reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

furciaczek szukaj szybciutko nowego gina zebys zdazyla sie wczesnie zapisac ;-) chyba nadal obowiazuje przebywanie pod opieka lekarska przed 10TC jesli potem sie chce miec becikowe. Natomiast idealnych lekarzy nie ma :-( Ta ciaze bede prowadzic tez u jakiegos nieznajomego ale polecila mi go kolezanka, i mam nadzieje ze wie co robi :tak: Dwie ciaze u niego prowadzila, wiec oby &&&

maddlena u mnie ciąza tez w tajemnicy, choc wiem ze do końca trymestru tego nie ukryje, a dopiero genetyczne sa ok 12-14tc wtedy bede miala już brzuch jak balon. Musze sie w koncu jakos zebrac i powiedziec rodzicom, dla wlasnego dobra, bo przyda i sie bardzo ich pomoc.

No wiec zamowienie na spodnie i legginsy ciazowe juz zlożone :tak: ja nie daje rady juz chodzic w niczym poza legginsami, i nawet z majtkami mam problem bo gniota :sorry2: Musze dokupic jakies inne, a poki co zamowilam jeszcze wygodniejsze biustonosze spotrowe. W usztywnianych tez juz nie moge chodzi bo piersi bola :szok: Tunik mam cala mase, choc tyle dobrze ;-)

reklama
Wczesniej sie naprodukowalam i mi sie post nie wyswietlil :(

Witam nowe wrzesniowiczki :)

Ja na szczescie sie jeszcze mieszcze w spodnie ale i tak wole sukienki i spodnice wiec nie bede za nimi tesknic :)

Wczoraj na spotkaniu jadlam kebab i cala noc nie spalam przez masakryczne wzdecia, do teraz mnie kichy bola, to pewnie przez kapuste... ale dooobry byl :D jednak to moj ostatni kebab w ciazy, wole juz nie cierpiec.

Dziewczyny pocieszcie mnie, kiedy zejda mi te ciazowe pryszcze, bo patrzec w lustro nie moge :(

A i o libido mialam napisac, na waszym tle to chyba jestem jakas kosmitka. :D Moje jest tak wysokie, ze budze sie nad ranem i nie moge sie odpedzic od tych mysli hehe, uwielbiam i mogla bym dwa razy dziennie :D

Milej niedzieli kochane!

No ja mam prenatalne 18 lutego, dokladnie pierwczego dnia 12-tego tygodnia. Ale to i tak jeszcze 3 tyg. A nie chce mowic ze strachu, czy na pewno dzidzius jest zdrowy....
Denka problemy z cera powinny minac z koncem pierwszego trymestru.
Wiecie, ale ta ciaza jakos tak SZYBKO leci. We wtorek JUZ zaczynan 9 tydz.

Witajcie Dziewczyny! Te nowoprzybyle i te wdrożone :)
tak sie naczytałam wczoraj o waszych snach i dzisiaj w nocy miałam takie ze ach
! Najpierw mi sie śnił erotyczny sen a potem sen w którym opowiadalam o tym erotycznym śnie ;)
denka, ja tez muszę uważać na wszystko co jem bo jak sie zapomnę to potem mnie chce rozerwać.. A pryszcze tez mi sie pojawiły...
on i tez spodnie zaczynaja mnie ciagnąć wiec w grę wchodzi dresik i spodenki na gumkach. Muszę pomyśleć o tych ciążowych bo nie uciskaja brzuszka. A dziś coś mnie tknęlo i stanęłam przed lustrem profilem i zobaczyłam niewielkie zaokrągleniem w okolicy pępka :) możliwe??? :)
pozdrawiam was serdecznie i życzę miłej niedzieli! My dziś po raz pierwszy od bardzo dawna jemy obiad niedzielny w domu. Mama odpocznie od gotowania a ja unikne zapachów, które niestety mnie bardzo drażnią.. Buziaki!!!

A jeżeli chodzi o libido to kilka lat temu brałam antykoncepcje i po niej mi spadło, od połowy stycznia jest taaak wielkie, że ciągle myślę o przytulaskach :) za to mój narzeczony właśnie od tego czasu co ja mam ochotę to on nie ma. Dziś jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to tak wymyśliliśmy, że może on jakoś czuł podświadomie moją ciążę i dlatego go odpychało :)
Zauważyłam też, że od jakiegoś tygodnia codziennie mam sny, które są bardzo realistyczne, czyli jednak hormony dają o sobie znać, ale te moje objawy naprawdę bardzo słabo wskazywały na ciążę :). Jedyne co było zastanawiające to bolesność piersi przez jakiś tydzień, później ustała i teraz od dwóch dni znów mnie bolą oraz meega zmęczenie :)
Ostatnią @ miałam 18.12 więc kalendarze wyliczają mi 6 tydz, ale myślę, że ciąża jest młodsza bo moje cykle dochodziły nawet do 42 dni. Miałam iść do ginekologa i je skontrolować, a tu taka niespodzianka :)

Ostatnia edycja:
No cześć:-* Witam się niedzielnie, coś chyba źle spałam bo brzuszek mnie boli... wrażenie takie jak by się rozciągał macie takie?:D

Urodzinki jak najbardziej Udane mąż udekorował torta na Kubusia Puchatka:D Nadia z 10 razy zdmuchiwała świeczkę bo chciała jeszcze:D:D

Tort pyszny:D zjadłam wczoraj 3 kawałki i w nocy jeden... pierwszy raz tak wpieprzam torta, nigdy nawet swojego ślubnego nie zjadłam w całości.

Libido? hmmm słabnie i to strasznie, w piątek się pokłóciłam z emem i od tamtej pory zero, i ja głupia się cieszę bo chociaż nie muszę się głupio tłumaczyć że brzuch mnie boli... ale po prostu nie mam ochoty normalnie.......

Mam wrażęnie że rośnie mi jeden cycek;/;/ serio głupio to brzmi ale naprawdę... jeden jest o polowe mniejszy od 2;/;/ tragedia... ja szykuje rosołek i na 2 danie idziemy do teśćiów:D.... u nas jakos z - 12 ale świeci słoneczko:D

Rita Gratulacje Moderatorko:-*

maddlena idziesz na prenatalne prywatnie? Ja sie jutro dowiem jaki termin dostane na NFZ az strach pomyslec bo zazwyczaj to sa ze dwa miesiace czekania wiec w marcu by byl bardziej na 14tc :sorry2: no ale jak cos to zrobie prywatnie wczesniej :tak:

Dziewczyny, elleni zasugerowała żeby w każdej nazwie tematu dopisywać "wrześniówki 2014".
Mi się wydaję, że to niepotrzebnie wydłuży nazwę tematu. Ja jak korzystam z telefonu to poza nazwą tematu widzę również nazwę wątku do jakiego należy ale to jest moje zdanie.
A co Wy o tym myślicie ? Chcecie aby w nazwach tematów był dopisek wrześniówki 2014 czy nie ?

Witam i ja.
Ale nas się tu dużo zrobiło. Witam wszystkie nowe mamusie i obyśmy zostały razem do września :)
Ritta- zgadzam się z Tobą. za długie to będzie. Tam myśle ,że może jakąś liste trzeba już zrobić ( chyba ,że już jest :-().

Miłego dnia dziewczynki :)

reklama
Do góry