reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Maltanka tylko nas Nati nauczyla ze wstawala ok 8.30-9.30 ;) wiec teraz to jakas masakra jest ;) moze znowu wroci jej to jak M do pracy pojdzie ;)

Wesolutka to ladnie ze nocka spokojna ;) na spacerku Domis tez spi jak zabity ;)
Placki dobre byly ???

Nic cza wstawac maz juz z kawa czeka ;)

reklama
Dzień dobry znad porannego cyca :)

U nas noc super, tylko 2 pobudki na jedzenie i jedzenie w miarę szybko załatwione, po jedzeniu spanko bez marudzenia. Zobaczymy jak dzień dziś pójdzie.
Ja też mam nadzieję że to nie kolki, cały czas liczę że nas tui ominie...

Marciatko a nie masz peleryny? Może to załatwiło by sprawę?

Mam jeszcze pytanie o kładzenie na brzuszku-kładziecietak zaraz po jedzeniu? Nie naciska wtedy za bardzo?

Miłego dnia wszystkim!

Co do mleka na ropiejace oko to sa tutejsze zalecenia :) u mnie dzialalo i to bardzo szybko :)

Dziewczyny jak szybko moga sie zaczac problemy z brzuszkiem czy z kolka? Moja Hania ma dopiero 4 dni a w nocy to byl jakis koszmar! Do 3 nad ranem wyla i nie mogla spac, nic jej nie uspokajalo. Myslalam ze moze ja cos zjadlam nie tak wiec jej butelke dalam ale po niej tez plakala :( nie za wczesnie na kolki?

Kara ja staram się poczekać tak z 15 min ale jeżeli mała strasznie się pręży i płacze to kładę od razu, co prawda często jej się w tedy ulewa (chociaż nie zawsze). Wydaje mi się, że niespodzianka trafia nam się zawsze jak mała wisi z 30 min na cycu jak ładnie je to jakoś problemu nie ma ;P

Kusiak u nas problem pojawił się właściwie po wyjściu za szpitala czyli w 4 dobie...a niby dopiero po 2 tygodniach powinno coś wyjść..

ania, dobre byly :p a nie robilam chyba z 4 lata :p moze dlatego tak smakowaly :)

kusiak, u nas zaczely sie w szpitalu czyli w 2 dobie.. nawet moja sąsiadka z sali mowila ze widac ze mala ma problemy z brzuszkiem..

animka, daj znac czy zadzialaja u was te kropelki. Mam znajoma w niemczech i zaoferowala si ze moze mi je kupic... a wolalam z pewnego zrodla niz przez allegro ;)

kara, ja odbijam po jedzeniu trwa to roznie, czasem 20 minut i najczesciej na bok klade, jak zaczyna sie wiercic to na brzuszek, a jak zasypia to sama sie przewraca na plecki ;)

Witam was. Nie mam znowu czsu na nic. Antek znowu bardziej kaszle. Pare dni było lepiej, teraz znowu kaszel większy... Już nie wiem co z nim...

Franek od tyg katar. Jeździmy co dwa dni do lekarza,osłuchowo czysty. W zeszły weekend całe 3 dni płakał. Lekarka podejrzewala alergię na bialko mleka krowiego, zapisała Babilon pepti i kazała zrobić badania a kierunku alergii. No i wyszly wskaźniki podwyższone,wiec alergia się rozwija. Odstawilam całkowicie pierś. Nadal jest niespokojny. Wczoraj na spacerze ciągle płakał... Także na razie ciężko... Daję espumisan przed każdym karmieniem,diclofor raz dziennie i czekamy na poprawę. Franio jak nie śpi, to płacze i marudzi,więc cały czas na rękach... Wszystko robię w biegu... Mam nadzieję ze to niedługo minie...
Pozdrawiam.

Dzieki dziewczyny, czyli mogly sie kolki zaczac jednak :( ale dlaczego w srodku nocy???!!!! :p no coz trzeba bedzie to jakos przetrwac. Ale brak snu mnie przeraza przy 3 dzieci. Na razie jakos ciezko mi to wszystko ogarnac. Tesciowa dzis wyleciala wiec jeszcze wiecej do ogarniecia bo o obiady przynajmniej nie musialam sie martwic a teraz jeszcze i to na glowie. No chcialam to mam :p ale myslalam ze bedzie troche latwiej :p

Nam sie kolki zaczely w szpitalu w 3 dobie, daje dicoflor raz dziennie 3 krople i narazie nie bylo powtorki tego koszmaru

Ja tez myslalam ze bedzie latwiej wszystko ogarnac a tu ledwo sie wyrabiam ze wszystkim przy jednym :p Chociaz zawsze myslalam ze chce jedynaka miec a teraz jakos tak przy tym calym niespaniu pampersach karmieniu juz pojawia sie mysl o drugim :D tylko maz caly czas mowi jedno i koniec, trzeba nad nim popracowac :)

Ale dziewczyny z drugimi/trzecimi szkrabami podziwiam was :D

reklama
Hej dziewczyny naszczescie temat kolek jeszcze mnie nie dotyczny i mam nadzieje ze w ogóle nie bedzie:)
Musze sie pochwalić. Dzis Liwia z rana dostała tylko pierś wypila 50ml i zasnela na 3 godziny :) moze uda mi sie karmic tylko piersia, jestem dobrej myśli

Do góry