reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Matko... dziewczyny chyba sie zaraz porycze. Wlazlam dzis na wage, właśnie bralam prysznic. I co? Pare dni przed testem miałam normalna wagę, a dzis juz 3 kg na plusie!!!! Czy to jest możliwe żeby tak szybko przytyć? Tymbardziej ze wylaczylam cukry, dosladzam tylko stewia i to rzadko, chleba nie jem tylko wafle ryżowe zamiast, duzo warzyw... no zalamalam się. Czy myślicie ze to może być jakiś problem hormonalny ? Dlaczego podczas ciąży tak szybko tyje i podczas karmiania to samo? Juz mi sie odechciewa serio.... :-/

Ja z w drugiej ciązy 6 kg prztylam do zrobienia testu. Czyli do ok 5 tc. potem juz lawinowo lecialo.

teraz ta sama waga stoi od wrzesnia.

a co do karmienia piersią. Filipa 14 m-cy karmilam, Oskara 7. U mnie problem polega na tym ze mialam duzo za duzo pokarmu,Z Filipem byl "problem " z prawidlowym chwytaniem. Ale zadna z pielegniarek mi tego nie pokazala, a ja skąd mialam wiedziec? no ale szybko sie nauczył.
I mleko tryskało jak z fontanny. teraz nic nie planuje. jesli bede miala pokarm i dziec bedzie chetny to bede karmić. jesli nie to nie.
Nie linczuje karmiących MM. ich sprawa.

Ale alergie mam na umoralniające wyklady na temat "najlepszejest mleko matki". Sama bylam na mieszance i zyje. skutków ubocznych nie mialam.

Ostatnia edycja:
reklama
Koko powodzenia na wizycie:tak: i zdaj nam koniecznie relacje po:) Ja idę w 6 t 2 d i mam nadzieję, że coś już będzie widać, u Ciebie 7 to pewnie serducho będzie pięknie biło:))

Ritta ja też się ważę tylko rano, przed śniadankiem i naked, bo myślę, że inaczej nie ma sensu:tak:

Koko88 to widze, ze mamy to samo, dzis wizta i chec nadrobienia niedowagi :) ja przytylam juz 2 kg ale u mnie tego prawie w ogole nie widac.
Normalnie wciagam ogromne ilosci slodyczy, a w ciazy w cale nie mam ochoty, wole owocki szczegolnie cytrusy:) to staly element mojej diety :) ale obiady zjadam dwa jeden zawsze kolo 13 - 14 bo nie da sie niczym zapchac ,a drugi kolo 17 jak P. wraca z pracy :) ja tam sie ciesze na przytycie bo w koncu i cycki sie pojawia:D i dupka zaokragli heheh :D

jak to mowia nigdy nie dogodzisz:D

koko kciukasy za was :tak:

ja 3 kg na plusie już ,

polecam wszystkim laktator tym co się boją i tym co nie są zwolenniczkami karmienia jak i karmiącym

Ania// My tez mamay dwa wesela w tym roku. mialy byc 3 ale moj kuzyn przelozyl na za ok :) 15 sierpnia i 26 wrzesnia. w czym ja pojde?? Namiot bede przerabiac na jakąs kiecke :)
Do tego mamy w maju 2 komunie. naszego pierworodnego i Ł bratanicy. 2 razy chrzciny. chrzestną mam byc u przyjaciolki. jak ja z brzuchem na mszy wytrzymam jak bez ciązy musze co pol godziny sikac ;/ i ł siostra ... kiedyś cos mowila ze u jej drugiego dziecka ja bede chrzestną. narazie milczy.. no ale jak poprosi to nie odmowie, tym bardziej ze ona jest chrzestną Oskara.

co do wagi w ciązy. w pierwszej przytylam 27 kg. jadlam wszystko i non stop.
W drugiej zwracalam do polowy ciązy, potem zylam na serku topionym i ogorku swiezym bo wszystko inne bez smaku bylo. przytylam 40 kg.
ciekawe co mnie czeka w tej? Ja szybko tyje i szybko chudne.
Ł powiedzial ze jak w drzwi nie wejde to nie poszerzamy. duza bede w wakacje to moge na werandzie spac :D romantyk.... hahaha

chlopców wygonilam na dwor, bo dla Filipa juz odbijalo. Z ł coś przy aucie kombinują. a ja czekam na kuriera. LOzko piętrowe ma przywiesc. Tacy podjarani chodzą.. oczywiscie kazdy chce spac na gorze.

niewiem co dziś na obiad zrobić.

łojjj wy to dopiero macie imprez hehe :)

masz naprawde romantycznego męża hehe :)my mamy balkon mam nadzieje że mój na to nie wpadnie :)

kusiak racja woda teraz rządzi w naszych organizmach :)

koko powodzenia na wizycie &&&& :)

mleko mm jest też dobre najbardziej bawi mnie to jak mówią że mleko matki najzdrowsze a w między czasie palą i piją... no pozabijać..

Witajcie dziewczyny!
Czy tak po cichu można dołączyć do was, zawsze w grupie raźniej, dzisiaj mam wizytę u lekarza i mam stracha (mam tendencję do martwienia się na zapas jak to mój mąż twierdzi), ale termin z OM wyliczyłam na drugą połowę września.

Pozdrawiam bardzo serdecznie

Ostatnia edycja:
reklama
Wiem że to kontrowersyjne (szczególnie na takim wątku) ale ja też nie jestem zwolenniczką karmienia piersią :zawstydzona/y: Córkę karmiłam całe 3 tygodnie i marnie to wspominam. Ciągle pogryzione, krwawiące i strasznie bolące sutki. Przeraża mnie to. Ale pewnie jak u Ciebie Amaliee, mąż będzie naciskał :/
witam w klubie ;) Ja karmiłam całe 3 tyg. i takiego bólu jak ten podczas karmienia nigdy chyba nie miałam :( baaa podczas kąpieli nawet wodą nie byłam w stanie sutków polać tak mnie bolały, do tego doszło to, że mam mało gruczołów mlecznych więc musiałam dokarmiać syna MM bo nie byłam w stanie go wykarmić i w pewnym momencie jak mąż widział jak się męczę sam powiedział żebym już się nie męczyła, że ważne jest abym była szczęśliwa i cieszyła się macierzyństwem,a nie płakała przy każdym włożeniu cycka do buzi małego. To była chyba moja najlepsza decyzja-przejść na MM i nawet obeszło się bez wyrzutów sumienia. Zobaczymy jak tym razem będzie ale nie liczę na nic innego przy takich gruczołach ....

Do góry