reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Kusiak moje też mają 500 mg:) No i położna nam mówiła, żeby wsadzać po dwie, ale jako, że ja zaczęłam trochę wcześniej to na razie po jednej, a od czwartku już będę po dwie:tak:

Maltanka mój też się rozruszal po kolacji :)

A powiedzcie mi dziewczyny czy bóle porodowe zawszesą bolesne? Czy jest opcja żeby się zaczęło od regularnych ale niekoniecznie bolesnych skurczy?

Choco śliczny pokoik!

Kusiak no ja w sumie po aplikacji nawet nie czuję, że coś tam jest:)

Choco śliczny kącik Anastazji:tak: Swoją drogą moja babcia ma tak na imię i mojemu się strasznie podoba, Nastki to fajne kobietki;-)

Choco śliczny pokoik

Kara no raczej zawsze są bolesne, podobno po oxy są dużo bardziej bolesne niż bez,ja miałam oxy to nie wiedziałam co się ze mną dzieje,jak przebili mi wody to jak się położyłam to już nie bylam w stanie wstać,potem się zmieniają w takie parte, ale moim zdaniem to już nie bolało,to coś tak jak przy zaparciach nie wiem jak to określić

Choco piękny kącik i super oświetlenie. Mój malec nie ma takiego ładnego kącika chciałam właśnie zainstalować nad łóżeczkiem jakieś poleczki żeby postawić tam zdjęcie brzdaca czy coś ale dupka nie zdążyłam. A teraz już nie myślę o niczym innym tylko o tym żeby na cesarce było ok żeby malutki nie miał problemów z oddychaniem i żeby był większy niż to 3100.

reklama
Powiem ci tak. Jest to chyba bardzo indywidualna sprawa. Mnie moje skurcze, które miałam od rama nie bolały. Po prostu czułam je. Nawet te na porodówce juz, ok godz 21, miałam je co ok 3 min nie bolały jakoś bardzo. Żartowałam nawet do męza, że jeśli tak boli poród, to ja mogę rodzić. Dopiero jak ok 22:40 przebili mi pęcherz, to zaczęło boleć. A o 1:15 urodził się Antek.
Także nie stresuj się za bardzo. Każdy poród inny, bo każda kobieta inna.

Do góry