reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Amelie dicoflor (sprawdz nazwe dokladnie ) ??? Jest od poczatku i esputicon jak sie nie myle ;)
Widze ze dzisiaj nocki spojojne ;) u nas tez spokojnie ;) dalam malemu dzis wode do picia.. Nie wyrabiam karmie konkretnie co 3 godziny i jest luz ale miedzy tym na chwileczke doslownie gdzies 3-5 razy bo pic sie chce... A mnie juz brodawki bola od czestego podawania.. Wiec wole dac wode niz miec problem z karmieniem... A u nas juz tak sucho w mieszkaniu ze szok ;(

Alpine ja mam takie na brzuchu .. Na piersiach mam z okresu dojzewania na szczescie juz biale i malo widoczne...

A dzziewczyny co to jest ta asymerria ???

Emka super ze u eas wszystko dobrze ;) oby tak dalej ;*

Wesolutka duzo sily ;) :*

M dzis wyprawiamy urodziny wiec roboty troche ;/
Wczoraj robilam ciacho i dupa bo krem mi nie wyszedl.. I teraz m poszedl do sklepu kupic jakis z tytki zrobimy ;)

Smaruje te rozstepy tym cepanem.. Ale doprowadza mnie to do mdlosci... Normalnie obled.. Jak to smierdzi...

Ide robic ;) milego dnia i spokojnych maluszkow ;) a no i milych spacerkow bo pogoda juz piekna jest ;);*

Amaliee o kurcze a co na to lekarze? Ten naczyniak u twojej sie powieksza?k
Ja tez mialam pokarm co kot naplakal, teraz czesto sciagam i daje malej cyca i juz po 70 z jednej i po 30 z drugiej mam z tyg na tydzien lepiej, butla do karmie i dziewczyna szczesliwa:) na prawde nic zlego sie nie dzieje jaj dziecko jest na mm:)

Rita dzwonilam ns dabrowszczakow termin za 2m, na lindleya termin za 2m, pod domem mam lekarza od bioder z polecenia.
U mnie w przychodni na bialolece w takiej cenie szczepienia, a ja myslalam ze to drogo

u nas w sumie kiepska nocka dla mnie, Wiktor ładnie jadł i spał od razu, ale ja miałam gorączkę 38,5 st. Rano dzwoniłam do położnej co mam robić, mówi że nie ma wyjści jak przystawiać dziecko do obu piersi (chciałam wyleczyć brodawkę więc nie dawałam tylko ściągałam, ale bez laktatora) no i wracam do karmienia z nakładkami bo inaczej będzie zapalenie piersi, ropień i szpital, muszę wytrzymać. Mam już taki odruch przy podawaniu piersi kiedy mały buźkę daje po sutka to ja do tyłu bo wiem już jak zaboli, jestem straszna ale już mam takie myśli że nie chcę karmić :-( :-(

Mają być po południu goście u nas a ja chora :-( oby przystawienie małego pomogło i gorączka spadła, wzięłam paracetamol i robię sobie okłady zimne.

Ann mam podobnie ale odciągam laktatotem pomiędzy do poczucia ulgi , dzis poszedł w ruch elektryczny ...
A na sutki polecam tem purelan, używam od początku owszem nie jest bezboleśnie bo boli jak mały sie przyssa, ale sa mimo wszystko ładne jak określiła polozna nie poronione , pozyczalam go tez koleżance w szpitalu tez jej uratował sutki .

A dziewczyny mówicie o typowych kolkach, bo mój sie pręży bardzo przy kupkach i jest krzyk i polozna poleciła ta biogaie tez 5 kropelek dziennie jako priobiotyk dla małego. Próbujemy dzis drugi dzien zobaczymy jaki bedzie efekt .

Pytanie do szytych dziewczyn , w ktorym dniu Wam ściągano szewki ?

Nie wiem jak to robicie, że macie czas na pisnie na bieżąco.. aż zazdroszczę :-) u ns w dzień jest ok ale od późnego popołudnia hardcore- nie pomaga ani ss ani delicol. Od dxisiaj nowe mleko wprowadzę, zobaczymy czy to coś da. Jedyny plus, że jak po 5-6 h jazdy Franek padnie to tylko raz karmimy w nocy i od razu śpi dalej.

USG BIODEREK jest obowiązkowe i jak nie dostaliście skierowania to się upomnijcie. Jeśli macie odległy termin to się też ne przejmujcie, bo u niektórych dzieci później wykstzałca się to "coś" co sprawdzają i tak my wizytę mamy jeszcze za 5 tyg. dodatkową żeby srawdzić.

Nas czeka szczepienie we wtorek. Szczepiła któraś już 6w1?Mam nadzieję, że się nic nie dzieję potem... bo juz mam stracha.

Emka, Mi szwy ściągano w 6 dniu po.

Zbieram się bo mały już znaki głosowe daje i lecimy na spacer.

Apropos kolek wie któraś jak rozpoznać czy to chodzi o gazy czy o nietolerancję laktozy?byłoby prościej wstrzelić się z lekami...

Hello!

U nas noc....hmmm...znowu dosc czesto na cycu - co jakies 2h...a wieczorem miedzy 21 a 23 to non stop Zuza wisiala...
Dzis rano - jakos godzine po karmieniu stwierdzilam,ze sprobuje odciagnac troche mleka - i udalo sie sciagnac ok. 45ml. Nie wiem czy to duzo, ale i tak sie ciesze....Zreszta trudno powiedziec ile tygodniowe niemowle wysysa kazdorazowo z piersi ;-) a nie mam w domu tak dokladnej wagi,zeby ja wazyc przed i po jedzeniu ;-)
Ann wspolczuje zapalenia...oby szybko przeszlo...
Ja to tez mam czasami chwile zwatpienia co do karmienia - bo Zuza co niektore noce to non stop by jadla....Ale staram sie byc pozytywnej mysli nastepnego dnia (nie odmowie sobie tez czekolady na poprawe nastroju ;-)) i jakos sie przekonuje.
Moja polozna mowi wlasnie, ze kobiety najczesciej poddaja sie z powodu niewyspania - co nie jest dziwne - ale czasem warto przemyslec to 2 razy zanim sie zaprzestanie, bo pozniej mozna zalowac, a wrocic do karmienia piersia juz nie jest latwo...

Pytania do mam karmiacych piersia:
Dajecie smoczek? - czytalam,ze to moze zaburzyc karmienie piersia, ale z drugiej strony znam przypadki, gdy dzieci od urodzenia dostawaly smoki i dalej ladnie ssaly piers.

Kiedy najlepiej odciagac pokarm? (chodzi mi o pore dnia jak i ile po ostatnim karmieniu - zakladajac,ze sie karmi co 3h)

Z gory dzieki za rady ;-)

Joani dzięki za odp , a powiedzcie mi mówicie o usg bioderek drugim czy po raz pierwszy ?
Ja pytam bo my jesteśmy przed wizyta u lekarza jeszcze, a mieliśmy raz w szpitalu ale nie mieliśmy usg główki (a były e ciazy te torbielki) a tez nir dostaliśmy skierowania mimo ze zagaduwalam o to...
Wy to dostalisxie od lekarza pediatry czy ze szpitala ? Sorki moze pisalyscie ale nie mam szans nadrobić ...
Od wczoraj u nas rozpoczyna sie seria odwiedzin, wczoraj ciocia i pradziadków dzis dziadek z Łodzi i chrzestna męża .. A my od godziny przy cycu mimo ze wcześniej odciągnelam 150 ml... Eh głodimor taki znow wazy 4100 tyle co przy urodzeniu.

Felicity jeśli chodzi o nie wyspanie to mogłabym nawet co godzinę wstawać jakby przynajmniej nie bolało. ja mam na prawdę wrażliwe sutki, nawet mężowi nigdy nie pozwalałam nic z nimi robić. To dla mnie czasami katorga, zaciskanie zębów z bólu, w szpitalu to aż szczęka mnie bolała.

Amaliee ja dziś zaczęłam myśleć o przestaniu, ale jeszcze próbuję, na szczęście mąż rozumie i mówi że jak mam się zwijać z bólu to możemy dawać mm. W sumie i takie dzieciaki rosną zdrowo, a szczęśliwa mama lepsza od załamanej i płaczącej.

Emka ja miałam cc i mi wyjmowali nitki w 4 dobie i już. Ale ty chyba naturalnie rodziłaś.

reklama
Do góry