reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Cześć dziewczynki!

U nas dalej temat kolki...esputicon nie działa, delicol (nie wiem czy nie pokręciłam nazwy :p) też nie, od wczoraj testujemy bobotic i na chwilę obecną działa najlepiej aczkolwiek szału nie ma. Na szczęście odkryliśmy takie cudo jak termofor :D:D:D i nie musze stać pół nocy i grzać pieluszek :p chociaż tyle dobrego...

Najgorzej, że bobotic max 18 kropli na dobę a mój mały głodomor je tak często, że muszę co drugie karmienie podawać bo mi kropli braknie ;P

Choco czy to Ty pisałaś o większym głodzie przy karmieniu? Świetnie Cię rozumiem :p ja bym mogła nic nie robić tylko w tedy jeść i pić ;P normalnie zaczyna mnie suszyć jak bym nie piła cały rok :p

Gratulacje dla rozpakowanych :D

Brzuchatki nasze kochane, proszę mi się tu za robotę brać bo zaraz koniec września ;P

reklama
Maltanka powodzenia !!!

Choco skąd ja to znam. Jak pochwalę to zaraz się psuję. A 2 godziny snu to na prawdę malutko. Mój śpi zdecydowanie więcej niż nie śpi.

animka współczuje kolek. Oby ten ciężki czas szybko miną. Pamiętam jak przechodziłam to z córką :/

Animka, krople podsjesz do każdego karmieniaa tak średnio po 8 i zobaczysz, że po 24 h będxie wieeeelka poprawa.

Choco, ritta jateż już wolę nie chwalić, bo za 5 min. jest odwrotność :-D
Dzisiaj w nocy 2 pobudki co 3,5 h... liczę na to, że ten okres "spoczynku" będzie się wydłużał :-)

hej, ja też nadal 2 w 1 :p
widać dziś leniwy dzień, może coś u Maltanki i Emki się ruszy? no i Kusiak - biedactwo, Ciebie mi najbardziej żal, trzymaj się jakoś.
pamiętam, że jak Majka się urodziła to tez podczas karmienia strasznie mi sie pić chciało i jeść :p, w szczególności paluszki mi smakowały :pPP a wode mineralną to litrami normalnie :p

Animka - współczuję kolki, to dziadostwo i straszne jest i dla malucha i dla rodziców. Ja już awaryjnie poprosiłam brata żeby w Niemczech wstapił do apteki po Sab simplex. Chociaz sama nie wiem czy te wszystkie specyfiki rzeczywiście pomagają czy po prostu musi samo to paskudztwo minąć... ech wytrwałości..

jak patrzę na pierwsze rozpakowane to nie mogę się nadziwić, że wasze dzieciątka niektóre już ponad 3 tyg mają! a nasze bzyczki nadal w brzuchach....

Choco szkoda tylko, że ten stan trwa tak krótko ;P

Ritta a do którego miesiąca mała miała kolki?

Joani 8 kropelek? A na ulotce jest, że 3 krople i nie więcej niż 18 na dobę...

Alicjaaa mam nadzieję, że Ciebie ta "przyjemność" ominie ;)

Też się melduję w dwupaku :) Wczoraj straszyło mnie bardzo mocne napinanie brzucha, aż się mokra od tego robiłam, Pola się bardzo ruszała no ale na tym się skończyło niestety... A dziś jestem taka zła !!! :wściekła/y: nie wiem na co.. jest tragedia, mój D ze mną ledwo wytrzymuje, ale za chwilę wychodzi do pracy. A ja niestety na 15 mam pogrzeb wujka... :( Ktoś umiera, żeby ktoś się mógł narodzić.

Kciuki trzymam za wszystkie nierozpakowane, żeby było szybko i jak najmniej boleśnie.
Pozdrawiam :)

reklama
Do góry