reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Ritta jakie ty masz nogi :cool2:(kurcze nie ma tu tego emotka z serduszkami w oczach :-p) figurka jak ta lala :cool2:ehh ja to o takiej mogę chyba pomarzyć jedynie .... nooo, chyba,że nocowałabym na siłowni przez rok to wtedy może i tak :-p
Najpierw się pozachwcałam tobą, a teraz twoim przedpokojem <3 jaka ja durna byłam jak mąż chciał kłasć kamień na ścianę kiedy się wprowadzaliśmy :wściekła/y:teraz sama pluje sobie w brodę, że się nie zgodziłam bo od jakiegoś czasu tak mi się podoba, że już planuje remont, tylko jeszcze mążo tym nie wie :cool2::rofl:

a teraz odnośnie ciuszków :) wszystkie extra ! jak kupowałaś na allegro to poptoszę o linki :tak:szczególnie tej ostatniej,beżowej i granatowej- świetne są :)

jeszcze napiszę co do tego duphastonu. Dziewczyny to chyba wszystko zależy w jakiej dawce. Ja np po in vitro dostałam maxymalną dawkę luteiny 200mg i żadnego duphastonu ! przyjmuję luteinę na razie do 12 tyg zapobiegawczo. Lutka refundowana jest w dawkach 50mg i 100mg, 200 jest już pełnopłatna ale teraz jak byłam na wizycie w drugiej klinice to poprosiłam gina żeby mi tę setkę przepisał na refundację i będę brała 2x dziennie. tak więc jak już napisałam, wszystko zależy w jakiej dawce ;)

anusiaszymka moim zdaniem nie ma sensu kupować drugiego małego łóżeczka :) myślę, że córa doskonale sobie poradzi w większym. Kup po prostu takie z barierką żeby nie fiknęła w nocy na ziemię;) my też będziemy zmieniać niedługo tylko że mój krasnal śpi cały czas z nami w łóżku... jakoś nie lubi swojego łóżeczka

Ostatnia edycja:
reklama
ritta ale szczuplutka , zgrabniutka ile ty ważysz?

to ja też się pochwalę suknią choć nie wiem na jaką okazję ją założe ale była okazja i kupiłam używaną za 100zl jest piękna choć nie ciążowa ale co t
am

Załączniki

• DSC_6472.jpg
    DSC_6472.jpg
    15,2 KB · Wyświetleń: 64
  • DSC_6469.jpg
    DSC_6469.jpg
    11,6 KB · Wyświetleń: 70
Ostatnia edycja:
u nas tez nie robią bety, ani badań na paciorkowca, ani dupka nie dają...
Za to przezierność jest w standardzie pirwszego usg w 13 tygodniu,a w 20 tygodniu dokładne usg z pomiarami wszystkich narządów, przepływów itp. No i ze szpitala po 24 godz wypisują. To dla mnie super sprawa. Stwierdziłam po urodzeniu córeczki,że dłuższy pobyt w szpitalu jest początkiem depresji- przynajmniej u mnie byłby na pewno. Nie chodzi mi o opiekę, bo jest naprawdę wspaniała, bardzo życzliwy i pomocny personel, ale ja z tych, które dopiero w domu staja na nogi, w swoim łóżku, łazience itp.

Więc mój wolny czas dobiega końca. Córcia postanowiła uciąć sobie tylko 50minutową drzemkę, a teraz już na głowie w łóżeczku wstaje, więc raczej wybawię ją stamtąd zanim coś wywinie :-)
Tak się zastanawiam , jak to będzie z łóżeczkiem, jak się urodzi drugie dziecko. Córka będzie miała niespełna 20 miesięcy, nie wiem, czy to nie za wcześnie na przekładanie jej do zwykłego łóżeczka? Co myslicie ? Mamusie juz podwójne macie doświadczenia, a pojedyncze w tej samej sytuacji jak ja- kupujecie drugie łóżeczko, czy siup do zwykłego? Choć mi się wydaje,że na parę miesięcy chyba nie ma sensu inwestować w małe łóżecczko?

Co kraj to obyczaj, ja bym sie chyba zle czula prowadzac ciaze w Polsce , bo juz odwyklam od nerwowego biegania do przychodni. Czyli Twoja cora ma teraz hmmm roczek ? dobrze licze? Moze zrob suwaczek. Ciesze sie, ze sa mamy z dziecmi w okolicach wiekowych mojego A, przynajmniej bedziemy mogly sie wymienic pogladami jak to wszystko zgrac aby dobrze bylo z dwojka maluchow.
Jesli chodzi o lozeczko, to ja myslalam na poczatku o koszu Mojzesza dla numeru 2, ale chyba nie bede w ten kosz inwestowac tylko Adaska sruuu do lozka dla starszakow, a male do lozeczka niemowlecego. W ogole moj syn we wrzesniu skonczy 2 latka, pojdzie od wrzesnia do przedszkola 4x tyg na poranki i jeszcze dojdzie zmiana lozka i rodzenstwo. Martwie sie jak on sobie z tym poradzi. Jeszcze w lato chcialabym go odpieluchowac.

Anusia moj synek mial 18 miesiecy jak poszedl do normalnego lozeczka. Strasznie sie cieszyl :) i nie bylo problemow. Chyba tylko raz wyladowal na podlodze w nocy :D

Kurcze, pocieszylas mnie, chyba za bardzo to wszystko przezywam.

kusiak, elleni dzięki :-) tak właśnie zrobię
ayni razem raźniej, troszkę się obawiam początków, ale jakoś damy radę. Przypomniałaś mi ,że mam kosz , tylko stojaczka do niego mi brak :-( ale i tak pewnie zainwestuję w łożko dla małej. Ale z niej będzie starsza siostra :tak:
Też myślałam,żeby odpieluchować w wakacje i również się zastanawiam, czy nie za wcześnie. Wszystkie moje znajome maja dzieci w pieluchach do prawie 3 roku życia wg mnie to jednak za długo. Córcia 07 lutego skończy roczek. Wstawię suwaczek później jak znajdę chwilę. Teraz obiadek lecimy szamać :-)

anusiaczymka moja córka zaczęła spać na swoim łóźku jak miała 1,5 roku. Na początku kładłam poduszki na podłodze jakby spadła ale ona akurat nie sapdała ;)

elleni ciuszki kupawałam dziś rano w galerii. Tunika reserved (jest szara ;) była przeceniona z 79 na 39. Ciemnoszara sukienka Pretty Girl 109zł a niebieska też Pretty Girl przecena przeceny 27,90 :-D

candy ważę 56kg przy wzroście 162

ANUSIASZYMKA juz wspominalam ze u nas straszy syn zmienil lozko na wieksze majac 2,5 roku. W sumie ty razem tez nam pasuje dla mlodszego kupic normalne lozko a noworodka od poczatku dac do szczebelkowego :-)

Ritta ale mi zrobiłaś ochotę na zakupy :) chyba się wybiorę w czwartek...

Kurczę nie za fajne mi ciśnienie wychodzi ostatnio- wczoraj 140/70, dziś 134/72... Przed ciążą miałam zawsze książkowo 120/70 czasem nawet trochę niższe... jak to jest u Was?

Zmierzylam sobie cisnienie z ciekawosci... 107/66 p 63 to i tak nie bardzo niskie jak na moje mozliwosci bo u mnie standardem jest ponizej setki :p

reklama
mój syn ma aktualnie 1rok i 9 mies i jeżeli można tak powiedzieć to odpieluchowałam go już w dzień. Pampersa zakładam jedynie na dłuższy spacer ( do sklepu jak idziemy to siusia przed wyjściem i wiem że nie zrobi w majtki) i na noc. Tak w dzień chodzi bez pieluszki już i prosi:) ma swój nocnik,wczoraj kupiliśmy razem nakładkę na sedes i bo był zafascynowany nim i teraz cały czas chce na sedes tak mu się podoba :tak: do lata mam zamiar całkowicie odpieluchować.jeszcze nie wiem jak to z nockami będzie wyglądało ale na spacerach jak będzie ciepło to żaden to problem przecież :-p

Ritta no to faktycznie niezłe ceny i ta granatowa jaka tania :szok:

Do góry