reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

Alicja to możemy sobie piątki przybić bo my wczoraj wnioskowaliśmy o raty na meble i monitor oddechu z nianią.
Inaczej byśmy się szybko kasowo wykończyli :)

Ale wiem, że zgoda już jedt bo do męża dzwonili.

Przebieram się i jadę po Nele i Dominika :)

reklama
Kurczę.. czekam na przesyłkę z apteki i czekam... zaraz jedziemy do lekarza i chyba się miniemy z kurierem.. a miałam juz taką ochotę wszystko pooglądać ;-)
Mąż zmartwiony dzwonił, że muszą wysłać go jednak na urlop od poniedziałku, bo on sam nie może zostać w firmie, musi byc jakiś przełożony a wiadomo, każdy chce mieć wolne... no i nasze plany z urlopem na wrzesień wzięły w łeb....:wściekła/y:
Amalie, no niestety musi u ciebie wygrać zdrowy egoizm o ciebie i dzidziusia. Wiadomo, że mały tęskni i ciężko im tam na pewno, ale głowa do góry, dacie radę.
Idę się pindrzyć i jedziemy, przyjemnego popołudnia :-)

Joani a do mnie przyszedł kurier z paczką parę minut temu, już wszystko rozpakowane i obejrzane, zaraz trzeba będzie wszystko ładnie w szafkach ulokować:-) Czekamy na wieści po wizycie:))

Ja też czekam na paczkę ale z ciuszkami od mamy z PL. Ona jest ogólnie szalona bo Aleks ma już tyle ubranek, że nie wiem czy zdąrzę go choć raz w to wszystko ubrać. :sorry: W każdym razie w paczuszce idzie też szlafroczek dla mnie, literki do powieszenia na ściane i jakieś tam pierdółki więc też czekam z niecierpliwością.

Ostatnia edycja:
Felicity ja mialam to szczepienie :) w Polsce tego nie ma. Tutaj wprowadzili to chyba dopiero w 2013 z powodu duzej ilosci zachorowan niemowlakow. Ja w poprzednich ciazach tez nie mialam.

Soniafka spedzaj duzo czasu na czworaka bo to pozycja w ktorej sie dzieci przekrecaja. Maly ma jeszcze czas. A nie probuja przekrecac u was recznie jak Felicity pisala?

Kusiak, no właśnie z tego co czytałam to próbują też przekręcać ale z tego wszystkiego zapomniałam o to zapytać a położna sama nic o tym nie wspomniała więc nie wiem w sumie. Zapytam na tej kolejnej wizycie bo chętnie skorzystam z tej opcji jako ostatniej deski ratunku. :blink:

Witajcie
Wpadłam się tylko przywitać i pozdrawiam z gór.
My odpoczywamy i nawet chodzę trochę po górach :-D
Piszecie o upałach, a tu około 20 stopni a popołudniami burze.

Nie nadrabiam,bo dużo tego,a z tel. nie lubię czytać.

Sonia to trzymam kciuki za cc jak się mały nie odwróci, mój chyba się jeszcze nie odwrócił.

No i wróciliśm :)

Zdążyłam spotkać się też z tą panią co odpowiedziała na moje ogłoszenie.

Dzieciakami zajmowałaby się 3x w tyg po 8h bez sobót i niedziel.
Chce za to 400zł + koszty podróży - znaczy my mamy jej kupić bilet i zagwarantować obiad i podwieczorek.
Kobitka była pielęgniarką na pulmonologii i nadal tak dorabia teraz ma 65lat :)
Sprawia dobre wrażenie, jest sympatyczna no nic pogadam z mężem i zobaczymy.

Idę podgrzać obiad, a potem złożę to zamówienie w gemini.

reklama
Cześć Dziewczynki :*

U nas dziś dzień zaczął się leniwie, wstaliśmy o 10.30 :D ale dawno nie czułam się tak wyspana :-)

Załatwiliśmy parę urzędowych spraw, a teraz pranko ciuszków Małego.

A_nka - z opisu wydaję się kobietka ok, a co do stawki to nie mam pojęcia jakie są na tym "rynku". Musicie się spotkać z nią razem z dzieciaczkami :-) zobaczyć jakie ma podejście do dzieci, bo to najważniejsze :-) o nianię chyba bardzo trudno jest, taką nianię z powołania z sercem do dzieci :-) trzymam kciuka, żeby Ona okazała się Tą właściwą :-)

Soniafka - trzymam kciuka za to, żeby się Skarbek obrócił :-) a jeśli się nie obróci to chyba bezpieczniej dla Was będzie cc.

Amalie - jesteś dobrą Mamą i nie daj sobie wmówić, że jest inaczej. Musisz dbać też o Maleństwo w brzuchu i nie jesteś przez to zła :* ale domyślam się też, że tęsknota za synkiem może Cię dołować :-( poczekaj na wyniki, a wszystko musi być dobrze :-)

Maltanka - udanego wypoczynku :-)

Felicity - wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! Miłości i szczęścia :-)

Piszecie o następnych ciążach :-) mnie jakiś czas temu mąż pytał kiedy chciałabym mieć kolejne i powiem Wam, że nie wiem sama... tak myślałam, że jak Adaś będzie miał 2 latka to zaczniemy się starać :-) ale to wszystko czas pokaże :-) jak Bóg da to będzie kolejne :-)

Do góry