reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Joani u nas też problemu brzuszkowe…karmisz piersią czy MM (jak piersią to może odciągaj pierwszą fazę żeby było jak najmniej laktozy?, a jak MM to może kropelki?)
U dzieci takich jak w kalejdoskopie… pierwsze nocki w miarę dobre, a później zaczynają się problemy z brzuszkiem, odgazowywaniem, kupką, kolki itp….i tak do 3 mies zanim układ pokarmowy dojrzeje ... :baffled:
Ja dlatego włączyłam małej infacol przed każdym jedzeniem bo jak kilka razy dała do wiwatu to postanowiłam jej nie męczyć.

Ostatnio też jest głośno, że wit K wywołuje bóle brzuszka u dzieci, a jak K to pewnie i D podobnie działa ale, że D podawać trzeba długo to czasami zmiana producenta wystarczy (tak słyszałam)

reklama
dzien dobry!
maz ma dzis wolne,wiec zabral mala na dol,zebym.sobie pospala,a ja co? czytam.Was i pisze :-) cala noc bolal mnie brzuch okresowo,to druga noc z rzedu ,ale w dzien jest ok. kazda ciaza inna,z pierwsza corcia nie mialam tskich boli.

wesolutka trzymam.kciuki za wyjscie,wyobrazam.sobie,jak musisz tesknic za Ola.a owiedz widziala Zuzanke? jaka byla reakcja? dobrze,ze malutka zdrowa :-) tylko jak to zrobic,zeby wiedziec,kiedy przestac karmic,zeby sie nie przejadala? z butelka a wszystko jasne,a na cycu miarki nie ma :-(

ritta moze sprobuj zmienic mm. ja swojej lali zmienilam i bylo lepiej,niestety tylko do czasu,az okolo 3 tygodnia zaczela miec kolki :-(

choco faktycznie szybko zlecialo. czas na codzienne zycie przed Wami,trzymam kciuki,xeby bylo jak najlepiej!

felivity ranny ptaszku :-) ja bym na sile prrobowala jeszcze zasnac :p

joani,bo to tak zwykle jest,jak sie pochwali ;-) ja za kazdym razem,jak mowilam komus,ze mala mi ladnie przespala noc,to budzila sie kolejnej nocy po pare razy :-/ jakies tajemne moce maja dzieciaczki :-D wiecej sie nie chwalilam tylko mowilam,ze nie moge narzekac :-)

milego dnia kochane! pobycze sie jeszcze z pol godzinki skoro mam dzis taka mozliwosc :-)

hej,
czy ktoś mógłby odczepić mi brzuch i ewentualnie oddać przed samym porodem ? :crazy:

wesolutka - łapczywy głodomorek Ci się trafił :pPP
felicity - Twój post mnie załamał, 4 tyg jeszcze? Boże u mnie podobnie przecież.. ale dół.
smokyeyes - współczuję samopoczucia, mi tez niedobrze i kibelek od paru dni non stop ;/
kara - kciuki za ktg - oby skurcze sie zaczęły

Ja dziś nieprzytomna, czyli jak wczoraj i jak przedwczoraj.. tyle, że dziś to miałam takie popieprzone sny, że normalnie strach się bac, zboczeństwa same dziwne;/ skąd to sie bierze?

zawsze się cieszyłam na weekend, że jest a teraz ryczeć mi się chce. Do kina za daleko jest żeby jechać, na basen już tez nie bardzo na tym etapie, ból podbrzusza na porządku dziennym.

jak moje maleństwo będzie miało z brzuszkiem problem to od razu kupuję sab simplex i nie eksperymentuję. Przy Mai chyba przerobiłam wszelkie środki antykolkowe :baffled: tylko to jako tako pomagało. Wiem o co chodzi - wrzask dziecka przez godziny, człowiek sam płacze bonie wie jak pomóc, koszmar, oby was kolki i inne dziadostwa ominęły szerokim łukiem.

hej Dziewczyny ;)

U nas dziś wreszcie słonecznie, aż chce się wyjść z domku ;) zabieram się zaraz za pieczenie murzynka z jabłkami bo jakoś mnie naszło na takie czekoladowe ciasteczko ;)
Coś mnie dziś od rana bardzo swędzi lewa ręka i zaczęłam się zastanawiać czy to coś się dziać nie zaczyna bo nigdy tak nie miałam, jak to u was (Sonia, nie wiem czy któraś jeszcze miała) wyglądało z tą cholestazą? Może nie ma co panikować, ale cała ciąża spokojna to nie zdziwiłabym się jakby coś na koniec się przypałętało.

Choco oby rana szybko się goiła i już nic tam nie wynikało złego z niej

wesolutka kciuki za szybkie wyjście :)

Kara, Marciątko chyba do finałów nie dotrwacie bo przecież 17 to wasz termin ostateczny ;)

Anusia ola widziala zdjecia z telefonu i caluje telefon i wola buzia hihi. Ale wiesz na zywo to zobaczymy jak bedzie. Podobno jest bardzo dzielna i daje rade bez mamy.
Ja juz gotowa do wypisu czekam na wizyte na noworodkach czy zuzol tez :)

oj laski ta nospa to dlatego że wyspać się chciałam :-) cały dzień na nogach jeszcze te wymioty i padam wieczorami na twarz. W dzień jestem chętna ;-)

a zostało nas chyba 19 mamuś w dwupaku, chyba, że źle liczę to mnie poprawcie:
Marciątko, Kara_13, furciaczek, joan_joan, kusiak, dorcia8284, emalia85, shiran85, ania///, maltanka, anusiaszymka, Rajo007, Em_ka, smokyeyes, Bubbles Girl, Ann_, felicity001, alpine no i ja.
ale mogłam coś namieszać bo na szybko tak liczyłam.

aha i jeszcze aiwpa, Amaliee, justi123 no i co z sawi?
to by było 23.

Ostatnia edycja:
Hej:)

Alicjaa no to jeszcze trochę nas jest tych nierozpakowanych:D

Smoky no jak Ty się chcesz kochana wyspać to nigdy nie urodzisz hehe:-D

Dzisiaj będziemy z Mężem przemeblowywać sypialnie, żeby jakoś wkomponować dostawkę do naszego łóżka dla synka:) No i do jego pokoju jeszcze Mąż musi dzisiaj skrzynię złożyć i będzie wszystko gotowe:) Może na to synuś czekał, dlatego nie wychodzi:-)

Witajcie :)

Zostało nas jeszcze dość do rozzpakowania się... niestety...
koszmar.. już sie wstawać odechciewa a patrzeć w lustro już nie mogę haha..

Katar dalej dokucza ale gardło już nie boli (jak coś to się nie chwale ) żeby ból nie wrocił...

Dziś się wezmę za poukładanie leków żeby M się odnalazł bez problemu a i przy tym poruszam się trochę :)
A no i dopiełam swego kosz na pranie jest puściutki :) także ja gotowa do rodzenia :)

na obiad brak pomysłu..

Zazdroszę Wam dzieciaczkow już w domku ale nie zazdroszcze problemów z brzuszkami... jak sobie przypomne co było z Natusia to obłęd.. u nas najlepiej działał Bobotic świetne to :)
A mamą co podawają mm i też brzuszek boli to radze pozmieniać mleko są różne rodzaje a czasami chodzi o jeden składnik więc ja bym próbowała :)

Nic biorę się do pracy bo ile lenić się idzie :)
miłego dnia kochane buziaki :**

reklama
Witam i ja w ten pochmurno mglisty dzień.
Planów dziś żadnych, jedynie obiad i lenistwo, no może trochę posprzątam jak mi się zechce.
Wczoraj pisała do mnie koleżanka ze szkoły rodzenia, miała termin o tydzień później niż ja i już wczoraj urodziła, wyprzedziła mnie, ale jej zazdroszczę :)
U mnie wczoraj trochę przepowiadających, zero bóli i tak dalej w niepewności kiedy się akcja rozwinie...
Moja Wiki dziś od rana buszuje mi nóżkami wierzga i główką co rusz jeździ po pęcherzu :)

Kara trzymam && za ktg :)

Alicja ja też teraz same dziwne sny mam, ale to najczęściej jak leże na prawym boku to śnią mi się koszmary, wybudzam się i przewracam na lewy bok i spokój.

Wesolutka 3mam &&& za szybkie wyjście :)

Miłego dzionka :)

Do góry