reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Witajcie z rana

U nas nocka w miarę po jedzeniu o 23 następne było o 4 rano i kolejne teraz

Mnie dopadła jeszcze jakaś infekcja i wczoraj podwyższona temp wyskoczyła ale dostałam jakieś globulki i jest lepiej mam nadzieję że przejdzie

Felicity Gratulacje

U nas też skóra się luszczy ale kapiemy w Oilatum

reklama
Aaaa dziewczyny Milosz zaczql sam sie budzic na jedzenie, po 3 tyg wybudzania, jestem niewyspana bo czuwal w nocy ale taaaaka szczesliwa ;)
My sie kapiemy w oilatum i smaruje tez kremem oilatum

Pupe smarujemy F18 malo znany tani i nic malemu nie dolega

Ostatnia edycja:
Kusiak super, że już w domku :D:D ja tak palnuje spacery, żeby wypadały między posiłkami :p Jeżeli chodzi o baby blusa to mogę powiedzieć tylko tyle, że u mnie przeszło samo...na szczęście.

Joan Nelce też skóra schodziła płatami, położna powiedziała, że to normalne - trzeba natłuszczać oliwką i w żadnym wypadku nie odrywać, musi odpaść sama. ;) My mamy oliwkę z Hippa ze względu na najlepszy skład ;P

Felicity super, że już po wszystkim i tak ładnie bez nacięcia, no no :D:D

U nas noc masakryczna...cały czas mała się prężyła, więc drzemki były nie dłuższe niż 15 min a co najgorsze dzień zapowiada się nie lepszy...niech już te cholerne kolki się skończą...

Dzien dobry ;)
Piekny dzien sie zapowiada :) slonecko swieci az milo ;)

Alpine my tez mamy krem f18 w szpitalu jest wymagany a mnie juz bardzo podpasowal przy natusi i urzywamy go praktycznie ciagle ;)

U nas nocka spokojna karmienie co 3 godzinki i spanie ;)

Domis tez wyglada jak waz ;) skora schodzi jeszcze z dloni i ze stupek.. ;) w emolium kapiemy .. A teraz zaczyna nam sie ciemieniucha na brwiach... Nati miala dokladnie tak samo... Zwalczylam to wtedy pamietam kremem z nivei na kazda pogode bo jest mega tlusty ;)

M u mechanika siedzi.. My juz po sniadanku ;)

Kusiak super ze juz w domku ;)

Buziaki

animka wspolczuje nie ma nic gorszego niz kolki w nocy... u nas jak co ranek mloda na rekach, ale za to noc przesypia...ola z tata na baenie ale co z tego jak i tak nie moge nic zrobic ;)

dziewczyny uzywa ktoras z was chusty? ja mam, wiazalam ole ale jak byla starsza i trzymala juz glowke, ale powaznie sie zastanawiam czy nie nosic malej.... tylko nie wiem jakie wiazanie... pomoze ktoras?

kiedy wyciagacze lezaczki bujaczki?

LeżacZek bujaczek również uzywamy, a zamiast chusty dostaliśmy nosidełko i zamierzamy używać jak już mała będzie trzymała sama główkę :)

A mam takie pytanie odnośnie pasów poporodowych :) czy one działają w ten sposób że naprawdę mniej widoczna jest ta faldka na dole? Bo zastanawiam się czy kupować :) jeśli by to pomagało we wbijaniu się w jeansy to bym się skusiła ;-)
Dziś na styk już się w jedne sprzed ciąży wbiłam ale to jescze nie szczyt moich marzeń =)
Coś czuję że z Waszymi figurami to mi tu akurat nikt nie pomoże w tym temacie faldkowym ;)

Ostatnia edycja:
Moi byli na pierwszym dłuższym spacerze dzisiaj. Mały jak usnal tak śpi

Wesolutka z chustą nie pomogę jakoś do mnie nie przemawia a leżaczek z Hubertem z tego co pamiętam używałam od 3 miesiąca bo jakoś tak go dostał ale chyba można wcześniej

Choco ja używałam takiego pasa po 1 porodzie,nie została mi żadna fałdka, ciekawe jak teraz po cc, bo jednak wtedy nie miałam rany na brzuchu

Choco, ja generalnie brzuch mam już praktycznie płaski ale jeśli chodzi o wbijanie się w obcisłe spodnie itd to polecam ci takie bezszwowe wysokie majtki ściągające. Ja na samym początku używałam i tuszują fałdki doskonale. Można takie majtasy dostać na ryneczku na stoisku z bielizną. Naprawde super a cena nie wysoka. Ja za swoje płaciłam chyba 15 czy 20 zł. ;-)
Tak wyglądają:
images.jpgfigi-majtki-bezszwowe-modelujaco-wyszczuplajace-3335574148.jpgSuper sexi to one nie są ale efekt dają więcej niż zadowalający :-p

Wesolutka, ja też już używam bujaczka aczkolwiek Alex nie jest jego fanem. Może za jakiś czas najgdzie go większa ochota bo póki co średnio go uspokaja. :sorry2:

Joan, mój Alex też się łuszczył niesamowicie zwłaszcza na buzi, stópkach i rączkach ale położna mnie uspokoiła, że to najzupełniej normalne i tak jak dziewczyny ci już poradziły trzeba natłuszczać oliwką i będzie dobrze,

Załączniki

• images.jpg
    images.jpg
    4,5 KB · Wyświetleń: 61
  • figi-majtki-bezszwowe-modelujaco-wyszczuplajace-3335574148.jpg
    figi-majtki-bezszwowe-modelujaco-wyszczuplajace-3335574148.jpg
    15 KB · Wyświetleń: 67
Ostatnia edycja:
reklama
Joan ja polecam olej kokosowy. Pieknie pachnie i rewelacyjnie nawilza. Nasz synek rowniez "zrzucal" skore i kapiele w emolientach niewiele pomagaly. Dwa dni masowania olejem zalatwilo sprawe ;)

Do góry