo tak się zgłosiłam wtedy do lekarza, zresztą za na mową mojej koleżanki, która powiedziała jesteś w ciąży i na pewno nie dostaniesz okresu :) zrobiłam test i okazało się, że jestem w ciąży.

reklama
Katka GRATULUJE nie wiem czy mnie pamietasz, ale ja tez jestem ze styczniowek 2011!!! i dzis zobaczylam dwie kreseczki na tescie ciazowy, poki co czekam na lekarza, ale juz pozwolilam sobie wejsc na forum. Mam nadzieje ze wszytsko bedzie dobrze.

Pozdrawiam wrzesnioweczki, jeszcze nie chce sie tu zadomawiac (by nie zapeszyc), ale po wizycie i potwierdzeniu napewno sie odezwe.

odebrałam wyniki bety!
ślicznie wzrosła w ciągu 96h ze 187,6 do 688,4 mIU/l a to zgodnie z normą mojego labolatorium 4-5 tydzień, czyli wszystko się zgadza :)

Witajcie Kochane dziewczyny :-) czytam Was i czytam z nadzieją że wkrótce się do Was dołączę.. Jutro termin @ ale mam nadzieję że nie przyjdzie , zamiast jej przyszedł mokry śluz.. nie wiem czy to normalne bo mówią że każda ciąża jest inna , podbrzusze nadal lekko pobolewa chciałam zapytać macie już jakieś objawy jak na 4-5 tydzień ?

elleni i przewagę masz taką, że Tobie zarodek wprowadzono do macicy a mój musiał jeszcze powędrować jajowodem kilka dni ;-)
Podobno są specjalne kalkulatory do obliczania wieku ciąży po ivf ...

Ile miałaś podanych zarodków ?

no tak, do macicy ale czy został i zagnieździł się w tej macicy to już nie wiem, dowiem się na usg w piątek. Modlę się żeby tak i żeby nie okazało się,że to ciąża pozamaciczna.
Podali mi jeden zarodek bo w programie rządowym niestety jest możliwość transferu tylko jednego u kobiet poniżej 35 roku życia. Wczoraj obliczałam wiek ciąży wg tego kalkulatora in vitro bo jedna z dziewczyn wkleiła to tam pokazało identycznie jak na suwaczku z tego co pamiętam ;)

serduszko moze byc widac wczesniej - to taka kropeczka na pocczatku jak ziarnko maku :) tymbardziej, że miedzy 8 a 12 tygodniem ciazy mozna juz robic usg genetyczne, gdzie gin, slucha serca :)

Witajcie Kochane dziewczyny :-) czytam Was i czytam z nadzieją że wkrótce się do Was dołączę.. Jutro termin @ ale mam nadzieję że nie przyjdzie , zamiast jej przyszedł mokry śluz.. nie wiem czy to normalne bo mówią że każda ciąża jest inna , podbrzusze nadal lekko pobolewa chciałam zapytać macie już jakieś objawy jak na 4-5 tydzień ?

mi wychodzi ze jestem w 5 tygodniu dokladnie i przed robieniem testu mialam juz ciazowe dolegliwosci (spiaca bylam, i pewne smaki tez sie pojawialy), mnie tez bolal brzuch jakby zaraz okres mial sie pojawic, dodatkowo plamilam tak jak zazwyczaj przed miesiaczka. Licze ze ciaza rozwija sie prawidlowo, a lekarz dopiero za 1,5 tyg

agatka_natalia witaj, coraz nas tu więcej. Fajnie!
nikola1811 Ty tez witaj i dołączaj śmiało:-).
anncka gratuluję bety. Ja niestety nie zdążyłam do laboratorium, tak długo czekałam u tego laryngologa. No i nie zrobiłam bety. Może jutro.A jak nie to w czwartek już na pewno zrobię.
Minie Me jak po wizycie? Odezwij się, bo się martwimy!

reklama
Wedlug lekarza jest to 4 tydz i 6 dz. Wedlug moich obliczen 5tydz i 6 dzien :p lekarz pewnie wie lepiej. Na usg nie wodac keszcze maluszka, ale widac pecherzyk. Za dwa tygodnie musze powtorzyc USG :) poki co mam brac witaminki, kwas foliowy, progesteron w czopkach dopochwowych ( boje sie zeby nie zaszkodzilo) i duzo odpoczywac :) a to zdjecie, ktore udalo sie dzis zrobic ImageUploadedByForum BabyBoom1389129177.951478.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1389129177.951478.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1389129177.951478.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 66
Do góry