reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Dzien dobry ;)

Jestem wyspana ;) amen ;D
Jedzonko mniwj wiecej co 3,5 godziny i nyny ;) a polozylismy sie juz chwile po 9 ;)

Maltanka mnie czasem tez wywali.. Nerwy mam wtedy takie ze checi do pisania drugi raz odchodza.. Albo brak czasu...

Ann ja tak wlasnie robie ;) jem w miare normalnie oprocz grzybow kapusty i cytrusow ;) a jak widze ze cos szkodzi to juz sie pilnuje zeby tego nie jesc... I tyle.. ;)
A zjedz sobie takie ciacho.. Kawaleczek nie zaszkodzi ;)
Ja od poniedzialku chce zaczac diete.. Ze slodyczy tylko biszkopty i sok jablkowy a tak to duzo wody i cwiczenia ;) zobzczymy czy mi sie uda...
Emka no wlasnie jak u was ???
Wesolutka , Anusia a wy gdzie sie podziewacie ???

Jutro robimy urodziny meza wiec dzis znowu ciatsto sprzatanie .. A jutro naszykujemy reszte ;)

Milego dnia kochane ;)

reklama
Witajcie z rana

U nas nocka dzisiaj też ok,nie wiem czego to zasługa ale chcę żeby tak zostało. Mały jak zjadł o 20 tak poszedł spac obudził się tylko na karmienie o 23 i 4,a teraz dalej śpi,ale już się przebudza:-D

Ann ta pogoda podobno i w przyszłym tygodniu ma taka być

Emka halo,halo?

Witam się piątkowo :blink:
Mam wrażenie, że odespałam dziś całe zmęczenie od czasu porodu bo wyobraźcie sobie że Olek przespał dziś calutką noc. Jak go nakarmiłam o 21:00 tak dopiero o 6:30 obudził mnie kwileniem. No czuje się dziś dzięki temu bosko!! :tak: Tak w ogóle to ten tydzień zleciał mi tak błyskawicznie, że wczoraj byłam pewna, że jest dopiero środa i jak mnie mój K. wyprowadził z błędu do doznałam szoku. Gdzieś zginęły mi 2 dni!

Ann, ja też podobnie jak Ania, jem wszystko prócz grzybków, cytrusów i kapuchy a tak poza tym to wpitalam wszyściutko.;-)

Dołączam do pytania... Emka jak tam u ciebie? Pewnie ogarniasz się w nowej sytuacji i nie masz czasu na forum.

Ostatnia edycja:
Witam się i ja na chwilkę :) u nas trwają tygodnie odwiedzin , codziennie ktoś :) i to trwa i trwa, przez co brak czasu na cokolwiek :)
Wczoraj byliśmy na szczepieniu i ważymy 5130 kg, książkowo przybieramy po 200g tygodniowo :)
O oo już dzwonek do drzwi, kolejne odwiedziny :)
Miłego dnia wrzesnioweczki i Wasze wrześniowe maluchy :)

Hej :) dzień dobry znad cyca ;)
Czytam was na bieżąco ale jakoś ciężko odpisać... U nas nocki spoko, wstajemy tylko raz, ale za to w trakcie dnia mały cały czas wisi na cycu, i ci pool godziny się domaga... Jedynie na spacerze pospi dłużej.

Ktoś pytał o zdjęcia- my robiliśmy w 16 dniu i płaciliśmy 20o zł.

Zdrówka dla wszystkich chorowitkow!

Hello!
U nas wczoraj na wizycie byla polozna....
Mala przez 2 dni przybrala 70g czyli jest ok. Jesli do wtorku wroci do wagi urodzeniowej - a mamy przyjechac na wazenie do children centre, to wizyty poloznej sie skoncza a zostaniemy 'przepisani' do takiej jakby pielegniarki srodowiskowej - ktora odwiedza dzieci az do wieku szkolnego (oczywiscie kiedy to potrzebne)...
Noc niezbyt sie udala - probowalismy przekonac Zuze,ze ma spac w swojej kolysce - i troche sie nie wyspalismy....Plus, z mezem sprzeczalismy sie czy ma byc otwarte okno w nocy czy nie. Jakims cudem nasza sypialnia czy sie grzeje czy nie - ma caly czas ok. 21-22 st., a wg zalecen powinno byc 18-20...

A...no i wczoraj wieczorem odpadl nam kikut pepowiny ;)

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny! Czytam na biezaco tylko czasu na pisanie brak :) my ladnie przybieramy na wadze, w nocy 3 ksrmienia, o 23, 2, i 7 wiec fajnie tylko dwie godziny aktywnosci i rozgladania sie do 4 bylo wiec niewyspana jestem :) wczoraj tez maluch zostal z prababcia a ja wyskovzylam na zskupy, oo placz, postaram sie wpasc pozniej

Podziwiam wasze wypieki! Zjesc bym zjadla tylko kto i kiedy mi cos upiecze? Wczoraj nawet obiadu nie bylo :( a gdzie tam ciasto:(

Ostatnia edycja:
Nas dzisiaj synek meczyl do 1:30, az w koncu sam padl i dopiero po 5 wstal:)

U nas piekna pogoda, na razie leniu****emy, ale zaraz trzeba sie zabrac za obiad, a potem idziemy ze znajomymi na spacerek:)

Ja tez sie staram jesc normalnie(troche lzej, ale to ze wzgledu na to, zeby zgubic troszke wagi:p). Wczoraj sobie zrobilismy tortille na kolacje mniam:D

Widze wasze maluszki dzisiaj w wiekszosci laskawe, ze takie wyspane:))

Soniafka no u Ciebie to faktycznie super, ze cala noc przespana, pozazdroscic:tak:

Choco u nas tez ciagle ktos, a w przyszlym tygodniu juz calkiem mamy miec maraton odwiedzin, meczace to, ale trzeba przetrwac:) pieknie przybieracie:tak:

U nas takie sesje to koszt 500 zl i najlepiej robic w pierwszych 14 dniach zycia:) nam sie niestety nie udalo umowic do tej kobietki do ktorej chcielismy:(

no tak u nas koszt sesji 350 zł dają 15 zdj i płytę z nimi. ale chciałam zrobić bez pępowiny a wciąż ją mamy bo jest dosyć duży pępuszek.

zaraz na spacer a na obiad łosoś z grilla mniam ;-)
a dziecko praktycznie nie śpi, bp jedynie z godzinę od 7 rano

reklama
W stolicy koszt takiej sesji to 850zl i wiecej. Wyczytalam ze najlepiej robic miedzy 7 a 12 dniem zycia. Max 16 dz, pozniej niektorzy nie chca juz robic.
Ale umawiac trzeba sie juz w ciazy bo czas oczekiwania nawet 2 miesiace.

Do góry