reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Yhy ;) dziekuje za odpowiedzi ;) ja puki co tez nie ale czasami malemu chce sie pic pociagnie 3 razy i wsio a moje piersi wariuja... Nawal sie robi straszny ;) i mysle wlasnie czy wody nie podawac ... Ale puki co sie wstrzymam jeszcze.. Moze jak zaczna grzac kaloryferami to wtedy raczej juz dam bo sucho sie zrobi mimo ze nawilzacz chodzi...

reklama
Witajcie
My dziś cały dzień spanie przeplatane z cycoleniem i przewijaniem. Teraz już moje dziecię coś się przebudza i marudzi, ale to chyba ciągle przez sen tylko więc jeszcze trochę mam wolnego :) Obiad już się robi a wieczorem czeka nas kąpiel :)

Tak się zastanawiam bo czytałam u Was, że Wy niektóre też byłyście na wizytach kontrolnych u ortopedy. Czy to teraz każde dziecko musi przejść czy to w wyjątkowych przypadkach? My dostaliśmy skierowanie do ortopedy, kardiologa i laryngologa. Te ostatnie z wynikami z CRP ze szpitala jeszcze co mała miała infekcje. Tak se myślę czy może te pozostałe też przez to czy to rutynowe teraz u wszystkich dzieci. Moja sis w zeszłym roku jak urodziła na żadnej takiej wizycie nie musiała być.

Ann moja ma to samo, wieczory i noce po karmieniu jak mam ją położyć do łóżeczka to jest tragedia, zaraz marudzi, stęka i krzyczy żebym szybko przyszła i ją stamtąd zabrała. Tej nocy to już miałam dość, bo nie wiedziałam o co jej chodzi, a dziecko nie mogło same sobie zasnąć i musiałam ją ululać co trochę trwało.. Dopiero jak już jest zmęczona tym wszystkim to sama pada i zasypia mi na rękach lub w łóżeczku, oszukuję ją trochę, wkładam do łóżeczka, daję znienawidzonego smoka, jedną dłoń moją daję pod główkę a drugą głaskam po policzku i główce i zasypia :)

Ania ja też od samego początku daję tylko pierś :)

Joan a to ciekawostka :)

wesolutka też kiedyś było mi dane sprawdzić ile wytrzymam bez snu jak byłam z Hubertem w szpitalu, 3 dni prawie i 3 noce nie spałam
ania u nas też tylko pierś, ale tak jak piszesz nie wiem czy w zimie jak suche powietrze będzie czy wody nie dawać
Ann ja zjadłam dzisiaj śliwkę
shiran z tego co ja wiem to każde dziecko powinno iść do ortopedy, a nic wam pediatra nie mówiła?

Ann no właśnie już nie daję rady, ale nie wiem ci z tym zrobić ;)

Chcieliśmy dziś pójść na obiad do ikei ale niestety mały nie chce odkleić się od cyca... Jak zrobiliśmy próbę to był taki ryk że masakra... No więc mąż bierze się za gotowanie obiadu...

Kurczę nam pediatra powiedziała że bioderka są ok i ewentualnie możemy iść na usg bioderek po 6 tygodniu na własną rękę... Więc tak czy tak musimy iść prywatnie.

Shiran ten ortopeda to raczej obowiązuje każdego maluszka, ja miałam info na wypisie dziecka ze szpitala i położna na pierwszej wizycie też mówiła

reklama
Kara ja bym poprosiła o skierowanie jednak do ortopedy,pediatra raczej na bioderkach to się nie zna.

Jej normalnie zaraz wyjdę z siebie i stanę obok no jak mi mały wstał o 15 tak do tej pory nie śpi,wogóle spał w dzień tylko 3h juz nie wiem o co mu chodzi...

Do góry