reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

ania// czyści coś, pobolewał mnie brzuch, ale przestało, może się zbliża, ale chyba to jeszcze nie to bo mały się strasznie coś rozpycha
Emka ja właśnie zmywarkę wyjęłam:-D jeszcze odkurzanie i coś na obiad muszę wymyśleć

ładnie chciałam głowę umyć, a tu ciepłej wody nie ma i żadnej informacji wczoraj nie było

reklama
Ania w moim mozna tylko fotki wstawić ;( do bb, ewentualnie na yb i wstaw linka tu...

Catedra śliczna mała tylko czemu na niebiesko ? A moze to chłopak ? To nie wiem czemu myśle ze dziewczynka cały czas ;P

córcia moja ma już prawie 5 lat :) o kurczak! postanowiłam poszukać zdjęcie córki w tym samym króliczku tylko pięć lat temu i się zdziwiłam jacy są podobni :D Moja Zosia i Alek w tym samym wieku :)
Zobacz załącznik 644200 Cosia.jpg

Załączniki

• Cosia.jpg
    Cosia.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 79
dzień dobry mamuśki, ja znowu od 5 nie śpię, tak się budzę i koniec spania, byłam dziś na ktg, nic się nie dzieje, skurcze są na 60%.. Lekarz powiedział, że nie chcę chyba jeszcze rodzic i zaprosił na piątek na kolejny zapis. A ja już bym chciała dawno urodzic...

shiran85
ja mam ten sam termin co Ty, ale dla mnie lekarz dwa tygodnie temu na ostatniej już wizycie dał zwolnienie do końca września, mówi, a może będzie przenoszony i dał na dłużej

anusia witaj w klubie, u mnie też żadnych oznak porodu.. żadnych bóli, mimo, że na ktg są skurcze na 60-70% ale ja nic a nic nie czuję, jeszcze gdzie w pazdzierniku urodzę z takim tempem :szok:

wesolutka poczekaj zaraz ja będę i anusia z wagą maluszka ponad 4 kg:szok: dwa tyg temu mój malutki już miał 4100, to ile on będzie miał, jak mu jeszcze wychodzic się nie chce z brzuszka, aż się boję :shocked2: Do terminu jeszcze 2 dni a tu i tak nic się nie dzieje. (choc mam cichą nadzieję, że aparatura myli się na pół kilo ;-)

catedra przesłodki maluszek :-)

Ostatnia edycja:
catedra faktycznie bardzo podobni są, ale synio skradł mi serce, jest śliczny ;)

maltanka ja kurczaczki od wczoraj też mam dużo większe bóle, a jak chodzę to czuje się jeszcze gorzej dlatego dziś minimum robienia, leniu****ę, jedynie na spacer później wyjdę, ale ja mam jeszcze tydzień więc nie liczę na cud wcześniejszych narodzin, wolę być miło zaskoczona

Emka a co ci tak spać nie dawało bardzo, bóle czy pęcherz?

Rajo jak tam u ciebie, bo cisza

Kusiak masaż coś działa?

Catedra śliczne dzieciaczki :)

Dorcia mnie właśnie też jakoś 2 tygodnie temu wystawił ale tylko do terminu porodu, fajnie by było się w tych dwóch dniach zmieścić :)

Ja też dziś latam do wc, czyści mnie, już 4 razy od rana byłam. Śliwki obrałam z pestek, się gotują. Głowę umyłam. A popołudniu moja mama przyjeżdża i wyciąga mnie na spacer, może coś zacznie się rozkręcać jak się przejdę :)

hej dziewczynki,
Ja ogarnęłam chałupkę, obiadek zrobiony, pranko się suszy, lala śpi, więc teraz mom swoje 5 minut :-)

wesolutka o rany jakie cudne zdjęcie :-) rodzinka jak malowana, a Oleńka jak ślicznie na Zuzanke spogląda.

felicity a z ciekawości zapytam będziecie zapisywać Zuzanna po polsku, czy przez ''S'' ? Mi się też Zuzia bardzo podoba, ale troszkę za długie do nazwiska nam się wydaje.

dorcia no to przybijam piątke i z brakiem objawów i z duzym dzidziolkiem. Ja właściwie nie wiem ile waży, ale nie myślę,żeby była mniejsza od pierwszej, raczej większa.. Zobaczymy, a aparat może się mylić- masz rację- tylko,że w obie strony :szok:

catedra, ale słodziaki :-) faktycznie podobni do siebie, córcia troszkę drobniejsza się wydaje.

maltanka to lecisz z koksem! ja po Tobie :p

Anusia moj P. nie chce angielskich wersji...choc nie wiem jakim cudem udalo mi sie zapisac Ole jako Alexandre przez x ;-) Filip jest w polskiej, a i Zuza tez bedzie po polsku (po ang. jest sporo wersji ale zadna nam sie nie podoba) i jeszcze sie zastanawiamy czy bedzie Zuzanna czy tylko Zuza (podobno teraz nie robia problemow ze skrotami) ;-) Chcemy dac Hanna na drugie - wiec troche dziwnie brzmi Zuzanna Hanna (2 razy anna ;-))

Ja wlasnie ogarnelam gore i pomylam tam okna (na szczescie poszlo szybko) ;-)obiadek jako taki mam - wczorajsza ogorkowa i resztki lazanii, wiec wysilac sie dzis nie zamierzam wiecej ;-)
Tak sobie pije ta herbate z malin - i powiem,ze po niej mam takie bole jak na okres...ale nie sadze,ze ona sama w sobie jest w stanie cos przyspieszyc... raczej szykuje macice do pracy ;-) i ewentualne efekty bedzie widac w czasie porodu i potem rekonwalenscencji ;-)

reklama
Nic sie nie dzieje :/ bole przeszly jak tylko polozylam sie spac... Dzis jeszcze moge rodzic ale jutro juz nie bo mama wylatuje. To dziewczyny trzymajcie kciuki zebym dzis urodzila a jak nie to potem trzymajcie zebym nie urodzila do piatku jak przyleci moja tesciowa :D :D a jak juz tesciowa bedzie to znowu trzymajcie zebym urodzila jak najszybciej bo wole zeby ona tu byla jak najkrocej :D :D o ludzie ale pokaplikowane :D

Do góry