reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrzesień 2014:)

reklama
Aga, tak dziś pierwsza noc w domku :) ;)

Wesolutka to się Olcia namęczy :(

A u nas wszyscy wciągneli się dziś w przeprowadzkę i nici z niedzieli z dzieciakami ;)

Miłego dnia!

Wesolutka jakby to byla astma to trwaloby to bardzo dlugo. Moj starszy kiedys kaszlal bardzo w nocy, tylko w nocy, budzilo go to czesto. I trwalo tak dwa miesiace, po tym czasie poszlam z nim do lekarza i powiedzial zeby poobserwowac jeszcze kilka tyg i jak nie przejdzie to wtedy myslec o astmie i badac w tym kierunku ale jakos po 2 kolejnych tyg poprostu mu przeszlo i tyle :) takze nie stresuj sie astma od razu :)

Dziewczyny chyba dopadla mnie rwa kulszowa! No tak mnie boli ze masakra. Tylko z jednej strony tylka, taki przeszywajacy bol. I boli jak chodze, siedze czy leze. Jak siedze to tez czuje jakby mi palce u tej nogi dretwialy. Nogdy tego nie mialam to nie wiec co sie z tym robi. Moze ktoras ma jakies doswiadczenie?

Wesolutka, mojej sis mały też tak miał prze 4 miesiące- w nocy nagle kaszl duszący aż mu pękały naczynka na buźce. Nic nie wykryto a kazali traktowac jak astmatyka.. pozmieniali poduszki, materace itp. i tak nic to nie dało a potem przeszło samo z siebie- była wtedy zima, może za sucho było, mimo nawilżacza.. nikt do tego nie doszedł jednakże.
Kusiak, współczuję. Nigdy tego nie przechodziłam ale wiem co to znaczy, bo w rodzinie trochę się tego naoglądałam. Któraś z nas miała często rwę, to może coś ci podpowie. Z tego co wiem, dobrze wygrzać to miejsce ale w ciąży uważać trzeba. Idź pod prysznic i puść strumien na to miejsce, trochę powinno puścić.

Witam Was dziwczyny!

Hania słodkich snów w nowym domku :)

Kusiak ja mam doświadczenie z rwą, niestety wspominam ją tragicznie. U mnie nie obeszło się bez rehabilitanta i regularnych ćwiczeń, juz nie pamietam jakie to były, bo to 5 lat temu przy pierwszej ciązy, wiem , że nie porafiłam chodzić, wstać z łóżka..musieli mnie podnosić....to było koszmarne. Poszukaj w necie zestawu ćwiczeń, wiem że są one na zasadzie rozciągnaia -jest to jedyna skuteczna pomoc przy tym ustrojstwie! Tzrymam kciuki !

Dzięki Dziewczyny. Zobaczymy jaka będzie dzisiejsza noc. Profilaktycznie zapisalam nas na jutro na zdrową stronę zobaczymy jak to wyjdzie. Podalam jej syrop ktory mialam ostatnio z zapalenia krtani i odczulajaco zyrtec.
Najgorsze ze moj maz jest alergikiem i wlasnie teraz przechodzi najgorszy okres - kaszel, katar, ropiejace oczy...
A moj tata z kolei ma astme... wiec sie dodatkowo nakrecam.
Ale chyba czas zrobic Oli panel na alergie. Miala pokarmowy, ale moze wyjsc cos innego :/

Kusiak moja teściowa ma rwę kulszową i niestety to utrojstwo często nawraca. Ona wtedy "chodzi" na zastrzyki z wit. D chyba przez 5 dni a jak jej nie przechodzi to dostaje jakies tabletki. Pomaga faktycznie rozgrzewanie. Podobno jest bardzo bolesna takze wspolczuje. Trzymaj sie :*

Hania, spokojnej nocy. Ponoć ważne są sny z nowego mieszkanka :)

Kciuki za jutrzejszy zabieg Elenki :* (bo pewnie zanim tu zagladne juz bedzie po wszystkim)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny chyba dopadla mnie rwa kulszowa! No tak mnie boli ze masakra. Tylko z jednej strony tylka, taki przeszywajacy bol. I boli jak chodze, siedze czy leze. Jak siedze to tez czuje jakby mi palce u tej nogi dretwialy. Nogdy tego nie mialam to nie wiec co sie z tym robi. Moze ktoras ma jakies doswiadczenie?

Ja też tak mam!! identycznie. Na wizycie się pytałam co mogę z tym zrobić - odpowiedź - nic w zasadzie. Żadnych leków, jedynie próbować zmieniać pozycję, ale obie wiemy że to ***** pomaga ;/// czasem mam wrażenie, że mi ktoś szpikulec wsadza przez pośladek w stronę nogi ;/ Bywa, że ciągnę nogę jakby była sparaliżowana. masakra
tak jak dziewczyny pisały - można coś gorącego położyć na "krzyż", czasem puszczam strumień gorącej wody na krzyż i pośladki jak jestem pod prysznicem, ale też nie zawsze pomaga.
Lekarz mi mówił, że w ciąży często tak się dzieje, w szczególności jak dzidzia jest nisko (u mnie od początku Agatka jest niziutko) i może uciskać na nerwy czy coś w tym stylu.
Także cierpimy razem ;///

Wysiedziałam ponad 2 godziny w kinie na Transformersach i już "czuję" plecy ;/

Ostatnia edycja:
Wesolutka moze ma suche powietrze po prostu gdzie spi ..?

Kusiak współczuje tej rwy , ale tez pamietam ze któraś z nas o tym pisała.

Hania to miłych snów na nowym ;) Nio i bez stresu z ta operacja jutro dziewczynki sa pod fachowa opieka ;*

Co za dzien , chcieliśmy pojechać do scc do Katowic pooglądać dla mnie buty ślubne i garniaki dla Młodego i juz prawie pod sklepem wpieprzyl nam sie dziadek w tyłek i my popchnelismy jeszcze inny samochód ... Ja oczywiście w płacz - hormony - jak załatwiliśmy wszystko to podjechalismy na ip i na szczescie wsio ok i teraz leże w domku. Ale strachu sie najadlam coniemiara... A auto przód tył do roboty tyle dobrze ze to służbowy P.

reklama
Emka, to następny " remont " wam się szykuje ...;-)dobrze, że pojechałaś na IP, przynajmniej wiesz, że wszystko ok. Współczuję takich atrakcji.

Do góry