reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Witam nowe dziewczyny :)

Z tym nocnikowaniem to tez wszystko zalezy od dzieci. Kazde inne i kazde inaczej sie uczy. Ja probowalam mojego najstarszego nauczyc jak mial 2 lata ale nic nie kumal wiec dalam spokoj, potem sprobowalam jeszcze raz jak mial 2 i 3 miesiace i znowu nic. Dopiero skumal jak mial 2,5 a nawet troche wiecej niz pol ale wtedy zajelo nam to chwile. Moj drugi ma 18 miesiecy a juz lapie sie za pieluszke jak sika i sam czesto siada na nocnik i udaje ze robi. Nie robi jeszcze na prawde do nocnika ale moze szybciej sie nauczy niz jego brat, kto wie.

Witam nowe mamy! Coraz wiecej jest mam wielodzietnych z trojeczka w drodze, bardo fajnie :-D mnie sie zawsze marzyla trojeczka dzieci :-)

Renata, pewnie że możesz :) witamy :)

Nimfii bo co do zasady przez pierwsze dwa trymetry ciśnienie spada... I dlatego właśnie to moje mnie martwi :/

faktycznie... Sprawdzilam zapiski z drugiej ciazy i pod koniec ciazy mialam wyzsze w koncu takie 120/70. Zapytaj lekarza co ci powie ;-)

Jak chodzi o nocniki to starszy syn pozbyl sie pieluch majac 2,5roku i mysle ze mlodszy podobnie, bo teraz majac troszke ponad 2 lata nie wykazuje zainteresowania nocnikiem. Czekamy do wiosny :-)

Sprobuje z nocnikiem w wakacje, mała będzie miałą 18 miesięcy. Nic na siłe, jak załapie to fajnie, jeśli nie będzie chciała , to poczekamy.

Ja też mam problem ogarnąć wszystkie posty :szok:

Witam serdecznie nowe mamusie! Faktycznie jest Was parę z dwójeczką :-) Fajnie, duża rodzinka, to wesoła rodzinka :-) MJy pewnie jednak pozostaniemy przy dwójce. Ktoś tu pisał o kredycie, no właśnie my też, kredyt na dom w drodze, drugie dziecko w drodze- narazie dość:tak: ale może za parę lat :-)

Co do wózków, to ja myślę o jakimś podwójnym... Dobrze,że jeszcze trochę czasu :-D

Ostatnia edycja:
Ja tez trzymalam sie tego ze przynajmniej narazie bedzie tylko dwojka. Ja nie pracuje, starszy syn jest niepelnosprawny, z mlodszym tez kolorowo nie jest. kredytu brak, ale adaptacja strychu w planach. mielismy zaczłą po maju, ale jak teraz to wszystko wyjdzie to ja niewiem :) No ale @ nie przybyla.. i ta ciąza to moja najwieksza zyciowa zagadka. :D hahaha

co do nauki korzystania z nocnika.Obaj panowie byli wysadzani jak mieli 1,5 roku. do 2 urodzin obaj w dzien pozbyli sie pieluchy. Starszy z nocnym sikaniem rozstal sie 2 m-ce przed 5 urodzinami. Mlodszy mial 2,5 roku.

mnie czekam przeprowadzka tylko nie wiem kiedy i gdzie bo trzeba wynająć coś większego,

z nocnikiem próbowałam jak miał 2 latka i była porażka więc uznałam że za wcześnie i ok 3 lat się nauczył , poprostu było za wcześnie, czytałam że najlepiej po drugich urodzinach wtedy dziecko umie kontrolować fizjologię

RENATAT dla mnie obecna ciaza to takze nie rozwiklana zagadka :-) calkiem nieplanowana i niespodziewana. Maz wyjechal do pracy w UK na poczatku miesiaca i tak sobie myslalam w grudniu ze do dwojki dzieci jakby mi sie ciaza przytrafila to bym miala hardcore. I sie przytrafila :-) z tym ze teraz patrzac na to to lepiej... Nie duza roznica wieku miedzy dziecmi, a ja pociagne dalej urlopy w pracy. Byc moze w tym roku czeka nas wyprowadzka do UK... Zobaczymy.

u nas odpieluchowanie bezproblemowe, jedno i drugie dziecię pozbyło się pampersów ponad 2 mies. przed 2 urodzinami :-) Widzę że jest tu trochę mam z trzecim dzieckiem w drodze, ja byłam trochę wystraszona i chyba do tej pory jestem ale bardzo się cieszymy z kolejnego członka rodziny. Fajnie na tą ciążę zareagował mój mąż, dodał mi odwagi i bardzo mnie wspiera :-)

reklama
Faktycznie, sporo tu mamusiek z 3 dzieckiem w drodze. A ja zawsze myślałam, że w dzisiejszych czasach dwójka, to już dosyć. z resztą wśród naszych znajomych większość ma 1, góra dwójkę, z 3 chyba nie znamy nikogo. Ale myślę, że chyba fajnie mieć dużą rodzinę. Zobaczymy, jak będziemy mieli już dwoje, czy nie będziemy chcieli trzeciego...

Do góry