reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Hehe no to trzymam kciuki zeby ruszylo. Jak mlody sie nie zdecyduje to te dodatkowe aktywnosci przedporodowe Cie tak wymecza ze nie bedziesz miala sily rodzic ;)

Dziewczyny a spotkalyscie sie z tym, ze jak wody chlusna na raz, a nie ma skurczy to daja jakis antybiotyk? Dzis mi mowila wlasnie lekarka (bo dopytywalam kiedy mam czas, a kiedy musze pedzic na gwalt do szpitala) ze jesli wody chlusna a nie ma regularnych skurczy to podaja antybiotyk zeby nie doszlo do zakazenia bo wszystko jest otwarte... :szok:

reklama
Dziewczynki przyszlam do szpitala, zarejestrowalam się, przyszlam na oddzial i się zaczelo..
Milion pytan i okazało się że nie mam zaświadczenia od kardiologa, bo jest w karcie w gabinecie i że mój ginekolog nie kazał mi go przynosic a tu nagle afera. Doktor niemily sugerowal że jestem zdrowa i zapłaciłam za cesarke a dodatkowo stwierdził że mam wielowodzie!!!! Gdzie mój gin na każdej wizycie oceniajac wody mówił że jest ich idealna ilosc.. Później rozmowa z anestezjologiem, jestem w grupie zwiekszonego ryzyka jesli chodzi o bóle głowy po cesarce, ponieważ mam migrene stwierdzona powazna. Anestezjolog super facet :) Zadzwonilam do swojego ginekologa i kazał się nie przejmować tym niemiłym, bo i tak już jestem zakwalifikowana do cc i zapisana, a tamten se może pogadać :) Miałam już 2 razy ktg, ekg, pobrana krew. Dostałam ubranko na jutro i już odpoczywam. To by było chyba na tyle :)

Dziewczyny kciuki za jutrzejsze CC, jak będziecie mieć choć troszke siły to podzielcie się ta wspaniałą wiadomościa z ciociami, to ile będzie jutro planowanych skarbów 3?

Dziewczynki wiecie co mnie ogarnęło ... strach przed tym że to u mnie za wcześnie bo to będzie 37 tydzień i 3 dzień i teraz dosłownie coś do rozmyślania znalazlam a mój lekarz nie może inaczej bo idzie na urlop i wziął poniekąd za to odpowiedzialność. Jak sądzicie czy ryzykuje podejmując się tak wcześnie cesarki? Pomocy

Dooda 4 maluszki Elleni, Choco, Natalina i Joani jeśli dobrze pamiętam.
Choco tak jak mówi twój lekarz nie przejmuj się gburem, zawsze się jakiś trafi i relaksuj się przed wielkim dniem :)
Natalina ja się nie znam, ale już teraz chyba późno na wycofanie się, głowa do góry chyba żaden lekarz by nie ryzykował zdrowia maluszka. Nie stresuj się. :)

Hallo wieczornie :)

A mnie po przytulankach popołudniowych z M skurcze męczą :) fajnie :) to nie te co mają być ale tak jakoś inaczej jak coś się dzieję zawsze to bliżej porodu:)

Bubless tak jak mowisz nie będę się stresować :) przynajmniej narazie :) przy porodzie zaznacze że wcześniej było i już...

Katka 6 km tyś jest fajno :) mały uparciuch i nie wychodzi :)

Choco przecież to norma że czegoś się muszą doczepić... Polska tak zwana :) tak jak lekarz mówi nie stresuj się :)

Wesolutka no jak wody odejdą (chlustną) to ja słyszałam że GÓRA 2 godziny poźniej na szpital :)

animka jak u Ciebie?:)

powodzenia jutro kobitki :) ale fajnie że maluszki już będą z Wami :) &&&& za wszystkie :)

Dobranoc :*

Natalina mija Ci w takim razie 38 tc więc ciąża jest donoszona :)
A lekarz nie podejmowałby się czegos co mogłoby być zagrożeniem dla Ciebie lub dziecka tylko dlatego że jedzie na urlop :)
Już się nie zadreczaj tylko odpoczywamy :)

Dziewczyny muszę wstac ok 6:30 żeby się sprysznicowac i pozniej biora mnie na operacyjna i tak się zastanawiam czy wypada nastawic budzik? Mam dwie towarzysski na sali - niegadajace :)

Ostatnia edycja:
Natalina ja też myslę, że lekarz wie co robi, ja mam podobny termin do Ciebie, CC mam za tydzień, wiem napewno, że w tym okresie jakim ty jesteś podałby sterydy na płucka....

Ja już po wizycie,mojemu gin. dzisiaj się na rozmowy wzięło i siedziałam u niego chyba z godzinę,ale wszystko ok,pozamykane,szyjka 2,5 mm,mały ma 3000 g,także czekamy na skurcze im szybciej tym lepiej,ale się nie zapowiada na to,wiec ja będę się turlać pewnie do terminu.

Katka oby to pomogło,a jak nie to odpuść samo się zacznie

Wesolutka mi to lekarz powiedział że jak wody odejdą to od razu do szpitala mam jechać

Choco współczuję niestety zawsze się znajdzie jakiś niedouczony idiota

reklama
Choco nie martw sie każda z nas gbura spotka w szpitalu .:/ ale jak
Mowi Twój ginekolog Olej Go :*

Kochane moje dzis zycze przespanej nocki :* i jutro aby wszystko poszło gładko i sprawnie abyście mogły tulic swoje skarby ;) ijaaacie to juz ;))) cieszę sie co najmniej tak jakbym to ja jutro miała tulic swojego Skarba :) No to Mamuśki czekamy na chwalenie sie i nie podnoscie głowy jutro cały dzien ! :****

Do góry