reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Witam się
Już po.zakupach, zaraz za obiad się biorę. Dziś mnie skurcze jakieś łapał aż nospe wzięłam bo to na mieście łaply. A co będzie jak całkowicie odloze nospe to chyba od razu urodze :p do tego przy tym Wiki się rozpycha niemiłosiernie. Teraz siedzę w domku, wypity koktajl z owoców i mrożonych truskawek mniam aż się nie chce nic robić.

Koko trzymam &&& i czekamy na wieści :-)

reklama
Amaliee, Sonia oczywiście że każdy powinien mieć dostęp do sakramentów bo każdy ma szansę na zmianę swojego życia lub podejmowanie własnych decyzji. A tak jak piszesz Amaliee bardzo ważne jest jakim się jest człowiekiem na co dzień bo często tak właśnie jest jak to opisałaś. Ludzie nie szanują się wzajemnie, czasami z obcym człowiekiem, ale i małżonkowie..

edit
Amaliee a co do remontu, to może możecie zrezygnować z jakiegoś innego sprzętu lub czegoś innego na konto lodówki, bo bez niej raczej ciężko. Wózek też będzie potrzebny, nawet jeśli używany kupicie, a becikowe to chyba tak od razu się nie dostanie. Nie wiem jak to wygląda.

Ostatnia edycja:
Tematu koscioła poruszać nie będę, bo to każdego indywidualna sprawa. Każdy robi jak uważa za słuszne i nie ma co krytykować tych co chodzą i tych co nie...

Ja tak z innej beczki- nie wiecie jak to jest z L4 jak sie idzie do szpitala?Zwolnienie mam do dzisiaj a potem szpital niby wystawia.. ale jak to wyglada, bo oni przecież nie sa w stanie przewidzieć do kiedy je wystawić.... która mamuska pamięta jak to było? A drugie pytanko-od kiedy liczy sie macierzyński-od dnia porodu? a co jak się mama źle czuje np po cesarce.. to dają zwolnienie czy już macierzyński leci?

Lecę na obiadek, mąż zrobił pyszniutki, bo od jutra juz na państwowym wikcie :-D

Witam się niedzielnie.
U mnie cały dzień leje, więc siedzimy i się obijamy. Coś mały dzisiaj mniej aktywny,ale wypilam kawkę to się trochę rozruszal i znowu cisza.

Ann_ no to mnie też miałaś na myśli z tym kościołem, ostatnio to byłam ze 4 miesiące temu, zresztą słuchając kazań na temat tego jak to kościół chce ostatnio przejąć kontrolę nad światem odechciewa się, a już najgorzej jak właśnie idzie ktoś do kościoła i rozgląda się po ludziach, a ten to był rok temu, a tamtemu to kolor spodni nie pasuje zamiast się zająć tym po co sam tam przyszedł. A dziecko też zamierzamy ochrzcic żeby miało wybór, także zgadzam się z Soniafką i Amaliee też

Amaliee ja wcale się nie dziwię, że wam tak pieniądze na remont uciekają, wiem co to znaczy nam też rozeszły się jak woda, także mogło tyle pójść. My okap też dokupilismy później, a na zmywarkę czekałam rok, także powoli i się wszystko zrobi.

Dooda wszystkiego najlepszego! Sto lat!

joani mnie się wydaje, że szpital daje już tylko zaświadczenie o urodzeniu. Jak masz zwolnienie do dziś to może od jutra niech wystawi Ci internista na jakiś czas? Macierzyński możesz zacząć na 2 t przed porodem a jak nie chcesz to np. moja znajoma na szybko brała urlop - chyba 2 czy 3 dni bo tyle jej brakło od końca ostatniego zwolnienia do porodu. Ja byłam po cc i dostałam ze szpitala jedynie zaświadczenie do macierzyńskiego, nawet zwolnienie dla męża załatwialiśmy u internisty.
Amaliee może tak jak radzą dziewczyny jakiś mniej pilny sprzęt odłożyć na później a teraz lodówka i wózek. A i my też z tych co większość kupuje przez internet, na samej lodówce w porównaniu z saturnem i media zaoszczędziliśmy ponad 1500, a ze zmywarką się udało bo była w prezencie do płyty indukcyjnej a okap to kupujemy już 3 rok ale wiecznie coś innego wychodzi

edit
Joani poszukałam po internecie i niestety co szpital to inna polityka ale jak się uprzesz to muszą Ci wystawić l4 za okres od przyjęcia do porodu i skoro Twój lekarz tam pracuję to myślę, że nie będzie problemu.

Ostatnia edycja:
Amalie no właśnie i po co ci ludzie tam chodzą niby tacy wierzący itp...
A to mój też mówi, że zmywarka to podstawowy sprzęt w kuchni nawet przed piekarnikiem;-) ja zmywam pod bieżącą wodą no inaczej nie potrafię więc też mało oszczędnie. My zrobiliśmy rozliczenie vat-u i zwrot przeznaczyliśmy na zmywarkę już konkretnie. A kupujecie większą? My mamy 60 i nie wyobrażam sobie jak da się korzystać z mniejszej.

melduję się że jeszcze żyje.....ledwo bo ledwo ale jako daje rade
skurcze dalej męczą,są co 10 min....a o krzyżu nie wspomne....czekam na gości,mają wpaść do HELUSI na urodziny ale ja ani siły ani weny nie mam na wyprawianie teraz.....

idę się położe na chwile,całą nocke mam do odespania a ciekawe jaka bedzie dzisiejsza

Aj kochane a ja wychodzac od mamy do siebie miałam taki skurcz, że nie mogłam się ruszyc. Wróciłam więc spowrotem i póki co leze.

Sawi może weź nospe z magnezem żeby choć trochę normalnie pofunkcjonowac, tym bardziej ze masz mieć gosci.

Joani zdaje się że szpital nie daje zwolnienia, trzeba załatwiac na własna reke dalej od ginekologa albo rodzinnego a jak nie to skorzystać z wcześniejszego macierzynskiego. Tak było w przypadku mojej kumpeli, nie dali jej zwolnienia w szpitalu. Ale to pewnie zależy od tego jaką politykę ma szpital :)
Ja teraz mam zwolnienie do 7.09, rodze 28.08 i od tego dnia zaczyna się macierzynski :)

Ostatnia edycja:
reklama
joani szpital ma obowiązek wystawić ci zwolnienie na czas pobytu u mnie w każdym razie dostajesz je i w dodatku lekarz o to pyta przy wyjściu najlepiej jest jednak się dopytać w szpitalu

Do góry