reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Dobry wieczór :-) :-)

kurcze ale tu cicho ... hmm ciekawe czemu... może dlatego że 2 w nocy :)

zachcianki macie dobre dziewczyny :) co do zup ostatnio musialam zrobić właśnie rosołek i był pyszny to racja :) ale ogolnie na zupy specjalnej ochoty nie mam :) bardziej biały serek z rzodkiewka i szczypiorkiem na kanapce z pomidorkiem i ogorkiem zielonym :) i pomarańcze :) to jest to co mogę jeść i jeść bez końca :)

niestety na ospoie się jeszcze nie znam (tzn. dobrze ) ale bardzo chętnie czytam co piszecie bo już na przyszłość będę wiedzieć co i jak :) hehe

czas iść spróbować zasnąć w końcu :)
dobranoc :*

reklama
hej.

Fajnie niektorym z tymi gratisami. ja pamietam ze jak urodzilam Flipa to w szpitalu jakies ankiety wypelnialam i przez jakis czas dostawalam to kilka pampersów, to jakies kaszki, lyzeczki, sliniaczek , czy grzechotke :)

dla Oskara tez to mialam. i bralam udzial w jakiej kampani ze streecomu i dostawalam pieluchy do testowania. zaangazowalam calą rodzine( swoją i Ł ) i kolezanke no i był czas ze pieluchami dzielilam sie z Ł siostra. tyle mi tego nasłali :) milo by bylo teraz takie cudo znalezc :)

a co do ubran. ja jestem zagorzalą fanką ciuchlandów. u mnie to juz pod uzaleznienie podchodzi. lubie szukac. i nawet teraz mi tamten zapach nie przeszkadza.

sobie naszczesce narazie nic nie musze dokupowac. no oprocz staników bo w sumie mi zostal juz 1. drugi jest juz w sam raz.. a nawet byl w sam raz.
Gorzej bedzie latem. bo ja chuda bylam. i spodenek moze byc brak na mnie ;/ chwala za to ze ja na kolonii mieszkam. Obok tylko wuje. i czasami sąsiad ( ok 50 lat ) przychodzi. wieckolo domu nawet moge w samej bieliznie smigac i juz nikogo to nie zdziwi. Nowoscią to ja bylam w ostatnie wagacje jak do wujka kolega przyjechał a tu jakas nowa mloda pinda w samych majtach i staniku trawnik kosi :) ale musze przyznac ze czesto przychodzili hahahahahaha.

dziś na obiad kurczaka w miodzie i musztardzie robie :)

a zupy lubie. i gotuje czesto. Temu ze chlopcy drugie dania jedzą w szkole i p-lu, a zupy juz niekoniecznie :)

Witam się z rana sobotnie:)
Właśnie się podniosłam z łóżka, piję ineczkę:)
Z góry przepraszam że nie wkleiłam zdjęć wieczorem z USG jak obiecałam, ale mieliśmy gości i nie miałam jak:( dziś na pewno wkleję:D mojego małego misia jak to mówi mąż:D

Dziś zrobię mężowi fasolkę po bretońsku na obiad. A po południu jak wróci z pracy mamy zamiar jechać z małą na basen, dopóki nie poszła do przedszkola to jeździliśmy praktycznie co 2 weekend ale jak zaczęła chorować to tak od września siedzimy w domu, i mała jest w końcu 2 tyg po chorobie więc możemy:D
Coś mnie głowa zaczęła boleć.

RenataT
ja również testowałam produkty ze streetcoma:D pieluszki z pampersa, płyn do kąpieli Oilatum, Mleko Gerber 2:D
Fajnie by było teraz też testować:)

Jakie plany kobietki na sobotę?

Dobrze, widze że nie tylko mnie dzidzia "karze" gotować zupy :-D a zaczelo sie naprawde dziwnie ze 2 tyg temu na wieczor ogromny smaczek na barszcz czerwony z ziemniakami i teraz codziennie cos.... Był barszczyk, ogorkowa, rosolek, teraz "chodzi za mna" żurek i pomidorowa :tak: jeszcze w przedszkolu jak odbieram syna, to mi smaka robią zapachami :rofl2: Najwiekszy apetyt mam ciągle na wieczór...

A jak chodzi o buły droźdzowe, to tez sama nie wiem co mnie tak do drożdzy ciągnie ale whłonelabym wszysttko co z nimi zwiazane :tak:

Aha, dzien zaczynam od sucharkow, bo inaczej mnie mdli. Tez tak macie że sie wspomagacie sucharkami? W moim wydania sa to krążki ryżowe oraz pieczywo chrupkie, plus herbatka maloslodka i od razu sie lepiej czuje :tak:

A teraz chce Wam jeszcze przypomniec co do gratisow to co sie nam nalezy!!!! W szkolach rodzenia rozdaja takie pudelka, ale juz nie pamietam bo w pierwszej ciazy to dostalam dawno temu. A po porodzie w szpitalu powinni dac "niebieskie pudelko", ktorego mi np nie dali bo ściemnili ze nie maja :/ Poczytajcie sobie i ja sie niebawem zaczne rejestrowac u takich producentow jak Bobovita, bebilon, Hipp, J&J, itp bo przysylaja fajne probki :tak: a tu link do FAMILY SERVICE

Niebieskie Pudełko "Skarb Malucha" | Family Service

I jeszcze chcialam wam podpowiedziec abyscie sie rozejrzaly czy gdzies w okolicy wam sie nie zapowiadaja targi dzieciece albo warszataty dla rodzicow bo tam tez sie wychodzi z siatkami gratisow :tak: wcoraj mi kolezanka podpowiedziala jak tego szukac, wiec cos sprobuje dzialac.

Edit juz wszystko wiem :D

Niebieskie pudelko dostaje sie w szpitalu, a wczesniej prenatalne o takie, wiec dziewczyny albo pytajcie przy gabinetach USG albo sie mozna rejestrowac na stronie, ja mialam tylko ten pierwszy zestaw ;)

http://www.familyservice.pl/sklep/zestaw-prenatalny-juz-wkrotce-bede-mama/

http://www.familyservice.pl/sklep/zestaw-prenatalny-wkrotce-razem-usg-iii-trymestr/

Ostatnia edycja:
Witam sie z rana. Dopiero co sie obusdzilismy. Antos w nocy znow kaszlal i nie mogl spac.
Ookatkaoo narobilas mi apetytu na fasolke po bretonsku, ale jednak chyba sie nie skusze, bo juz mi wystarczy tych wzdec, ktore mam, nie bede jeszcze POLEPSZAC fasola.
Tez bym chetnie skorztstala z jakichs probek i gratisow, czemu nie!
Wczoraj weszlam na wage i sie zdziwilam, bo sadzilam, ze coc bedzie juz na + a tu nie, waga ta sama.
Ania ja tez chetnie bym zajadala sie serkiem z rzodkiewka, pomidorkami, ogorkami, tyle ze o tej porze roku to to nic smaku nie ma! Kupilam salate i nie smakowala w ogole, nie miala smaku zadnego. I to samo z pomidorami.... chyba trzeba troche poczekac na te nowalijki....
Olandia jak coreczka?

Co tu dzisiaj zrobic na obiad? Moze ogorkowa? Musze pomyslec... albo gulasz z kasza gryczana...

Wysypka znikła:tak: Czyli uczulenie.

Pogadałam sobie telefonicznie z przyjaciółką i mi lepiej:tak:.
Ide męża budzić bo zabalowal wczoraj przed kompem.

Dzień dobry dziewczynki :)
ookatkaoo1993- oj taak.. narobiłaś ochoty na fasolkę po bretońsku, a już tak dawno nie jadłam ! Mój mężczyzna za to już od kilku dni wspomina, żebym lasagne zrobiła :)
nimfii- Dziękujemy za rady jeżeli chodzi o próbki i gratisy, będę musiała też czegoś poszukać bo to zawsze radość sprawia jak się coś za darmo dostaje, a do tego wiele rzeczy można nie kupować i się odciążyć finansowo.

Powiem Wam, że jestem bardzo szczęśliwa bo załatwiłam sobie umowę o pracę ! Teściowa prowadzi firmę, dopytała się o wszystko księgowej i "zatrudniła" mnie jako menadżera z pensją 2500 zł :happy: Przez dwa miesiące zapłacę ZUS i idę na zwolnienie :) Jest mi teraz lżej na sercu, bo martwiłam się jak to będzie z pieniędzmi, gdy się nam kruszynka urodzi.

A co do dzisiejszego obiadu to może mój D. coś ugotuje :) ja nie mam pomysłu ani ochoty :) a dopiero zjadłam śniadanko- kanapkę z jajkiem na twardo :)

Witam sobotnio

u mnei na obiadek dzis żurek
a na drugie żeberka z kapusta kiszoną i ziemniaczki

zaczęły się mdłości u mnie
mam wielkie parcie an kwaśne

Hej:)

Nie ma szans, żebym was nadrobiła:szok:

Nimfii fajnie z tymi gadżetami:)

Ja dzisiaj zalatana, bo szykuję imprezkę(Mąż w pracy, więc wszystko na mojej głowie, jak wróci mam mi tylko łazienkę ogarnąć, żebym domestosów nie wdychała, ani innych takich mocniejszych środków;P), jestem dziś o rok starsza i trochę mnie to zaczęło przerażać, ze ten czas tak szybko leci:eek: A jak się dzidzia urodzi to się człowiek nawet nie obejrzy i będzie po 40-stce:rofl2:

Miłego dnia dziewczyny:) Będę zaglądać jak znajdę chwilę:)

reklama
hej dziewczyny
przywitam sie z Wami bo chyba do Was dołaczę :)
co do jedzonka to mój narobił wczoraj dwa wielkie gary goląbków ale właśnie hmm wzdęcia... chyba nie spałaszuję tyle co zawsze
no i te dzisiejsze mdłości uhhh

Do góry