reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrzesień 2014:)

Koko, hihi mi wychodzily teraz skurcze max 20... strasznie Ci wspolczuje tego szpitala... ja lezalam w 4 osobowej i mnie szlag trafial.. co chwile ktg, tu chrapanie, tu ktos wychodzil do lazienki, za chwile przylazila polozna, to pielegniarka, to lekarz tu jedzenie... masakra a co dopiero w 9 osobowej... Dawaj znac jak po usg. moze akurat maluszek sie tak ulozyl i tylko stracha napedzil.

reklama
Koko no tak to jest z tym wyżywieniem w szpitalach. W ogóle nie zwracają uwagi na to co ciężarnej wolno, a czego nie wolno jeść. U nas to samo.

Katka super łóżeczko. Teraz już młody niech się rodzi....
Znów alarm porodowy? Oby tym razem prawdziwy. Kciuki zaciśnięte.
Bublles współczuję wyprawy komunikacją miejską. My ostatnio jak jechaliśmy autem nad jezioro polną, dziurawą drogą, to też myślałam, że zaraz urodzę.

Ann_ faktycznie, dziewczyny dzisiaj znowu produkują na potęgę.

Szafki wypucowane, lodówka też. Jednym słowem kuchnia lśni.
Obiadek dochodzi.

Kurde, Kaśka urodź wreszcie, to i dalej sie już posypie...

Katka ileż można czekać na Twój poród ?? :pPP

ja dziś jak na bombie, szalone ciśnienie 92/54 plus napięty na maxa brzuch. Chcę żeby mnie poprzytulać a tu nie ma komu ;/

Ann - imię Filip zawsze mi się podobało, najpierw mieliśmy czajnik z napisem Filip :) potem nazwałam tak kota i to był mój najukochańszy kot :-p a na poważnie to dla synka tez bym chciała Filipek, ale Wojtek coś marudził, ale że jest dziewczynka to po problemie.

Sawi - jak Ty tak się źle czujesz to może zrób jako taką listę mamie i niech ona jedzie Ci kupi te rzeczy wyprawkowe do szpitala? w końcu kasa z ZUSu przyjdzie to się rozliczycie.

maltanka - ja tez mam bardzo niski próg bólu, już kilku lekarzy mi na to zwróciło uwagę (jakbym nie zauważyła), np kolonoskopie musiałam mieć w asyście anestezjologa w pełnej narkozie, bo za pierwszym razem mdlałam z bólu. A kuzynka moja dwójeczka dzieci, każdy poród ekspresowo, zero nacięć i mówi, że "trochę" bolało ;P różnie może być...

Katka - trzymam kciuki, żeby tym razem to już było to, rozkręciło się i jak najszybciej skończyło z maleństwem na świecie :) A łóżeczko też mi się bardzo podoba :) praktyczne jest :)

Sawi- a właśnie, jak u Ciebie z tym zusem jest ? Bo mnie to oni po prostu zadziwiają, na początku dostawałam nieregularnie i różne kwoty, później co trzy tygodnie, a teraz dostałam już po dwóch tygodniach od poprzedniego :) haha dziwnie, ale w sumie mi to pasuje :)

Koko- Masakra z tą salą... wymęczysz się tam samym leżeniem, bo na pewno najciszej to tam nie jest przy tylu osobach..

Ja mogę się pochwalić, że wczoraj się zabrałam za torbę do szpitala no i już praktycznie jestem spakowana :)
Za to pożalę się, że już chcę się jak najszybciej rozpakować brzuszkowo bo jeszcze trochę i nie wytrzymam... w dzień męczą mnie skurcze, ale takie niebolesne, są już dość często.. wczoraj przy pakowaniu to nawet co 8 minut były, no ale są nieregularne. W nocy jest strasznie, nie ma już chyba takiej pozycji, w której na dłuższą metę byłoby mi wygodnie.. biodra bolą od leżenia na bokach, na plecach nie można. DO tego jakieś bóle reumatyczne w kostkach dłoni mam... Grrrrr... wiem, że marudzę...

A wczoraj dowiedziałam się, że żona mojego brata ciotecznego urodziła córeczkę w niedzielę wieczorem :) Urodziła się 10 dni przed terminem, jest maleńka - 52 cm i waży 2800 :)

Nie wiem czy tylko ja tak mam, ale powiem Wam, że od kiedy jestem w ciąży to mnie tak odrzuca od komputera, że czasem to nawet kilka dni go nie włączam jak nie muszę i trochę mi głupio względem Was, bo nie odzywam się codziennie, no ale staram się być na bieżąco co u Was :) czasem jak przyjdzie mi czytać tyle stron z kilku dni to pół dnia schodzi :p hehe

Hehe wszystkie się boją wbić przed Katkę?:-D

Sierpniówki tak szybko zaczęły się rozpakowywać, a my się tak obijamy.. :-) A tak serio to wiadomo, że się już wszystkie nie możemy doczekać maluszków, ale dobrze, że większość tak ładnie już prawie doczekała terminów:tak:

Maluszek Katki jest chyba najbardziej oczekiwanym dzieckiem na świecie- tyle internetowych cioć cały czas mu kibicuje.... a on co- ma nas gdzieś

Kurde, Kaśka urodź wreszcie, to i dalej sie już posypie...

:-D:-D:-D

Katka wynocha na porodówkę !!!!;-)

Alicja też bym tak chciała powiedzieć, że trochę bolało, ja to liczę teraz trochę, że będzie tak jak jeszcze przed ciążą poszłam do dentysty, oczywiście bez znieczulenia nawet nie siadłam na fotelu, ale robiłam dolnego zęba a to znieczulenie jest inne niż górne, potem jeszcze bardziej się męczyłam zanim mi zeszło i denerwowało mnie to, na ostatniego zęba powiedziałam, że może jednak spróbujemy bez, a tu zaskoczenie zabolało lekko tylko trochę - i tak liczę że i z tym porodem może tak samo będzie;-)

A ja mysle ze Katka to nas specjalnie w napieciu trzyma :p :D bo z tego napiecia tez zaczniemy rodzic i nie bedzie sama ;)

Koko mam nadzieje ze Cie szybko wypuszcza :)

Bubbles to mialas jazde :) u nas w miscie jest tyle dziur na drogach ze ja za kazdym razem jak jade samochodem to mnie skurcze lapia.

Moj prog bolu jest w miare wysoki (Alicja tez mialam kolonoskopie i bolalo niezle ale dalam rade a jakis facet przede mna sie darl z bolu) to nadal porod dla mnie jest straszny...

Dziewczyny wlasnie mialam przedziwne uczucie, jeszcze mi sie nie zdazylo wczesniej. Siedze sobie na kanapie i mala sie troszke wierci i nagle mnie zlapal ostry bol w srodku nisko na dole jak na szyjke albo pecherz i nagle poczulam jakby mi tam cos spadlo na dol i wrecz wypadlo i zostalo miedzy nogami... No to tak bym to opisala. Ale nie wydaje mi sie zeby to byla mala, z reszta nie wiem bo moi chlopcy opadli dopiero przy samym koncu jak juz mialam akcje porodowe wiec nawet nie zwracalam uwagi ani nie czulam tego. Normalnie az poszlam do lazienki z lusterkiem sprawdzic :p

No Katka my tu wszystke czekamy...jak tam postepy????

Koko współczuje Ci tego szpitala i tej sali,wydaje mi się, że tu jakis błąd w tym usg i napewno wszytsko jest ok. Nie jesteś czasami w Bytomiu na 5, byłam tam dzisiaj...mogłam Cię odwiedzić:-(.Daj znać jak po badaniu?

Ania// też jestem za tym aby terminy CC wpisać do tematu Lista wrześniowych mam...mozna prosić w takim razie o dopisanie??? Mamuśki, które znają termin cc niech się odezwą!

Aaaaa odebrałam GBS, jest ujemny:-)

Idę coś przekąsić i wracam, abo śledzić akcję porodową u Katki :-)

reklama
Tyle stron o porodach, bólach i obawach... czyżbyście czuły, że to już...? :-D:-D nie ma to jak wspólne nakręcanie :-D
Jadę zaraz na ostatnią szkołę rodz. niestety teraz bez M, bo w samochodzie oleje i filtry wymienia. Jakoś tak dziwnie brzmi "ostatni raz".. u kosmetyczki też się śmiały jak wychodziłam, że następnym razem przyjdę SAMA ;-)

Katka, idź ty w końcu najlepiej spacerkim do szpitala, po drodze się rozkręci... a jak wrócę wieczorem to masz już mieć "parte" i komórkę w ręcę i na bieżąco informować o postępach ;-)

To prawda, że sierpniówki sypnęły się mega szybko a my to chyba do października dojdziemy a tu ni widu ni słychu ;-) a tak naprawdę, to przecież wiemy jaki miesiąc jest najlepszy i króluje.. oczywiście nasz :-)

Do góry