reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Dziewczyny a pobolewaja Was podbrzusza ? Mnie lekko pobolewa i wiem ze na tym etapie to normalne ale jakos zle mi z tym.

Tekila juz wymiotujesz ? :eek:

Ritta mnie ciagnie podbrzusze i czasem lapia skurcze takie jak przed okresem, ale sa tylko chwilowe. To normalne, bo macica sie rozciaga robiac miejsce dla maluszka :)

Ritta w ten sposób dowiedziałam się o ciąży:) zaraz po świętach zaczęłam wymiotować, myślałam że to wirus...ale jak tak już 6 dni to Mąż mówi do mnie-weź może test zrób bo to dziwne tyle zastanawiałam się jeszcze dwa dni zanim zrobiłam:) ...generalnie to staram się nie wymiotować, więc jem mniej ...

Mnie też ciągnie podbrzusze, zwłaszcza jak się położę po całym dniu...no i czasami jajniki mnie ciągną..biorę też luteine bo zawszę miałam problem z progesteronem..

tekila, wspolczuje z wymiotami bo mnie poprzednio meczylo od 7 do 22 tygodnia. Ze w 6 miesiacu ciazy wazylam 7 kg mniej niz przed ciaza ;-)
ale pomagały mi trochę migdały - tyle, że sok z nich, czyli trzeba je długo przeżuwać w buzi, nie mogłam być bardzo głodna, więc przegryzanie czegoś, nawet w środku nocy :p
i wspomnij o tym podbrzuszu na wizycie u gina

przedtem pisalam z tel, wiec sie nie rozpisywalam, ale ja od poczatku ciazy z Ola lykalam 3 razy dziennie 1 tabletke magnezu, a jak mnie ciagnelo, to 3 x 2 tabletki.

Teraz łykam sobie jedną lub 2 dzienne i czekam na wizyte :)

reklama
Mnie również boli podbrzusze.. praktycznie przez całe dnie lekko pobolewa, a najgorzej robi się wieczorem po całym dniu. Są to delikatne skurcze, ciągnięcia, ukłucia. Boli mnie również dolny odcinek kręgosłupa, ale to tylko wtedy gdy długo stoję.
No i nieustający ból piersi, zwłaszcza po nocy.

Do góry